Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ἡ Ἑλληνικὴ Ἀμερική

Βραζιλία.
Ἑλληνικοὶ ἀμφορεῖς, ποὺ ἀνεσύρθησαν ἀπὸ τὸν βυθὸ τῆς θάλασσας, στὸν κόλπο τοῦ Guanabara, τῆς Βραζιλίας.
Ἡ Ἑλληνικὴ Ἀμερική.1

Παναγιώτης

Διάλεξη Ν. Λυγερού:"Αξίες, Παιδεία και Ανθρωπότητα"(Βίντεο)

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Αξίες, Παιδεία και Ανθρωπότητα".
 Ξενοδοχείο Electra Palace, Θεσσαλονίκη. 
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη του Ν.Λυγερού: "Γνώση, Σεβασμός, Επιμέλεια"(Βίντεο)


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Γνώση, Σεβασμός, Επιμέλεια".
 26ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. 
19/02/2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: "Ελληνικό γαλάζιο φως"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ελληνικό γαλάζιο φως".
 Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. 
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στην κοιλάδα του Death Valley οι βράχοι κινούνται από μόνοι τους!

diaforetiko.gr : 20110101 GK DeathValley 0153 alternate 1024x662 600x388 Στην κοιλάδα του Death Valley, οι βράχοι κινούνται από μόνοι τους!
Στην κοιλάδα του Death Valley συμβαίνει ένα περίεργο φαινόμενο:  Μεμονωμένοι  βράχοι φαίνεται να κινούνται από μόνοι τους και να  αφήνουν τα μακριά ίχνη πίσω τους στο ραγισμένο και τελείως ξηρό τοπίο.
Αυτές οι περιπλανήσεις των βράχων  έχουν απασχολήσει  τους επιστήμονες για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, αλλά κανένας δεν έχει δεί πως  κινούνται πραγματικά.

150.000 Έλληνες στην Ουκρανία έχουν αφεθεί στην τύχη τους – Ο Ε. Βενιζέλος θα κάνει κάτι γι΄ αυτό;

Στην Ουκρανία υπάρχει ελληνική μειονότητα που υπολογίζεται μεταξύ 150.000 και 200.000 ανθρώπων. Ο πληθυσμός αυτός πέρα από ελληνική καταγωγή έχει και ελληνική συνείδηση.

Ωστόσο, οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν σαν να μην υπάρχει ελληνικό στοιχείο στη χώρα και φυσικά ουδέποτε έδειξαν ενδιαφέρον για την τύχη αυτών των ανθρώπων.

Εάν άλλη ευρωπαϊκή χώρα είχε τέτοια πολυπληθή ομογένεια θα είχε κινήσει γη και ουρανό για την προστασία της. Στην Ελλάδα, όμως, του μνημονίου και των ανιστόρητων πολιτικών, δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί κάποιος με τους Έλληνες της Ουκρανίας.

ΝΕΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!


ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΡΩΣΙΑ-ΝΑΤΟ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΥΣΗΣ
 

Η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο έκρυθμη, οι συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας μαίνονται με δεκάδες νεκρούς και οι κίνδυνοι για το μέλλον αυτής της χώρας αλλά και για την πορεία της Ευρώπης διαγράφονται όλο και πιο μεγάλοι.

Αλωνίζουν ανενόχλητα... Προκλήσεις από Μπαρμπαρός και πολεμικά δυτικά της Κύπρου


Προκλήσεις από Μπαρμπαρός και πολεμικά δυτικά της Κύπρου

Του Κώστα Βενιζέλου
Από το philenews

Λευκωσία: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του δυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο πλοία και ένα πολεμικό σκάφος. Δεύτερο πολεμικό σκάφος βρίσκεται νοτιότερα. Είναι σαφές πως παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στη Λευκωσία από τους Αμερικανούς και τις προειδοποιήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν με την εφαρμογή των σχεδιασμών τους, προβαίνοντας σε παραβιάσεις. Δεν επηρεάζονται οι σχεδιασμοί αυτοί ούτε και από το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία (Αναστασιάδη - Έρογλου στις 11 Φεβρουαρίου) και έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες. Αύριο δε, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνάντηση στο τουρκικό ΥΠΕΞ και ο Τουρκοκύπριος Κουντρέτ Οζερσάι στην Αθήνα για συνάντηση στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη – Φώναζαν «Ερντογάν κλέφτη»

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα απάντησε η τουρκική αστυνομία σε εκατοντάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης φωνάζοντας «Ερντογάν κλέφτη» και ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και σε διαδήλωση φοιτητών στην Άγκυρα.
Η αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ακολουθεί τη διαρροή υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας, στην οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο γιος φέρεται να συζητηθούν πώς θα «φυγαδεύσουν» μαύρο χρήμα ύψους 1 δισ. δολαρίων, τη στιγμή ακριβώς που αρχίζει η έρευνα για τις μίζες.

