Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ανδρέας Μεταξάς (1790 – 1860)

Αγωνιστής του ‘21 και πολιτικός. Εκ των ηγετών του Ρωσικού Κόμματος, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 3 Σεπτεμβρίου 1843 έως τις 16 Φεβρουαρίου 1844.

Ο Ανδρέας Μεταξάς γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1790 και ήταν γόνος της επιφανούς κεφαλληνιακής οικογένειας των Μεταξάδων, με καταγωγή από το Βυζάντιο. Ο ίδιος έφερε τον τίτλο του κόμη κι εργαζόταν ως δικολάβος στο νησί.

Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και με την έκρηξη της Επανάστασης συγκρότησε σώμα 350 Κεφαλλήνων (καλώς εξοπλισμένων με δύο τηλεβόλα), μαζί με τον αδελφό του Αναστάσιο και τον εξάδελφό του Κωνσταντίνο, με σκοπό να μεταβεί στην Πελοπόννησο. Επειδή δεν μπορούσε να πάρει άδεια από τις αγγλικές αρχές του νησιού, προσποιήθηκε ότι θα καταδίωκε την πειρατεία στην περιοχή της Ιθάκης.

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: ''Απαράδεκτη η εμμονή στο «casus belli»''

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές-''Ανυπόστατη η συμφωνία Τουρκίας-Σαράτζ''

Oι συνομιλίες μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, οι οποίες έλαβαν χώρα αμέσως μετά την συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα», αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως υπήρξε μια ειλικρινής ανταλλαγή θέσεων και απόψεων. «Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι αλληλένδετες.

Ο Ερντογάν ξεκινά τον Ιούνιο να σκάβει τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, προϋπολογισμού 15 δισ. δολαρίων, -σε μια εναλλακτική λύση στα Στενά του Βοσπόρου-, θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την χώρα.

Η ανακοίνωση του Ερντογάν το Σάββατο ήρθε μια δεκαετία αφότου αποκάλυψε για πρώτη φορά το «τρελό πρότζεκτ του» και σε μια εποχή που η υποστήριξή του έφτασε σε ιστορικό χαμηλό, όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Η 45 χιλιομέτρων διώρυγα της Κωνσταντινούπολης θα κοστίσει περίπου 15 δισ. δολάρια και θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Εξευτελισμός δύο Ελλήνων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τις τουρκικές αρχές! Στα κρατητήρια για 2 μέρες – Ήθελαν να πάρουν ανήλικο από τη μητέρα του – Καταγγελία της δρ. Λαογραφίας, Μυροφόρας Ευσταθιάδου

Άθλιες συνθήκες καταγγέλλει η δρ. Λαογραφίας, Μυροφόρα Ευσταθιάδου όταν τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης συνοδευόμενη από τον ανήλικο γιο της, Ιάσονα.

Το βράδυ της Κυριακής 30 Μαΐου 2021, το infognomonpolitics.gr σας ενημέρωνε για την απαγόρευση εισόδου που δέχτηκαν δύο Έλληνες στην Τουρκία, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Sabiha Gokçen της Κωνσταντινούπολης.


Ο λόγος για τη Μυροφόρα Ευσταθιάδου και τον ανήλικο γιο της, Ιάσονα Αλεξανδρίδη, οι οποίοι κατά την άφιξη τους συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του αεροδρομίου.