Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Απίστευτες εικόνες: Η NASA κατέγραψε το φαινόμενο Sunglint στα νερά του Αιγαίου - Στην ιστοσελίδα Nasa Earth, στο Facebook(Βίντεο)

Ένα μοναδικό φαινόμενο από τα «μάτια» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
«Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο», «απίστευτο», «εκπληκτικό» «έχουμε την πιο όμορφη εικόνα του κόσμου!», «ωραίος τρόπος για να μάθεις που να κάνεις ιστιοπλοΐα»...

Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν τη δημοσίευση της σελίδας της Nasa Earth στο Facebook μετά την ανακοίνωση ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κατέγραψε το φαινόμενο Sunglint στα νερά του Αιγαίου.

Το φαινόμενο του sunglint είναι θέμα οπτικής.

Οι περιοχές όπου η επιφάνεια της θάλασσας είναι πιο ομαλή και λεία αντανακλά περισσότερο φως ηλίου κατευθείαν στον τομογράφο του δορυφόρου. Αντίθετα, στις περιοχές που το νερό φαίνεται πιο σκοτεινό, συμβαίνει επειδή το φως είναι διάσπαρτο σε πολλές περισσότερες κατευθύνσεις.

Την Παρασκευή στη Βουλή ο «φάκελος της Κύπρου»

Την Παρασκευή το πρωί, στις 9.00 σε ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παραδίδει το αρχείο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το φάκελο της Κύπρου.

Την παράδοση ανακοίνωσε στις 15.00 το απόγευμα της 11ης Ιουλίου 2017 ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Η Βουλή των Ελλήνων έδωσε ομόφωνα την έγκριση της στον Πρόεδρό της πέντε λεπτά πριν τις 15.00, είπε ο κ. Συλλούρης.

Αντιδρά η Αθήνα στις δηλώσεις γερμανού υφυπουργού στα Σκόπια Τον καλεί «να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας»

«Θα καλούσαμε τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Michael Roth να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των ευρωπαίων εταίρων του».
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με σημερινές δηλώσεις στα Σκόπια του γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών κ. Michael Roth.

Τραγωδία στο Γαλάτσι: 23χρονος ντελιβεράς σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας

Με το αίμα ενός νεαρού ανθρώπου βάφτηκε για μία ακόμη φορά η άσφαλτος, καθώς ο άτυχος 23χρονος που εργαζόταν ως ντελιβεράς σε κατάστημα καφέ ενεπλάκη σε τροχαίο και έχασε τη ζωή του.
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην οδό Αγίας Ειρήνης, στο Γαλάτσι όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να εισέλθει σε πάρκινγκ διασχίζοντας το αντίθετο ρεύμα την στιγμή που ο άτυχος νεαρός περνούσε με το μηχανάκι από το σημείο.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με συνέπεια ο νεαρός ντελιβεράς να χάσει τη ζωή του. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει τον 23χρονο στο νοσοκομείο.

Η Τουρκία προκαλεί: Κάνει άσκηση στα «οικόπεδα» της Κύπρου - Μετά την ανακοίνωση της έναρξης γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

Οι ασκήσεις στη θάλασσα θα γίνουν αύριο και μεθαύριο σε απόσταση 14 Ναυτικών Μιλίων δυτικά της χερσονήσου του Ακάμα εντός των θαλάσσιων οικοπέδων 5,6 και 7 τα οποία διεκδικεί η Τουρκία.

Με την έκδοση ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για ασκήσεις σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου
εκδήλωσε την πρώτη αντίδρασή της η Τουρκία στην έναρξη γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ από το πλοίο γεωτρύπανο West Capella.

Η Τουρκία φοβίζει μόνο όσους φοβούνται(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Έχουμε συνηθίσει λόγω ραγιαδισμού να δίνουμε μεγάλη σημασία στις κινήσεις της Τουρκίας ακόμα κι όταν αυτές είναι ανορθόδοξες και άσκοπες. Έχουμε επίσης τους ειδικούς του φόβου που μας εξηγούν κάθε τόσο και λιγάκι ότι όποια κίνηση και να κάνουμε θα έχουμε επιπτώσεις και μάλιστα αρνητικές με την Τουρκία. Όμως όσοι έχουν γνώσεις και θυμούνται την ιστορία, ξέρουν ότι τα τωρινά σενάρια είναι απλώς οι επαναλήψεις γεγονότων που είχαμε ήδη το 2011 με τη γεώτρηση της Noble στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 και στη συνέχεια με τη γεώτρηση της Eni στο θαλάσσιο οικόπεδο 9.

Το ενεργειακό της κυπριακής ΑΟΖ

Tου Ν. Λυγερού
Μετά από τα πολλά που ακούσαμε για την τεχνητή επίλυση του Κυπριακού που θα γινόταν επί της ουσίας μονομερώς, ενώ ο συνομιλητής ήταν κάθετα εναντίον, φάνηκε επιτέλους επίσημα η αλήθεια και είδαμε ότι τελικά δεν υπήρχε καμία σοβαρή στρατηγική. Άλλωστε από την αρχή είχε συμφωνηθεί ότι σε καμιά φάση των διαπραγματεύσεων δεν θα υπήρχε ανάμειξη με το ενεργειακό. Παράλληλα συνεχίστηκε ακάθεκτα όλη η διαδικασία του τρίτου γύρου αδειοδότησης και βέβαια η συνέχεια της πορείας του δεύτερου.