Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αρχαία Παλμύρα: Η «Βενετία της Άμμου» και η βασίλισσα Ζηνοβία(ΦΩΤΟ)

«Το τελευταίο βλέμμα της βασίλισσας Ζηνοβίας στην Παλμύρα», πίνακας του Χέρμπερτ Γκούσταβ Σμαλτς

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Από το news.in.gr
 

Ταυτισμένη με την βασίλισσα Ζηνοβία, τη λεγόμενη Κλεοπάτρα της Συρίας είναι η ιστορία της αρχαίας Παλμύρας, της μυθικής πόλης των Φοινίκων, την οποία πολλοί αποκαλούν και «Βενετία της Άμμου».

Η αρχαία Παλμύρα απειλείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν εμπλακεί σε μάχες με συριακά στρατεύματα για τον έλεγχό της.

Αίγυπτος: Βρέθηκε ο ναός του αγνώστου θεού(ΦΩΤΟ)

Ένας αρχαίος ναός 3.500 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον θεό ήταν αφιερωμένος. 

Το τελευταίο εύρημα των αρχαιολόγων είναι ένας εξαφανισμένος ναός στην περιοχή του Νείλου, κοντά στο Ασουάν, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι αποκαλούσαν Χένου και οι σύγχρονοι Τζεμπέλ ελ-Σιλσίλα.
Η λέξη Χένου, που σημαίνει «τόπος κωπηλασίας», ήταν σημειωμένη σ’ έναν παλιό χάρτη, δείχνοντας τη θέση του ναού. Όμως οι αρχαιολόγοι δεν είχαν καταφέρει μέχρι τώρα να τον εντοπίσουν.

Αεροπόλεις και αεροπλάνα στην Αφροδίτη

«Πολιτείες» από αερόπλοια θέλουν να φτιάξουν οι επιστήμονες στην Αφροδίτη
Οι επιστήμονες θέλουν να μελετήσουν από κοντά την Αφροδίτη. Για να τα καταφέρουν σχεδιάζουν φουτουριστικές αεροπόλεις και εξερευνητικά σκάφη.
Τα τελευταία χρόνια η προσοχή των επιστημόνων έχει στραφεί προς την Αφροδίτη. Οι αστροφυσικοί πιστεύουν ότι πιθανώς κάποτε η Αφροδίτη διέθετε συνθήκες αν όχι παρόμοιες με αυτές της Γης πάντως αρκετά φιλικές στην παρουσία της ζωής. Κάποια στιγμή όμως οι γεωατμοσφαιρικές συνθήκες μεταβλήθηκαν, με το φαινόμενο του θερμοκηπίου να κάνει την εμφάνισή του εκεί σε πολλαπλάσια ένταση από αυτή που έχει στη Γη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο γειτονικός μας πλανήτης να μετατραπεί σε ένα άκρως τοξικό για τη ζωή περιβάλλον.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο Πολιτισμός ενάντια στη βαρβαρότητα"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο Πολιτισμός ενάντια στη βαρβαρότητα". 
Αίθουσα εκδηλώσεων του Ποντιακού Σωματείου "Παναγία Σουμελά" 
στο 18 Spring st. Thomastown Vic 3074. 
Μελβούρνη, Αυστραλία. 17/05/2015

Τάιζε κοράκια στον κήπο της για χρόνια: Ποτέ δεν φανταζόταν τη συνέχεια

Γνωρίζουμε ότι τα κοράκια είναι από τα πιο έξυπνα πτηνά στον κόσμο, ωστόσο δεν είναι και αχάριστα...

Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσε με συγκινητικό τρόπο ένα κοριτσάκι από το Σιάτλ, που τάιζε τα κοράκια στον κήπο της τα τελευταία 4 χρόνια.

Η 8χρονη Γκάμπι Μαν έριχνε τροφή στην αυλή του κήπου της στο Σιάτλ για τα κοράκια της περιοχής. Κάνοντάς το αυτό για περίπου 4 χρόνια, τα κοράκια όχι μόνο το εκτίμησαν δεόντως, αλλά άρχισαν να της κάνουν κι αυτά τα δικά τους δώρα.

Βίντεο Ντουκουμέντο! Η Νυχτερινή Αστραπή μέσα απο τις Θερμικές Κάμερες των Αρμάτων και των Ε/Π Απάτσι!

Δείτε το καταιγισμό των Πυρών μέσα απο τις θερμικές κάμερες των Αρμάτων  και των Απάτσι να εκτελούν τις Βολές κατά την Νυχτερινή Άσκηση Αστραπή 2015 που διεξήχθη στο Βόρειο Έβρο και στο Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ!
Δείτε την εκτόξευση πυρών  απο τα Επιθετικά Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τα Καμάρια μας τα Απάτσι  καταγεγραμένα απο την κάμερες των Χειριστών μας !
Έιναι τα ελικόπτερα αυτά που θα γύρου ν την πλάστιγκα της Νίκης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Πεδίο της Μάχης !

Σοκ στην Βρετανία και ηλεκτροσόκ στις Βρυξέλλες: Διέρρευσε το σχέδιο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ! - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η GUARDIAN

Μια συγκλονιστική εξέλιξη καταγράφεται εδώ και λίγες ώρες στην Βρετανία, μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση η κατ'άλλους "Γερμανική Ενωση ευρωπαϊκών κρατών" βρίσκεται πολύ εγγύτερα στην διάλυσή της απ'ότι νομίζουν οι περισσότεροι και όχι εξαιτίας ενός Grexit, αλλά ενός ... Brexit, δηλαδή της αποχώρησης της Βρετανίας από αυτήν.
Και δεν μιλάμε για αποχώρηση από την ευρωζώνη, αφού ως γνωστόν η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση!

Για πρώτη φορά επίθεση του ISIS στη Σαουδική Αραβία - Ύψωσαν τη σημαία τους στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας

Σκοτώθηκαν 21 και τραυματίστηκαν 81 σε επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους κατέλαβαν από τον συριακό στρατό το τελευταίο μεθοριακό φυλάκιο προς το Ιράκ, εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία τους σε μια τεράστια περιοχή της Συρίας και του Ιράκ μετά και την κατάκτηση της Παλμύρας.

Εξάλλου χθες Παρασκευή το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για πρώτη φορά για μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός σιιτικού τεμένους στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και 81 έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων οι 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.