Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η Μάχη του Ρίμινι

Στρατιωτική αναμέτρηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την οποία δοξάστηκαν τα ελληνικά όπλα. Διεξήχθη από τις 13 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 1944 επί ιταλικού εδάφους, στο πλαίσιο της συμμαχικής Επιχείρησης Ελαία (Operation Olive). Είχε ως αντικειμενικό σκοπό τη διάσπαση της λεγόμενης «Γοτθικής Αμυντικής Γραμμής», που είχαν συμπήξει οι υποχωρούντες Γερμανοί.
Μετά την κατάληψη της Ρώμης από τα συμμαχικά στρατεύματα (4 Ιουνίου 1944), οι γερμανικές δυνάμεις που στάθμευαν στην Ιταλία συμπτύχθηκαν επί της «Γοτθικής Αμυντικής Γραμμής», που εκτεινόταν από την Πίζα έως το Ρίμινι στις ακτές της Αδριατικής. Την εκτέλεση της Επιχείρησης Ελιά ανέλαβαν η 5η Αμερικανική Στρατιά υπό τον αντιστράτηγο Μαρκ Κλαρκ στα δυτικό τομέα και η 8η Βρετανική Στρατιά υπό τον αντιστράτηγο σερ Όλιβερ Λις στον ανατολικό τομέα, ο οποίος εκτεινόταν έως την Αδριατική Θάλασσα.

Ανατριχιαστική πρόρηση του Μακαριστού Χριστόδουλου: «Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες»

Από το thesecretrealtruth

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε μιλήσει για διάφορες καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο λαός στο μέλλον.

H προρήση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου:

«Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς, και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες» επιβεβαιώνεται – δυστυχώς – σε εντυπωσιακό βαθμό
Όταν το 2005 ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό. Όταν, το 2006, είπε «να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας».

Το ζώο-πιστολέρο που παράγει θερμότητα σαν αυτή που επικρατεί στην επιφάνεια του Ήλιου! Ούτε ο πιο ευφάνταστος ανθρώπινος νους δεν θα σκεφτόταν εκκωφαντικές σφαίρες από… μπουρμπουλήθρες(Βίντεο - Φωτο)

Γαρίδα-πιστόλι αποκαλούν ένα είδος της οικογένειας Alpheidae που απελευθερώνει από την τεράστια δαγκάνα της μια μπουρμπουλήθρα με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα!

Και σε θερμοκρασίες μάλιστα που κοιτούν στα μάτια τον ίδιο τον Ήλιο, καθώς μιλάμε για 7.400 βαθμούς Κελσίου. Κι αν δεν ψήσει ζωντανή τη λεία, θα την ξεκουφάνει στα σίγουρα, μιας και ο ήχος που παράγεται αγγίζει τα 210 decibels.

Σε κάτι που μοιάζει ψέμα για να πιστέψει κανείς, η φύση είναι εδώ για να μας βάλει τα γυαλιά.

Moody's: Θετική η προοπτική της κυπριακής οικονομίας

O οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας από σταθερή σε θετική, διατηρώντας την αξιολόγηση στο Ba2 (δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική κατηγορία) επικαλούμενος τη μείωση του κινδύνου έκθεσης της οικονομίας λόγω της συνεχιζόμενης βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού στον τραπεζικό τομέα και τη βελτίωση της δημοσιονομικής ευρωστίας πέραν των προηγούμενων προσδοκιών.

O Moody’s είναι ο μόνος από τους τέσσερις αναγνωρισμένους οίκους που διατηρούν την αξιολόγηση του κυπριακού αξιόχρεου κάτω από την επενδυτική κατηγορία.

Η απόρρητη αλληλογραφία Αθήνας-Λονδίνου για τα γλυπτά του Παρθενώνα - Μόνο τον δανεισμό τους εξετάζει το Βρετανικό Μουσείο

Το φως της δημοσιότητας είδε η εμπιστευτική αλληλογραφία μεταξύ του βρετανικού και του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Στα έγγραφα που παρουσιάζονται από την εφημερίδα «Τα Νέα», η Μεγάλη Βρετανία δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να επιστρέψει τα γλυπτά, παρουσιάζοντας το Βρετανικό Μουσείο ως «νόμιμο ιδιοκτήτη».
Μάλιστα, οι Βρετανοί φέρονται να παραπέμπουν την ελληνική κυβέρνηση στο Μουσείο, το οποίο από την πλευρά του λέγεται ότι συζητά μόνο τον δανεισμό των γλυπτών και όχι την οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα, θέτοντας ως προϋπόθεση την οριστική παραίτηση της Αθήνας από τη διεκδίκησή τους.

Υπάρχει έστω και ένας Τούρκος που να ζήτησε ποτέ μια απλή συγγνώμη από τους Έλληνες;

Η Ελληνική σημαία ανεμίζει με θέα το απέραντο γαλάζιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Του Δρ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ (*) 
Από το hellasjournal

Η υποστολή της «σημαίας» από τον κατοχικό ιστό από ένα δεκαεξάχρονο από την ηρωομάνα Λύση, δεν ήταν μια πράξη αυθορμητισμού μόνο, όπως την παρουσιάζουν οι περισσότεροι, επειδή έτσι βολεύει.

Και ούτε ασφαλώς μπορεί να μειωθεί από τις πολλές συγγνώμες που την ακολούθησαν… Ο έφηβος αυτός είχε πλήρη συνείδηση και ήξερε πολύ καλά τί έκανε. Στο κάτω-κάτω δεν έκανε κάτι παράνομο!

O Νίκος Λυγερός στην Αυστραλία(Βίντεο - Φωτο)

                                           O Νίκος Λυγερός στην Αυστραλία(Βίντεο - Φωτο)