Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

«Πως μπορείτε Έλληνες»! Απειλή ΠΟΛΕΜΟΥ από την Τουρκία – Η Λιβύη κρίνει τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμπλοκή και του Ισραήλ...
Ο Mesut Hakkı Caşın, σύμβουλος του πρόεδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη του, σε σχέση με την αντίδραση της Ελλάδας στην πρόθεση της Άγκυρας να στείλει ερευνητικά για παράνομες γεωτρήσεις στον Ελληνικό Ζωτικό Χώρο, το οποίο αμφισβητεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, αναφέρει τα εξής:
«Η επίθεση σε κρατικό πλοίο θα είναι επίθεση κατά της Τουρκίας. Το ερευνητικό σκάφος εκεί έξω φέρει τουρκική σημαία. Επίθεση σε αυτό θα εκληφθεί ως απειλή πολέμου.

Κατά δεύτερον: Πως μπορείτε εσείς (οι Έλληνες) να επιτεθείτε σε ένα ειρηνικό πλοίο-γεωτρύπανο, σε διεθνή ύδατα και σε περιοχή Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι την Ελληνική ΑΟΖ από το Καστελόριζο μέχρι και την Κρήτη);».
Τότε ο προπαγανδιστής δημοσιογράφος που παίρνει την συνέντευξη λέει στον Casin:
«Ο αφέντης (των Ελλήνων), το Ισραήλ επιτέθηκε στο Mavi Marmara (τουρκικό πλοίο το 2010 που παραβίασε τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ για να… βοηθήσει την Παλαιστίνη), σκοτώνοντας 10 ανθρώπους».
Απαντά ο σύμβουλος του Ερντογάν:
«Αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει. Αν το Ισραήλ το ξανακάνει, τότε το κόστος για αυτούς θα είναι μεγάλο».


Βλέπουμε λοιπόν πως οι Τούρκοι είναι τυφλωμένοι από την μανία τους να γίνουν υπερδύναμη. Αυτός που μιλάει είναι ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Ερντογάν.
Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής Τσενγκίζ Ακτάρ, σε συνομιλία του με τον Γιάβους Μπάινταρ, αρχισυντάκτη της τουρκικής Ahval, προειδοποιεί τον Ερντογάν για το άλλο μέτωπο που έχουν ανοίξει οι Τούρκοι στην Λιβύη:
«Η παρέμβαση της Τουρκίας στην Λιβύη, ίσως η μεγαλύτερη ξένη περιπέτεια μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο -η Συρία δεν αγγίζει τα μεγέθη που εμπλέκονται στη χώρα της Αφρικής-, μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της βασιλείας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»!
Τέτοιες δηλώσεις, όταν προέρχονται από Τούρκους αναλυτές, δίνουν την εικόνα του πόσο μπλεγμένος είναι ο Ερντογάν. Αν μάλιστα αποτύχουν και εκεί οι Τούρκοι, τότε η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, καθώς όλοι εκείνοι οι μισθοφόροι και τα όπλα που βρίσκονται εκεί δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν σε μέτωπο που θα ανοίξει με την χώρα μας, ο «υπ’ ατμόν» Ερντογάν.
«Σε περίπτωση αποτυχίας δεν υπάρχει γυρισμός, ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του χαρτί», τονίζει ο Ακτάρ κάνοντας αναφορά στην στάση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ και Αιγύπτου, οι οποίες έχουν κηρύξει το μνημόνιο Άγκυρας-Σάρατζ για την ΑΟΖ παράνομο, ενώ και η Μόσχα καταδίκασε σήμερα τις μονομερείς ενέργειες των Τούρκων, δίνοντας έμφαση στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Όπως αντιλαμβάνεστε, με βάση τα προαναφερθέντα, η Τουρκία έχει πάρει δρόμο, ο οποίος δεν έχει γυρισμό και οδηγεί σε σύγκρουση στην Μεσόγειο.ΠΗΓΗ el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου