Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Επιχείρηση σκούπα από τους Λονδρέζους

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/kosmos/news/epixeirhsh_skoypa_apo_toys_londrezoys.1323876.html
Οι Λονδρέζοι συσπειρώνονται μέσω Twitter και αναλαμβάνουν μόνοι τους δράση. Κατεβαίνουν στους δρόμους με σκούπες με σκοπό να καθαρίσουν τη πόλη από τις λεηλασίες και τις ασύλληπτες καταστροφές που προξένησαν οι διαδηλωτές τα τρία εικοσιτετράωρα (Pics+Vid)

Σύμφωνα με την "Daily Mail", μέσω του Twitter, οι Λονδρέζοι δίνουν δυναμικό παλμό, και χρησιμοποιώντας τα hashtags #riotcleanup και #riotwombles σχεδιάζουν να καθαρίσουν τη πόλη και να διορθώσουν όσο μπορούν τις καταστροφές.



Μεταξύ των πολιτών βρίσκονται και celebrities όπως ο ηθοποιός  Simon Pegg και ο κωμικός Dave Gorman, οι οποίοι ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους υπόλοιπους χρήστες και οργανώνονται.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι βανδαλισμοί αποτελούν ανοιχτή πληγή για το Λονδίνο αφού το κόστος των ζημιών ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ στις δέκα εκατ. λίρες.
Σύμφωνα με την νεοσυσταθείσα ιστοσελίδα riotcleanup.co.uk, οι Λονδρέζοι ενώνονται γιατί νοιάζονται και είναι συνειδητοποιημένοι.
Μάλιστα η ιστοσελίδα παρέχει συμβουλές σε όποιον θέλει να βοηθήσει, δίνοντας πληροφορίες για το ποιες περιοχές καθαρίζονται και μια λίστα από αντικείμενα που χρειάζονται.


Οι Λονδρέζοι κινητοποιήθηκαν αμέσως. Ήδη μια ομάδα 20 ατόμων με φαράσια και βούρτσες βοηθούν μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους.
"Δε γνώριζα κανένα προσωπικά", λέει ένας ιδιοκτήτης καταστήματος, προσθέτοντας πως απλά ήρθαν μερικοί συμπολίτες του να τον βοηθήσουν.
"Είχαμε μιλήσει στο Twitter και αυτό ήταν, ήρθαν να με βοηθήσουν", είπε.




Στο, Enfield, στο βόρειο Λονδίνο, τα συντρίμμια μαζεύτηκαν από το δρόμο, ενώ ο δήμαρχος τονίζει πως "δεν θα παραδώσουμε τους δρόμους μας στους εγκληματίες".
Οι καθαριστές του Λονδίνου αυτοαποκαλούνται "Riot Wombles' και μέσω του Τwitter συνεννοούνται και κανονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η εν λόγω καμπάνια ήταν λένε ιδέα ενός πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος, του Dan Thompson.
"Κινητοποιούμε το κόσμο να βγει στους δρόμους και να βοηθήσει να τους καθαρίσουμε", είπε, τονίζοντας πως και με ένα ξεσκονόπανο να  έρθουν θα κάνουν τη διαφορά.
Οι πολίτες του Λονδίνου  έχουν θυμώσει με τα όσα γίνονται και αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου