Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δεκαπενταύγουστος: Οι Έλληνες γιορτάζουν «το Πάσχα του καλοκαιριού»

Όταν ο θάνατος γίνεται γιορτή και δεν αποκαλείται θάνατος, αλλά μετάσταση... Όταν δεν εξαντλούνται όλα στο εδώ και τώρα... Όταν υπάρχει η μετά του τάφου αιώνια ζωή, η ελπίδα της αέναης βασιλείας, οι απανταχού χριστιανοί γιορτάζουν και... σήμερα, ειδικότερα, απ' άκρη σε άκρη της γης, την αγία Μετάσταση της Θεοτόκου.
«Είσαι για τους αγγέλους και όλες τις υπερκόσμιες δυνάμεις άφατη ευφροσύνη, για τους πατριάρχες χαρά χωρίς τέλος, για τους δικαίους ανεκλάλητη ευχαρίστηση, για τους προφήτες διαρκής αγαλλίαση! Τον κόσμο ευλογείς, τα σύμπαντα αγιάζεις.

15 Αυγούστου: Ο Τορπιλισμός Της «Έλλης»

Οι Ιταλικές Προκλήσεις:
Η Ιταλία μετά από την είσοδό της στον πόλεμο, στο πλευρό της Γερμανίας, είχε απώτερο σκοπό να κυριαρχήσει στην ανατολική Μεσόγειο, αναβιώνοντας τις ένδοξες εποχές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το μεγάλο εμπόδιο ήταν προφανώς η Ελλάδα, καθώς και η Κύπρος με τη Μάλτα που ήταν υπό βρετανική κατοχή. Γι’ αυτό το λόγο, η Ιταλία ξεκίνησε μια συστηματική σειρά προκλήσεων εις βάρος της  χώρας μας, επικεντρωμένες κυρίως στον αεροναυτικό τομέα, με απώτερο σκοπό να εξαναγκάσει την ελληνική πλευρά να αντιδράσει δυναμικά.

«Η Αμμόχωστος αιτία διακοπής ευρωπαϊκής πορείας Τουρκίας»

Η Τουρκία θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει το κόστος, αφού το θέμα της Αμμοχώστου, θα είναι η αίτια για να διακοπεί η ευρωπαϊκή της πορεία, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς σχετικά με τα τουρκικά σχέδια για εποικισμό της πόλης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Τρικουκκιάς, στον Πρόδρομο και ερωτηθείς για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Τουρκία θα πρέπει να υπολογίσει πρώτα το κόστος, αφού η απόφαση της αυτή θα είναι «αιτία όχι μόνο προσφυγής εις το Συμβούλιο Ασφαλείας ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και αιτία να διακοπεί η όλη ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Το "Κεμάλ Ρέις" φεύγει από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα(Βίντεο)

Η φρεγάτα Kemal Reis, ένα από τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, φαίνεται να αλλάζει πορεία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όλα δείχνουν πως το εν λόγω πλοίο φαίνεται να έχει αποκοπεί από τον σχηματισμό των πλοίων που πλαισιώνουν το Oruc, χωρίς, φυσικά, κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.
Το βέβαιο είναι πως το Oruc Reis συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήρθε η ώρα για έργα… τέρμα τα λόγια και τα ελληνικά και τα συμμαχικά

Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί αυτόνομα να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα… Είναι η Γαλλία αποφασισμένη να λειτουργήσει ως πραγματικός σύμμαχος και έναντι των αντιπάλων μας εντός της Ε.Ε.;
Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Από το defence-point
Η κρίση του Oruc Reis δεν έχει ακόμη τερματιστεί. Ζούμε άλλο ένα επεισόδιο της. Που όπως και αυτό το οποίο είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιούλιο, μαζί φυσικά με την απόπειρα εισβολής στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο, αποτελούν μέρος της τουρκικής πίεσης έναντι της Ελλάδας. Διαχρονικής πίεσης που έχει πολλές μορφές και που φυσικά θα συνεχίσει να υφίσταται…

Oruç Reis και τουρκική προπαγάνδα - Τα ψέματα της επακούμβησης της φρεγάτας Λήμνος(Βίντεο)

Την πρόκληση του ερευνητικού σκάφους Oruç Reis εντός της ελλαδο-κυπριακής ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας ενισχύει η «σκληρή ισχύς» της παρουσίας των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων και προσπαθεί να δικαιολογήσει η «μαλακή ισχύς» της τουρκικής προπαγάνδας σε ΜΜΕ και ΜΚΔ.

Ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός σε παραδοσιακά και νέα μέσα απευθύνεται για το ίδιο θέμα σε διάφορα ακροατήρια, αλλά με διαφορετική προσέγγιση για το καθένα:

The Times: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει μια χώρα μέλος που αρνείται να ζήσει εντός των καθιερωμένων συνόρων της και καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει μια χώρα μέλος που αρνείται να ζήσει εντός των καθιερωμένων συνόρων της και καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα. Αυτή είναι μια μη διαπραγματεύσιμη αρχή και οι ηγέτες της Συμμαχίας θα πρέπει να την επισημάνουν γρήγορα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα, στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα The Times του Λονδίνου.
Για περισσότερα από 70 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει διαφυλάξει την ειρήνη στην Ευρώπη, όμως τώρα δύο χώρες μέλη του, η Ελλάδα και η Τουρκία, βρίσκονται στα πρόθυρα της σύρραξης, όχι με έναν εξωτερικό εχθρό αλλά μεταξύ τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

Δυνάμεις Xαφτάρ για Ερντογάν: Δημιουργεί μια κρίση κάθε μήνα ως αντιπερισπασμό

Στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται μέσω twitter λογαριασμός προσκείμενος στον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, αναφέροντας ότι δημιουργεί μια κρίση κάθε μήνα με διαφορετικές χώρες ως αντιπερισπασμό για την πτώση της οικονομίας στην χώρα και της κακής διαχείρισης αυτής.

«Ο Ερντογάν της Τουρκίας δημιουργεί μια κρίση κάθε μήνα με διαφορετικές χώρες ως έναν τρόπο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ναι» στον διάλογο με την Ελλάδα – Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας

Γερμανο-τουρκική (και όχι μόνον) πατέντα διαλόγου, στην οποία θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα – Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Μήνυμα υπέρ του διαλόγου και της έναρξης των διαπραγματεύσεων έστειλε η Τουρκία, εν μέσω της αυξημένης έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.


Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε τα εξής:

Βαφτίζουν “μορατόριουμ” τη συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο-Κύπρο! Που μας σπρώχουν οι Ευρωπαίοι

“Βαφτίζουν” μορατόριουμ τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία οι Ευρωπαίοι , συζητώντας για “εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές”! Την αποκάλυψη την κάνει ο πρεσβευτής και Μόνιμος Αντιπροσώπος της Ιταλίας στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ  Μάρκο Περονάτσι, ο οποίος σε μήνυμα του στο twitter έγραψε ότι «ένα μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές είναι μια υπό συζήτηση επιλογή»! Σύμφωνα με τον κ. Περονάτσι το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης!
Στο μήνυμα του γράφε για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο:

Μπλόκο Γερμανίας- Μπορέλ στην πρόταση της Ελλάδας για κυρώσεις στην Τουρκία

Του Φρίξου Δαλίτη
Από το philenews

Την αρνητική στάση της Γερμανίας αλλά και του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ συνάντησε χθες η Ελλάδα στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ως εκ τούτου, το προσχέδιο κοινής δήλωσης της ΕΕ που πρότεινε η Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν έτυχε της απαιτούμενης στήριξης, με αποτέλεσμα τελικά να μην περάσει.

Σκληρά μέτρα στην Ελλάδα, ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και S-400 εισηγούνται 4 τούρκοι στρατιωτικοί

Η Τουρκία θα πρέπει να ανακηρύξει ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αναφέρουν τούρκοι στρατιωτικοί 
 
Σκληρά μέτρα στην  Ελλάδα εάν δεν αποδώσει η διπλωματία, εισηγούνται 4 τούρκοι πρώην στρατιωτικοί.
Δεν είναι τυχαίο ωστόσο ότι όλοι αναφέρονται στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει η Τουρκία ώστε να υπάρξουν συμφωνίες με διάφορες χώρες της Μεσογείου.

Δεν υπήρξε κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ εξαιτίας της Γερμανίας: Ήθελε να προστατέψει την Τουρκία και η Ελλάδα είπε «όχι»

Η Γερμανία, που παραδοσιακά προστατεύει την Τουρκία, είναι η αιτία που δεν εκδόθηκε κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Γερμανία και Ελλάδα διαφώνησαν για την ανακοίνωση που θα εκδιδόταν στο πέρας της συνεδρίασης.

Η διαφωνία εκδηλώθηκε νωρίτερα στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά επέμενε σε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων και θα καλωσόριζε την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία τμηματικής οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Παρέμβαση επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ: "Τα νέας γενιάς σκάφη δεν επηρεάζονται από θορύβους"


Έχει δε, ως απώτερο στόχο της, «να γίνει μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, επιβάλλοντας τα ‘θέλω’ της στους γείτονες της»: αυτό τονίζει στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί, ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, που αντιτείνει το «δόγμα των δύο ΟΧΙ», όπως το αποκαλεί, δηλαδή, «όχι κλιμάκωση – όχι υποχώρηση στις εθνικές μας θέσεις».
Στην συνέντευξή του στον Νίκο Παπαδημητρίου για το libre, ο Χρ. Χριστοδούλου θυμάται τα αντίστοιχα με τα σημερινά, γεγονότα του 2018, με την εμπλοκή, τότε, του «Νικηφόρος Φωκάς» και του τουρκικού ερευνητικού σκάφους,