Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

O φόβος ύφεσης & η ευρωπαϊκή κρίση ρίχνουν τις αγορές στα τάρταρα

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

MXRIMANEWS.GRία καταστροφική έκθεση από την Κεντρική Τράπεζα της Φιλαδέλφειας σχετικά με την αμερικανική οικονομία, η οποία έδειξε πως πολλοί βασικοί δείκτες βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση από το Μάρτιο του 2009, ενέτειναν την επενδυτική ανησυχία για την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ και οδήγησαν τις μετοχές στα τάρταρα την Πέμπτη. Ήδη, νωρίτερα, η Ευρώπη είχε υποστεί ένα δραματικό κραχ με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν χαμηλότερα περισσότερο από 5% κατά μέσο όρο.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνετρίβησαν και οι αμερικανικές πήραν τη σκυτάλη με τις μεγαλύτερες να βουλιάζουν και με την πτώση να μεταδίδεται και στις μετοχές τεχνολογίας. Ο φόβος πήρε διαστάσεις πανικού με τα αμερικανικά ομόλογα να προσελκύουν τους επενδυτές και το επιτόκιο των 10ετών να βουτά σε νέο ιστορικό χαμηλό κάτω από το 2%.

Νέο κύμα τουρκικών αεροπορικών επιθέσεων κατά των Κούρδων.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7678

Τουλάχιστον 12 αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα γύρω στις 21:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς. 

   

Άρθρο-φωτιά του Β.Μαρκεζίνη: "Πάψτε να είστε υποτακτικοί της Τουρκίας"!!!






Image "Το πρόβληµα το οποίο θεωρώ ως το πιο επείγον και πιο περίπλοκο από όλα τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε, συνδέεται στενά µε την βασική πρότασή µου, τη διαµόρφωση µιας πολιτικής ίσων αποστάσεων απέναντι στις µεγάλες δυνάµεις της εποχής µας, ήτοι την Αµερική, τη Ρωσία και την Κίνα, µε την ελπίδα ότι έτσι µπορεί, επιτέλους, να αποκτήσουµε πιο αξιόπιστους συµµάχους από αυτούς που διαλαλούν ότι µας «θεωρούν στρατηγικούς τους εταίρους, αλλά, στην ουσία πάντα παραστέκονται στους αντιπάλους µας.
Το πρόβληµα στο οποίο αναφέροµαι είναι η Τουρκία και επειδή θεωρώ αυτό το ζήτηµα πρωταρχικής σηµασίας, το εξετάζω σε ξεχωριστή υπο-ενότητα. Προσθέτω όµως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι το πώς θα σχεδιαστεί, το πώς θα εφαρµοστεί και το πότε θα µπορούσε να επιχειρηθεί µια τέτοια καινοτόµος µεταβολή στις σχέσεις µεταξύ των δύο χωρών θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που αυτήν την στιγµή δεν µας είναι γνωστοί. Ο χρόνος λοιπόν και η µεθόδευσις αυτής της πολιτικής, αν ή όταν ποτέ εφαρµοστεί, θα καθοριστεί την κατάλληλη στιγµή και όχι τώρα. Τώρα αρκούµαστε στη διατύπωση της γνώµης –πεποιθήσεως θα έλεγα– ότι η αλλαγή πλεύσεως είναι αναγκαία και, ως εκ τούτου, εξετάζουµε µε συντοµία µερικούς από τους λόγους που την επιβάλλουν...
Κύρια συνέπεια της πολιτικής που προτείνω είναι ο παραµερισµός –για το εγγύς µέλλον, τουλάχιστον– κάθε ιδέας πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το δεύτερο σκέλος της σκέψης αποτελεί και το δυσκολότερό της σηµείο.

Η Γαύδος, το άλλο μας Καστελλόριζο


Σχόλιο ιστολογίου
Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με τον Νίκο Λυγερό
Στρατηγικό σύμβουλο και καθηγητή γεωστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα

Του Νίκου Λυγερού

Το θέμα της ΑΟΖ δεν αναδεικνύει μόνο την σημασία του Καστελλόριζου, αλλά κάθε ακριτικού νησιού της Ελλάδας. Μια από αυτές τις σημαντικές περιπτώσεις είναι και η Γαύδος. Με τη Γαύδο εμπλέκεται, φαινομενικά, μόνο και μόνο η Λιβύη, λόγω γεωγραφίας. Μόνο που στην πραγματικότητα η υπόθεση του Καστελλόριζου με την Τουρκία επηρεάζει και την υπόθεση της Γαύδου με την Λιβύη. Η ιδέα είναι απλή. Η παθητική στάση με το πρώτο θέμα έχει επιπτώσεις και στο δεύτερο. Αφού η αμφισβήτηση προκαλεί την αμφισβήτηση του άλλου, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε το πρόβλημα αντίστροφα και να αρχίσουμε την μελέτη του προβλήματος της Γαύδου, για να έχει επιπτώσεις σ' εκείνο του Καστελλόριζου. Διότι οι θέσεις της Τουρκίας και της Λιβύης δεν είναι απόλυτα συμμετρικές. Ενώ η Τουρκία είναι αρνητική με τα πάντα στο Αιγαίο, η Λιβύη αποδέχεται την ΑΟΖ της Κρήτης. Κατά συνέπεια, αν ακολουθήσουμε τη γενική στρατηγική μας μέσω της θεωρίας παιγνίων, δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε μία διπλωματική αντιπαράθεση και να ανοιχθούμε με τις χώρες που έχουν μία πιο θετική αντιμετώπιση προς εμάς. Συνεπώς, η υπόθεση της Γαύδου προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εξ αρχής.

MEΣAΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΠΕΜΠΤΗ/18-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*O MΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΖΗΤΗΣΕ  ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΕ ΜΑΙΑΜΙ/ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΜΑΝΑΜΑ/ΜΠΑΧΡΕΙΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ.
*ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΝΑ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ .ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΛΑΤ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ 6 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ. ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΣΗ ΟΛΜΩΝ-ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ-ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΣΕΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΕΙΛΑΤ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ-ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΟ ΣΙΝΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΛΗΞΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΠΕΡΣΕΒΑ ΠΡΟΣ ΕΙΛΑΤ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΟΡΟΚΑ ΤΗΣ ΜΠΕΡΣΕΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΟΣΕΦΤΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΛΑΤ. ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕBΡΑ. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ-ΜΠΑΡΑΚ. ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ HIGHWAY 12.7 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ.Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ. ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ.

Γιατί ξεπουλήθηκαν οι τράπεζες σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σήμερα η είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρείχε διευκόλυνση μέσω δανείου σε δολάρια σε μία και μόνο τράπεζα της ευρωζώνης, για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Μάλιστα, το ποσό που αντλήθηκε έφτασε στα 500 εκατ. δολάρια, το ύψος του οποίου προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες αφού αργότερα έγινε γνωστό ότι απορροφήθηκε από μία και μόνη τράπεζα.
Η διευκόλυνση ήταν για μία εβδομάδα και ήταν σε δολάρια, ενώ όπως έγινε γνωστό από την ΕΚΤ η ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής νομισμάτων. Ωστόσο, το γεγονός ότι το ποσό το δανείστηκε μία τράπεζα, εκλήφθηκε από την αγορά ως αδυναμία να αντλήσει μέρος των αναγκών της από άλλες τράπεζες, σημάδι που δείχνει ότι έχει αρχίσει να παγώνει η διατραπεζική αγορά. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει γνωστό ποια τράπεζα ήταν αυτή που άντλησε αυτό το ποσό, ενώ άγνωστη παραμένει και η χώρα από την οποία προέρχεται.