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας είχε προβλεφθεί στα χαρτονομίσματα του ευρώ;

Μια πολύ περίεργη ανάρτηση, στα όρια της συνωμοσιολογίας, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Υποστηρίζει ότι η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε δυτική (γερμανόφιλη) και ανατολική (ρωσική) είχε… προβλεφθεί και αποτυπωθεί στα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Πράγματι, εάν κοιτάξει κανείς τον χάρτη της Ευρώπης, βλέπει ότι περιλαμβάνει τη μισή Ουκρανία, δηλαδή το κομμάτι της εκείνο που επιθυμεί την ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, Νο.2: ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΤΟΥ HAJDUK

Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι ξέρουν για τις ιστορίες των εξωγήινων εμφυτευμάτων; Πολλοί, αν και ελάχιστες φορές υπήρξαν ανιχνεύσιμα μέσα στα σώματα των απαχθέντων. 
 
Αυτό συμβαίνει καθώς είναι πολύ μικρά, δεν αφήνουν ίχνη εισαγωγής και τοποθετούνται για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου αφαιρεθούν σε μία δεύτερη συνάντηση.

Έως σήμερα έχουν ανακτηθεί περίπου 24 από αυτά, χάρη στις προσπάθειες των Dr Roger Leir (χειρούργος), Steve Colbern (χημικός επιστήμονας και εμπειρογνώμονας νανοτεχνολογικών σωλήνων), Robert Koontz (πυρηνικός φυσικός) και του Dr Hajduk (χειρούργος Δομινικανού νοσοκομείου).
 
Ο τελευταίος τον Μάιο του 2006, είχε αφαιρέσει το μεγαλύτερο σε μέγεθος εξωγήινο εμφύτευμα (1,8 εκατοστών) από τη σπονδυλική στήλη ενός άνδρα, μία διαδικασία αρκετά επικίνδυνη που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες αλλά με θετικά τελικά αποτελέσματα.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 26/2/2014


Για όσους δεν πείθονται ότι μας ψεκάζουν ας δουν την φωτογραφία  και ας μας εξηγήσουν πως ακριβώς δημιουργούνται αυτές οι γραμμές.
Και επειδή η Πάτρα βρέθηκε σήμερα σε κλοιό αεροψεκασμών δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες από το blog  psekasmata.
Οι φωτογραφίες που έχει το έγκυρο blog είναι από την άλλη πλευρά της πόλης από την δική μας φωτογραφία.

"Φλερτάρει" με νέο ρεκόρ ο S&P 500

Dow16.236,5256,86 0,35%    Nasdaq4.287,59-5,38 -0,13%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Έξτρα ώθηση στο ανοδικό ξεκίνημα των αμερικανικών μετοχών δίνουν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, φέρνοντας τον S&P 500 πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό του επίπεδο.

Στο μεταξύ οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα των λιανοπωλητών ενώ αναμένουν τις ομιλίες δύο αξιωματούχων της Fed. Ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης, Εric Rosengren θα μιλήσει για τις οικονομικές προοπτικές στο Βoston Economic Club, ενώ η πρόεδρος της Fed του Κλήβελαντ, Sandra Pianalto θα μιλήσει για τα 35 της χρόνια στη Fed στο Κολλέγιο του Wooster.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 19,810 μονάδες (0,12%) και βρίσκεται στις 16.159,85 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 3,40 μονάδων (0,08%) φτάνοντας τις 4.290,98 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 1,85 μονάδων (0,10%) και βρίσκεται στις 1.843,27 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Wal-Mart Stores καθώς διαπραγματεύεται στα 74,31 δολάρια με άνοδο 0,96 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,31%. Ακολουθούν η American Express με κέρδη 0,81% στα 90,64 και η Boeing στα 127,67 δολάρια με άνοδο 0,70%.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Παρασκευής, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει σημαντικές απώλειες της τάξης του 9,23% και να κλείνει στις 147,97 μονάδες.

Σημαντική πτώση κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε με ζημιές ύψους 6,87% στις 67,66 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €338.776,25.

Διήμερο "άλμα" 6,9% και νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου του 2011, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε κλείσιμο πάνω από τις 1.300 μονάδες, σε μία συνεδρίαση με αυξημένο τζίρο 142 εκατ. ευρώ.

Το πρόσφατο σερί των έξι διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, το οποίο ενέτεινε τις προηγούμενες ημέρες τον προβληματισμό για την κατεύθυνση της αγοράς, «έσπασε» με ένα εντυπωσιακό διήμερο άλμα 6,88% για τον Γενικό Δείκτη, στο θετικό κλίμα που δημιούργησε αφενός η χθεσινή έκθεση της κομισιόν, αφετέρου η συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom για μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΗΜΙΤΗΣ & ΠΑΓΚΑΛΟΣ "ΕΘΑΨΑΝ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!!


ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ!!!