Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Δεσποτικό: Ανακαλύφθηκε συγκρότημα κτηρίων δίπλα στον Ναό του Απόλλωνα

Νέα κτήρια έφεραν στο φως οι ανασκαφικές και αναστηλωτικές εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Μαΐου έως τις 7 Ιουλίου, στο ιερό του Απόλλωνα, στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό (θέση Μάντρα), δυτικά της Αντιπάρου.

Τα αποτελέσματα των φετινών εργασιών αξιολογούνται ως ιδιαιτέρως σημαντικά για την τοπογραφία του ιερού. Από τα ευρήματα, ξεχωρίζουν θραύσμα μαρμάρινου αγαλμάτιου κόρης που χρονολογείται στην πρώιμη αρχαϊκή περίοδο, θραύσμα από την πλίνθο με το πόδι αρχαϊκού κούρου και θραύσμα από την κνήμη και τον αστράγαλο ποδιού κούρου.

Κυρίες και κύριοι... αυτός είναι ο Πλούτωνας (Βίντεο)

Χρησιμοποιώντας τα πραγματικά δεδομένα του διαστημικού σκάφους της NASA “New Horizons”αλλά και τα ψηφιακά μοντέλα του Πλούτωνα και του μεγαλύτερου φεγγαριού του Χάροντα, οι επιστήμονες υπεύθυνοι της αποστολής δημιούργησαν πανοραμικά 
στιγμιότυπα που προσφέρουν θεαματικές αποκαλύψεις για τα πολλά και ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του πλανήτη-νάνου και του δορυφόρου του, και τα οποία έχουν ανασχηματίσει τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας για το σύστημα του Πλούτωνα.

Δείτε το βίντεο


Πτήση MH370: Οι έρευνες αποκάλυψαν συγκλονιστικά μυστικά στο βυθό - Δείτε εντυπωσιακούς χάρτες

Εντοπίστηκε και μία χαράδρα, η οποία είναι διάσπαρτη από υπόγεια ηφαίστεια, ενώ έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων
Τριάμισι χρόνια μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 των αερογραμμών της Μαλαισίας η τύχη του αεροσκάφους και των επιβατών του παραμένει ένα μεγάλο, άλυτο, μυστήριο. Ωστόσο, οι έρευνες για την επίλυσή του, που κράτησαν τρία ολόκληρα χρόνια- από το Μάρτιο του 2014 έως πρόσφατα- έριξαν φως σε «σκοτεινές» όψεις του βυθού.

Κύπρος - Ορά: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Κάηκε σπίτι (Εικόνες)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς - Κάηκε ένα σπίτι - Στην περιοχή Οράς κατευθύνεται ο ΥΠΕΣ

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ της Οράς και της Βαβατσινιάς, με τα επίγεια Μέσα πυρόσβεσης να αυξάνονται, σε μία προσπάθεια ελέγχου της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξοχικό σπίτι κάηκε, ενώ η φωτιά κατευθύνεται αυτή την ώρα προς τη Βαβατσινιά.

Προκόπης Παυλόπουλος προς την Τουρκία: Μολών λαβέ!(Βίντεο)

Με σαφή και ηχηρό τρόπο απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις.
Καταθέτοντας στεφάνι στον Αη Στράτη στο μνημείο του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, ο κ. Παυλόπουλος: «Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: Μολών λαβέ».
Ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους. Μετά την κατάθεση στεφάνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πόσο κοστίζει για τους τζιχαντιστές μία γυναίκα-σκλάβα; Δείτε το «πιστοποιητικό πώλησης» - Βρέθηκε στη Μοσούλη

Η πώλησή της πιστοποιείται εγγράφως με τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγοραστή και του πωλητή  
Πόσο κοστίζει για τους τζιχαντιστές μία γυναίκα-σκλάβα; Όποια κι είναι η τιμή της, η πώλησή της πιστοποιείται εγγράφως με τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγοραστή και του πωλητή...

Ένα έγγραφο ως «πιστοποιητικό πώλησης» μιας γυναίκας-σκλάβας βρέθηκε στη Μοσούλη, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun». Το ντοκουμέντο αυτό αποκαλύπτει τα σχέδια υψηλόβαθμων στελεχών του ISIS για τις γυναίκες που κρατά σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στον Δ. Βενιέρη Focus FM 103.6
 18/07/2017