Έξι νεκροί στη Ράφα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Έξι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η ισραηλινή επίθεση πραγματοποιήθηκε ύστερα από τριπλή επίθεση κοντά στην πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, την οποία απέδωσε το Ισραήλ σε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη Γάζα. Από τις τρεις επιθέσεις σκοτώθηκαν επτά Ισραηλινοί και 30 τραυματίστηκαν. Τις επιθέσεις στο Ισραηλινό έδαφος καταδίκασε η Ουάσινγκτον, ενώ ο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε φόβους για κλιμάκωση της βίας και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Fitch: Δολάριο και ομόλογα στηρίζουν την αξιολόγηση των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1263787
Σε περεταίρω διευκρινίσεις για τους λόγους διατήρησης της αξιολόγησης “AAA” της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ προέβη η Fitch Ratings, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τον οίκο, η θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα σημαίνει πως η χώρα μπορεί να αντέξει υψηλότερο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ έναντι των άλλων χωρών με ανάλογη αξιολόγηση παρά τις ανησυχίες για τη δυναμική του, την πολιτική θέληση για τη μείωσή του και την παραγωγικότητα της οικονομίας.

Ο οίκος επισημαίνει επίσης πως η αγορά των ομολόγων των ΗΠΑ προσφέρει στη χώρα τη δυνατότητα αποφυγής προβλημάτων ρευστότητας.

Τέλος, ο οίκος επαναλαμβάνει την προειδοποίηση πως ενδεχόμενη αποτυχία για υιοθέτηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για τη μείωση του χρέους θα δοκιμάσει τα όρια της αξιολόγησης των ΗΠΑ.

Μετά το κραχ ... κραχ;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΤα διεθνή χρηματιστήρια καταρρέουν την Πέμπτη ενώ νωρίτερα το ΧΑ έκλεισε με μεγάλες απώλειες σε μία ανησυχητική τροπή της εβδομάδας η οποία φαίνεται να εξελίσσεται με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο. Οι μεγαλύτεροι δείκτες μετοχών της Ευρώπης κατέγραψαν εντυπωσιακές απώλειες με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο να συντρίβεται και την πτώση να μεταφέρεται στις ΗΠΑ. Όλα αυτά ευνοούν το χρυσό οποίος κινείται κοντά σε νέα ιστορικά επίπεδα ρεκόρ ξεπερνώντας αισθητά τα 1815 δολάρια ανά ουγγιά.
Το μεγάλο ερώτημα για τους επενδυτές είναι τί θα ακολουθήσει του πρόσφατου κραχ: ένα νέο κραχ ή μία ανοδική αντίδραση; Προς το παρόν η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη αλλά η συνεδρίαση της Πέμπτης σίγουρα δεν αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον.
XrimaNews.gr

Φραγμός στη ροή κοινοτικών εργατών Ζητά ο Μαυρίδης για ένα χρονικό διάστημα

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Φραγμός στη ροή κοινοτικών εργατών


Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν όπως τεθεί φραγμός στη ροή κοινοτικών εργατών στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα, αναφέρει, σε σημερινή δήλωσή του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης, εξηγώντας ότι παρά το γεγονός ότι οι κοινοτικοί εργάτες έχουν στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την κυπριακή οικονομία τα τελευταία χρόνια, την παρούσα στιγμή στρεβλώνουν σημαντικά την αγορά εργασίας, συμβάλλουν στην αύξηση της ανεργίας και επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνική συνοχή.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ Τι λέχθηκε και από ποιους στις 6/2/2009

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211008&-V=articles

Ειλημμένη, μετά το οργιώδες διπλωματικό παρασκήνιο που προηγήθηκε, ήταν η απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να κατασχεθεί και να φυλαχθεί το φορτίο του πλοίου Monchergorsk, από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Αυτό άφησε σαφώς να νοηθεί στην περιβόητη σύσκεψη της 6ης Φεβρουαρίου 2009 η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του και στην οποία ουσιαστικά λήφθηκε η απόφαση να κρατηθεί στην Κύπρο το φορτίο.

Οι αγκυλώσεις στις ιδεολογικές πεποιθήσεις Χριστόφια

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/411077


Το νέο έγγραφο που αποκάλυψε χθες η εφημερία «Σ» επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα όσα αποκάλυψαν τα 60 ΛΕΠΤΑ μετά την τραγωδία στο Μαρί και αφορούσαν μυστικές συνομιλίες Χριστόφια-Τσάβεζ και Άσαντ από το 2008 για μία σειρά ενεργειών που θα προωθούσαν τα επενδυτικά σχέδια της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Συρίας, της Λιβύης και της Αιγύπτου στην περιοχή.

Ηγεμονικό ρόλο επιδιώκει η Τουρκία στη Μ. Ανατολή Σχέδια δράσης για την κρίση στη Συρία μελετά το ΣΕΑ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_1695.html

ΣΧΕΔΙΟδράσης τριών σημείων για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης στη Συρία και την εξέταση των πιθανών σεναρίων πρόκειται να συζητήσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας κατά την σύνοδό του που είναι προγραμματισμένη για σήμερα. 

Συρία: "ΗΠΑ και Δύση υποδαυλίζουν τη βία"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/suria-ipa-kai-disi-upodaulizoun-ti-via

Άρχισαν τα ισραηλινά αντίποινα.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7674

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, είχε προαναγγείλει τα αντίποινα. Και αυτά δεν άργησαν!

(Ανανέωση) ΗΠΑ: Βγάζουν τον 6ο Στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ανανέωση: 20.29 - Επιβεβαιώνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Κύπρο

Απάντηση στον Abravanel περί αντισημιτισμού των Ελλήνων, μήπως τελικά αυτός είναι ανθέλληνας;

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/abravanel.html

Θεσσαλονίκη:Συμπλοκή Εβραίων με αντισημίτη κατά τη διάρκεια βανδαλισμού/Salonica:Jews clash with antisemite over vandalism... http://abravanel.wordpress.com/
το άρθρο σου τελειώνει abravanel ως εξής :
Σεβόμενος τη στάση της ΙΚΘ, πιστεύω οτι αντί να τονίζουν την αυτονόητη ανάγκη τιμωρίας του δράστη από τα αναξιόπιστα ελληνικά δικαστήρια και την λήψη μέτρων προστασίας του Μνημείου, πιστεύω οτι θα έπρεπε να.... ζητήσουν την καθιέρωση επίσκεψης στο Εβραϊκό Μουσείο κάθε Δημοτικού και Γυμνασίου της πόλης, που στην συντριπτική τους πλειοψηφεία αγνοούν το ιστορικό σαλονικιώτικο χρέος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και διατήρηση της εβραϊκής τους κληρονομιάς। Για τους φοιτητές δε προτείνω κάτι, αυτοί έτσι και αλλιώς φοιτούν σε ένα ανοικτό εβραϊκό αρχαιολογικό πάρκο ακόμα και αν δε το ξέρουν।

Επίθεση με μαχαίρι ιρακινού δουλέμπορου κατά αστυνομικού

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

lathrometanastes-021Επίθεση με μαχαίρι από 20χρονο Ιρακινό διακινητή λαθρομεταναστών δέχθηκε αστυνομικός της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών στην Κορνοφωλιά Έβρου, την ώρα που επιχείρησε να τον συλλάβει.
Ο 20χρονος εντοπίστηκε μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, επίσης διακινητή, καθώς και ένα Πακιστανό λαθρομετανάστη, από κάμερα θερμικής απεικόνισης στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου. Οι δύο διακινητές... αφού μετέφεραν με πλαστική βάρκα και αποβίβασαν στην ελληνική όχθη τον 24χρονο παράνομο μετανάστη, επιχείρησαν να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά. Οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας, που επέβαιναν σε βάρκα, επενέβησαν για να συλλάβουν τους διακινητές, οι οποίοι προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη.

100.000 μουσουλμάνοι για προσευχή στο ΟΑΚΑ! - Τζαμί το Μαρούσι...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων της Ευρώπης - πρακτικά η μετατροπή μιας ολόκληρης ιστορικής περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, του Αμαρουσίου, σε ένα τεράστιο τζαμί - αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες με αφορμή την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του … ΟΑΚΑ (!) για να προσευχηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες ή και νόμιμοι μετανάστες.

Η Ελλάδα δεν συζητά εγγυήσεις πλην Φινλανδίας Θεσμική απάντηση στην «επιδημία» αιτημάτων από άλλες χώρες

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=415602

Η Ελλάδα δεν συζητά εγγυήσεις πλην Φινλανδίας


Αθήνα

Με ψυχραιμία αντιδρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην «επιδημία» αιτημάτων για εγγυήσεις που προκάλεσε η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο πλαίσιο ενεργοποίησης της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος.

Συνάντηση Αντωνιάδου - Noble Energy ''Κανονικά οι διαδικασίες για την γεώτρηση''

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Συνάντηση Αντωνιάδου - Noble Energy


Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με αντιπροσωπεία της Noble Energy είχε νωρίς το απόγευμα στο γραφείο της η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου.

Βερολίνο: Τρίτη νύχτα εμπρησμών

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/
berlin_18-8-2011Συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα, την Τετάρτη, οι εμπρησμοί σταθμευμένω αυτοκινήτων στο Βερολίνο, αναγκάζοντας την αστυνομία να προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους δράστες. (Δείτε το βίντεο)
 Άλλα ενέα πυρπολημένα αυτοκίνητα προστέθηκαν χθες βράδυ στη λίστα των αυτοκινήτων που καταστράφηκαν τις τελευταίες μέρες. Συνολικά έχουν αναφερθεί 24 εμπρησμοί.
Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για βανδαλισμό. «Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τους εμπρησμούς αυτούς», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, Έρχαρτ Κέρτινγκ.

«Νέα στρατηγική» κατά του PKK υιοθετεί η Άγκυρα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
«Νέα στρατηγική» κατά του PKK υιοθετεί η Άγκυρα
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υιοθετήσει μία "νέα στρατηγική", πιο αποτελεσματική και πιο αποφασιστική στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσαν εγχώρια μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Πιέζουν για αποχώρηση του Άσαντ ΗΠΑ και ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Για «ανθρωπιστικά εγκλήματα» μιλά ο ΟΗΕ

Ο Βαν Ρομπάι μιλά για οριστικές αποφάσεις τον …Οκτώβριο Φύλλο και φτερό το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=140360

Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και,  γενικότερα, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ οι Ευρωπαίοι ταγοί δείχνουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Λίγο μετά τις 17.30, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε στο twitter ότι υποστηρίζει την πρόσφατη συμφωνία Μέρκελ με Σαρκοζί – την οποία αποδοκιμάζουν οι αγορές – καθώς και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Οκτώβριο! Μάλιστα – αν αντιλαμβανόμαστε καλά το μήνυμα του κ. Βαν Ρομπάι – υπάρχει μία δόση απογοήτευσης για τις εξελίξεις, αφού στο twitter αναφέρει πως ο ίδιος έχει ήδη προεδρεύσει τέσσερις φορές σε ευρωπαϊκή σύνοδο.

Εγγυήσεις από την Ελλάδα ζητάει και η Ολλανδία

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1263737
Αίτημα για την καταβολή εγγυήσεων θα υποβάλει η Ολλανδία σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας δήλωσε πως η Ολλανδία δεν έχει ζητήσει ποτέ εγγυήσεις και εστίαζε πάντα στη συμμετοχή των ιδιωτών.

“Αλλά εάν η Φινλανδία πετύχει τέτοιο διακανονισμό τότε θα τον επιδιώξουμε και εμείς,” σημείωσε ο εκπρόσωπος.

“Δεν θέλουμε μία τέτοια συμφωνία να πλήξει τη θέση μας.” Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ωστόσο πως η συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας δεν είναι ακόμα σίγουρη καθώς θα πρέπει να εγκριθεί από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.



Πηγή:www.capital.gr

«Αλαλούμ» στα διεθνή χρηματιστήρια Η MORGAN STANLEY έσπειρε τον πανικό στις διεθνείς χρηματαγορές υποβιβάζοντας την αμερικανική οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Η ανακοίνωση των κακών αποτελεσμάτων της αμερικανικής βιομηχανίας και της δυσμενούς προοπτικής ανάπτυξης από την τράπεζα Morgan Stanley, οδήγησαν σε νέα μεγάλη πτώση σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια. