Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Έκκληση Τρισέ σε Ιταλία και Ισπανία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/ekklisi-trise-pros-italia-kai-ispania

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κυρίως την ιταλική και την ισπανική, "να κάνουν τη δουλειά τους και να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους", ως προς τον περιορισμό των ελλειμμάτων τους.

"Αυτό που περιμένουμε είναι οι κυβερνήσει; να πράξουν αυτό που θεωρούμε ότι είναι η δουλειά τους, να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους", δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει ενεργητικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά και σχεδιάζει να συνεχίσει, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

"Βρισκόμαστε στην δευτερογενή αγορά", είπε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ στην ερώτηση εάν η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα απευθείας από ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, απάντησε:"Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό, και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό".

Τα επιτόκια των δεκαετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τρίτη κάτω από το 5%, ενώ τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων κινούνται ανάλογα.

Τη Δευτέρα, η ΕΚΤ επενέβη στις αγορές για να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, μειώνοντας το κόστος δανεισμού για την Ιταλία και την Ισπανία, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο διπλωματικών προσπαθειών στο πλαίσιο της Ομάδας των 7 και της Ομάδας των 20 για την ανάσχεση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου