Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Λαμπρινίδης: "Δεν χρειάζεται νέα ευρωπαϊκή Σύνοδος για την Ελλάδα"

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ο οποίος επισκέπτεται τη Νορβηγία και τη Δανία, δήλωσε ότι, μία νέα ευρωπαϊκή Σύνοδος που θα επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Ένωσης προς την Ελλάδα σχετικά με το χρέος της δεν είναι απαραίτητη.


Επίσης, προσέθεσε «Στις 21 Ιουλίου ελήφθησαν μία σειρά θεμελιωδών αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι το σωστό είναι όλοι να προχωρήσουν μπροστά και να τις εφαρμόσουν. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια αλλά για δράση για την Ευρώπη».
«Θα φερθούμε υπεύθυνα προς τους δανειστές μας. Θα έχουμε μία καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα και Ευρώπη στο τέλος αυτής της διαδικασίας», είπε ο κ. Λαμπρινίδης, υπογραμμίζοντας ότι, είναι δεσμευμένη στην ολοκλήρωση των δομικών αλλαγών και στην εφαρμογή των μέτρων για την οικονομία. Συγχρόνως, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των αγορών τις τελευταίες εβδομάδες «πολύ ανησυχητικές» αλλά υπογράμμισε ότι «η G7 έκανε χθες μία πολύ καθαρή δήλωση ότι είναι δεσμευμένη για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη και τον κόσμο».
Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε επίσης στις επιθέσεις των αγορών στην Ιταλία και τη Ισπανία, και επισήμανε ότι δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που επιδιώκεται. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδευτεί με την ελπίδα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει. Το ευρώ όμως δεν θα καταρρεύσει».
Αναπτυξιακή βοήθεια από Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν
Εντωμεταξύ, όπως ανέφερε το Associated Press, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στόρε ανακοίνωσε ότι ξεπαγώνει αναπτυξιακή βοήθεια 32 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα καθώς η χώρα πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για την λήψη της βοήθειας. Πρόσθεσε επίσης, ότι η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν συμφώνησαν στην παροχή άλλων 63 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου