Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…(Βίντεο-Φωτο)


Aπό το gazzetta.gr

Ήταν σαν σήμερα, 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική μας ομάδα σήκωσε μετά τον τελικό με την Πορτογαλία στον ουρανό της Λισαβόνας το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.
Μια ομάδα αποτελούμενη από 23 παίκτες που κατάφεραν για περίπου ένα μήνα να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής όχι μόνο της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, ολοκληρώνοντας το «θαύμα της Πορτογαλίας» έτσι ακριβώς όπως το άρχισαν, με νίκη επί της οικοδέσποινας.

Ελλάδα: νησιωτική – χερσαία = ενιαία και αδιαίρετη

Του Στέλιου Παπαθεμελή*
Από το anixneuseis
 
Το κατάντημα τους διεθνούς Κοινότητας να κατευθύνεται και να διοικείται από ανευθυνουπεύθυνους ηγέτες, οι οποίοι αποδεικνύονται ανίκανοι να διοικήσουν ακόμη και την κουζίνα τού σπιτιού τους δεν έχει ίσως προηγούμενο. Κλασσικό παράδειγμα η περίπτωση τού Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ και η χειραγώγησή του από τον αδίστακτο και παμπόνηρο τούρκο ηγετίσκο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός ο λοιπόν αμόρφωτος αγαρηνός   κατάφερε να αποσπάσει την τυφλή εμπιστοσύνη τού Τραμπ, σε σημείο ο Αμερικανός να συνομιλεί μαζί του δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά να χειραγωγείται από αυτόν.

Ο Τουρκικός Στρατός αποκτούσε απόρρητες πληροφορίες από υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ μέσω σεξουαλικών εκβιασμών

Tου Abdullah Bozkurt
Από το infognomonpolitics

 
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ που υπηρετούσαν σε βάση στη δυτική επαρχία της Τουρκίας, τη Σμύρνη, παρακολουθούνταν από συμμορία που χρησιμοποιούσε εμπόριο κυκλώματος γυναικών ως δόλωμα, με σκοπό να καταγράψει προσωπικές στιγμές των αξιωματούχων σε ξενοδοχεία και σπίτια. Τελικός στόχος της συμμορίας ήταν ο εκβιασμός των Νατοϊκών αξιωματούχων με σκοπό να τους δώσουν ορισμένες απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε η Nordic Monitor, ο Άντας Κεσκίν, ένας 45χρονος

“Απολαυστικός” Τούρκος ΥΠΕΘΑ Ακάρ… η επιτομή του “ότι να ‘ναι”!

Η Ελλάδα με τη στάση της στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του από τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η στάση της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση.
“Η στρατιωτικοποίηση των 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη. Το να δοθεί καθεστώς στρατιωτικοποιημένων νησιών στα νησιά αυτά δεν είναι αποδεκτό. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης

Δένδιας: Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα - Είμαστε μακριά από το Δικαστήριο της Χάγης

Μήνυμα στην Άγκυρα πως εκτός από το Καστελόριζο και τα νησιά Ρω και Στρογγύλη έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στέλνει ο Νίκος Δένδιας.
Το Καστελόριζο, Ρω και η Στρογγύλη είναι νησιά που έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ υπογράμμισε στο πλαίσιο συνέντευξής του ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη θέση του καθηγητή Ροζάκη περί «απομονομένου» Καστελοριζου και απαντώντας σε ερώτημα ποια είναι η θέση του ΥΠΕΞ σχολίασε: «Η επιστημονική διαδρομή του καθηγητή Ροζάκη είναι αδιαμφισβήτητη.

«Πως μπορείτε Έλληνες»! Απειλή ΠΟΛΕΜΟΥ από την Τουρκία – Η Λιβύη κρίνει τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμπλοκή και του Ισραήλ...
Ο Mesut Hakkı Caşın, σύμβουλος του πρόεδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη του, σε σχέση με την αντίδραση της Ελλάδας στην πρόθεση της Άγκυρας να στείλει ερευνητικά για παράνομες γεωτρήσεις στον Ελληνικό Ζωτικό Χώρο, το οποίο αμφισβητεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, αναφέρει τα εξής:
«Η επίθεση σε κρατικό πλοίο θα είναι επίθεση κατά της Τουρκίας. Το ερευνητικό σκάφος εκεί έξω φέρει τουρκική σημαία. Επίθεση σε αυτό θα εκληφθεί ως απειλή πολέμου.

Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι πολιτικές παραβιάσεις στις «ερμηνείες» του Διεθνούς Δικαστηρίου

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
Από το infognomonpolitics

 
Η παρούσα έκθεση ίσως προκαλέσει το μένος ή και την θυμηδία / ειρωνία κάποιων- κάποιων, μπορεί και να εξοργίσει κάποιους- κάποιους για το πώς μερικοί τολμούν να αμφισβητήσουν ολόκληρη κατεστημένη «δικαστική επιστήμη» ενός «τεράστιου» διεθνούς δικαστηρίου που, σαν κακομαθημένο παιδί, έμαθε να παίρνει αποφάσεις σε στυλ ipse dixit, δίχως δυνατότητα δευτεροβάθμιας εξέτασης:

δηλαδή ή παίρνεις ή μένεις με μια χούφτα μύγες, περίπου – αυτό ή τίποτα.