Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ


Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος υπήρξε στην αρχή αρματολός και σπουδαίος πολεμιστής και στη συνέχεια κατέστη κορυφαίος στρατηγός της Επανάστασης του 1821.

Το επίθετό του είναι μάλλον υποκοριστικό του Καραΐσκος όπου απαντάται ως οικογενειακό επώνυμο στις επαρχίες Βάλτου, Καρπενησίου, Φαρσάλων, Καρδίτσας, Βόνιτσας κ.α. Το δε επώνυμο Καραΐσκος είναι σύνθετο από τη τουρκική λέξη "καρά" και Ίσκος. Πιο συγκεκριμένα το κανονικό του επίθετο όπως και του αρματολού πατέρα του ήταν Ίσκος αλλά λόγω της περήφανης και σκληρής προσωπικότητας που διαμόρφωσε στα δύσκολα και δυστυχισμένα παιδικά του χρόνια, του προσδόθηκε - από όλους - σαν αντάξιο προσωνύμιο μπροστά από το επίθετο του, το λήμα "Καρα" που σημαίνει μεγάλος και φοβερός. Το τελικό του επίθετο Καραϊσκάκης διαμορφώθηκε από το γεγονός ότι λόγω της Τουρκικής σκλαβιάς αναγκάστηκε από παιδί να γίνει κλέφτης στα βουνά.

Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά»

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (από την ομιλία του στην Πνύκα, στις 7 Οκτωβρίου, 1838)

Οι Ελληνες ήρωες του 1821 σκέφτονταν και μιλούσαν σαν .... Ελληνες.

1. Pώτησαν κάποτε τον πυρπολητή Κανάρη, εκείνο το σεμνό ήρωα του ΄21, που΄γινε κατόπιν ναύαρχος, υπουργός και πρωθυπουργός.

- Πως τον έκανες τον άθλο Ναύαρχε;
Κι αυτός απάντησε:

- Να, ξύπνησα εκείνο το πρωί και είπα:


Απόψε Κωσταντή θα πεθάνεις για την Ελλάδα
.

Μοίρα του Έλληνα ο Αγώνας και η Αντίσταση Ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων σε δύο Ιστορικές περιόδους 1821 και 1955-1959.

Μοίρα του Έλληνα ο Αγώνας και η Αντίσταση
Του Δημήτρη Αλευρομάγειρου, Αντιστράτηγου ε.α., Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητού Στρατού
ΑΠΟ ΤΟ  newsbomb
«….Αλλά, πόσας φοράς πρέπει να εκφωνήσω, ότι η Ελευθερία είναι αναγκαιοτέρα και από την ίδιαν την ύπαρξιν εις τον άνθρωπον! Αυτή γαρ αποκαταστεί γλυκείαν την ζωήν, αυτή γεννά διαυθεντευτάς της Πατρίδος, αυτή νομοδότας, αυτή εναρέτους, αυτή σοφούς, αυτή τεχνίτας και , αυτή μόνον, τέλος πάντων, τιμά την ανθρωπότητα…»

(Απόσπασμα από την «Ελληνική Νομαρχία Ανωνύμου του Έλληνος»)[1]
Ο Ανώνυμος Έλληνας δίνει με την «Ελληνική Νομαρχία» (1806), έναν καταστατικό χάρτη αρχών και προϋποθέσεων που θα φέρουν ριζική ανατροπή του τουρκικού οθωμανικού δεσποτισμού, μία Επανάσταση που θα εγκαταστήσει στην απελευθερωμένη Ελλάδα την κυριαρχία των ελεύθερων θεσμών και του ορθού λόγου όπως καθορίστηκε φιλοσοφικά από τον ελληνικό αρχαίο διαφωτισμό τον οποίον επικαλέσθηκε ο Γαλλικός και οδήγησε στη δική του Επανάσταση του 1789, θα εγκαταστήσει ρυθμιστή τον νόμο, φορέα δικαιοσύνης.
Δίνει τέλος ο Ανώνυμος έναν άλλον ύμνο προς την Ελευθερία.

Αγρότης στο Αγρίνιο απήγαγε Ρωσίδα και την έκλεισε στο μαντρί!!!

Μια ολόκληρη βιομηχανία με πολλά παρακλάδια και παραρτήματα έχουν στήσει τα κυκλώματα σωματεμπορίας, που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους για τα καλά στην χώρα μας. Το μεγάλο κόλπο λειτουργεί ως εξής, τα μέλη των κυκλωμάτων στήνουν εικονικούς γάμους με καλλίγραμμες ρωσίδες, οι οποίες μετά την τελετή δεν αφοσιώνονται στον γαμπρό, αλλά αφήνονται στα χέρια αδίστακτων μαστροπών και στις επιθυμίες των πελατών σε στριπτιζάδικα, αλλά και παρακμιακά μπαρ και κλαμπ της επαρχίας.
Σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, πριν την «διανομή» των αλλοδαπών κοριτσιών στα νυχτερινά κέντρα, προηγείται μια σύντομη επίσκεψη από κάποιο δημαρχείο της Αττικής. Εκεί σε μια λιτή τελετή η ρωσίδα παντρεύεται έναν έλληνα γαμπρό, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη βίζα και ταυτόχρονα το «εισιτήριό» της στην πορνεία.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Κύπρο

Με πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις τιμήθηκε σε όλες τις πόλεις των ελευθέρων περιοχών της Κύπρου η εθνική επέτειος της 25 ης Μαρτίου 1821. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Λευκωσία, όπου εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάνου και άλλοι επίσημοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το έπος του 1821 «ήταν το ξεκίνημα μιας αδυσώπητης πορείας που αψήφησε τη λογική των αριθμών και σημαδεύτηκε και καθαγιάστηκε από τα κατορθώματα των επωνύμων και ανωνύμων ηρώων του».

Ολοκληρώθηκε μέσα σε πρωτοφανή μέτρα η τελετή Ένα ...ημίχρονο και χωρίς μηχανοκίνητα η παρέλαση στο Σύνταγμα

Λιγότερο από 40 λεπτά διήρκησε η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η οικονομική κρίση καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την μετακίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων. Έτσι η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με άλλες χρονιές.
Από το πρωί το Κέντρο της Αθήνας θύμιζε κάστρο σε πολιορκούμενη πόλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά δόθηκαν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις στους δημοσιογράφους προκειμένου να πλησιάσουν στο σημείο, καθώς για όλους τους υπόλοιπους πολίτες η στρατιωτική παρέλαση ήταν απαγορευμένος χώρος. Κατά μήκος της παρέλασης αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. εόχντας στη διάθεσή τους όλα τα μέσα, δηλαδή δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Το πλοίο – «φάντασμα» στις ακτές του Καναδά!!!

Ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 στην Ιαπωνία εντοπίστηκε να επιπλέει στις δυτικές ακτές του Καναδά. Ένα αεροσκάφος που περιπολούσε την Παρασκευή τη θάλασσα στα ανοιχτά της Βρετανικής Columbia εντόπισε το 15 μέτρων σκάφος, 275 χιλιόμετρα από τα νησιά Haida Gwaii.

Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από τα εκατομμύρια τόνους συντριμμιών του τσουνάμι που διέσχισε τον Ειρηνικό ωκεανό. Κανείς δεν φαίνεται να επιβαίνει στο πλοίο που είναι καταχωρημένο στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Η ΑΟΖ ως εθνικό θέμα

Tου Ν. Λυγερού

Στη χώρα της δημοκρατίας είναι αναπόφευκτο να έχουμε αντιφατικές απόψεις για όλα τα θέματα, διότι ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί ακόμα και αν δεν έχει γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένο θέμα. Έτσι ήταν αναμενόμενο τώρα που η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έγινε όχι ένα φαινόμενο μόδας, αλλά ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό γίγνεσθαι να διαβάζουμε ακόμα και κατηγορίες άμεσες ή έμμεσες ενάντια σε αυτούς που προωθούν την ελληνική ΑΟΖ και ειδικότερα στον πατέρα της, τον Θεόδωρο Καρυώτη. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί, διότι δεν είναι αυτές οι κριτικές που παράγουν έργο και θα αφήσουν έργο στην τελική, αλλά θεωρούμε πως είναι σημαντικό να υπερασπισθούμε την ΑΟΖ όχι λόγω αρχών αλλά αξιών.