Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στη Συρία σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/212908/sti-suria-simera-o-tourkos-upex-/

Κατακραυγή για τις βιαιότητες στη χώρα

Τη Δαμασκό αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να διαβιβάσει το δικό του μήνυμα για την αιματοχυσία στη Συρία.

Η Τουρκία, η οποία μέχρι φέτος διατηρούσε καλές σχέσεις με τη Συρία, επικρίνει πλέον όλο και πιο έντονα την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων πέντε μηνών από τον πρόεδρο Ασαντ.

Η ένταση κλιμακώθηκε τον Ιούνιο, όταν πάνω από 10.000 Σύροι πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία καθώς οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούσαν να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Στην πλειοψηφία τους, οι πρόσφυγες παραμένουν σε στρατόπεδα στην τουρκική πλευρά της μεθορίου.

Την ίδια ώρα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη διεθνή απομόνωση με τους πρεσβευτές της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν να ανακαλούνται στις χώρες τους και τον Σαουδάραβα βασιλιά να προειδοποιεί τον Άσαντ πως είτε θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις είτε θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ήττα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ ενώ οι συριακές αρχές αρνούνται πως εισέβαλαν με τανκ στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου