Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Για τον θάνατο αμάχων κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Τρίπολη

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85328&catID=14

Εκπρόσωπος του καθεστώτος της Λιβύης κατηγόρησε σήμερα το NATO ότι σκότωσε 85 αμάχους στο χωριό Μάτζερ, νότια της πόλης Ζλίτεν, στην δυτική Λιβύη, πόλη όπου διεξάγονται μάχες, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας.

"Εξαπολύθηκε επίθεση στο χωριό ώστε να επιτραπεί στους εξεγερμένους να εισέλθουν στη Ζλίτεν από το νότο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ ενώμ σύμφωνα με τον ίδιο,  τα θύματα είναι 33 παιδιά, 32 γυναίκες και 20 άνδρες, μέλη "περίπου είκοσι" οικογενειών.

"Μετά τις τρεις πρώτες βόμβες, οι κάτοικοι έσπευσαν στα σπίτια που βομβαρδίστηκαν προσπαθώντας να διασώσουν τους οικείους τους. Χτυπήθηκαν από άλλες τρεις βόμβες", είπε ο Ιμπραχίμ καταγγέλλοντας τη "σφαγή" στο χωριό, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χλμ. από τη Ζλίτεν.

Η κρατική λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνονται απανθρακωμένα πτώματα τουλάχιστον τριών παιδιών κάτω των δέκα ετών σε νοσοκομείο, καθώς και γυναικών και παιδιών που νοσηλεύονται.

Την Κυριακή οι εξεγερμένοι είχαν ανακοινώσει ότι έλαβαν "αμυντική θέση" σε τμήματα του μετώπου στη Ζλίτεν για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αντεπίθεση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.

Αξιωματούχος του NATO δήλωσε ότι η συμμαχία έπληξε ένα στόχο στη Ζλίτεν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει εάν βρισκόταν στο ίδιο σημείο όπου η λιβυκή τηλεόραση ανέφερε πως υπάρχουν δεκάδες απώλειες,  ενώ δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση ότι αεροπορικές επιδρομές μαχητικών του συμφώνου προκάλεσαν τους θανάτους.

Νέες κυρώσεις από την ΕΕ

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε νέες κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη, με στόχο οικονομικές οντότητες με τις οποίες η ΕΕ θεωρεί ότι συνδέεται άμεσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

"Οι κυρώσεις αυτές έχουν στόχο νέες οικονομικές οντότητες οι οποίες συνδέονται με το καθεστώς στην Τρίπολη. Θα επιβληθούν για να ενισχυθεί ο μηχανισμός των διεθνών κυρώσεων", ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γαλλίας Κριστίν Φαζ.

"Τα μέτρα αυτά επιδεικνύουν την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να διατηρηθεί η απομόνωση του καθεστώτος στην Τρίπολη και να εξαντληθούν οι πόροι του", τόνισε η εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου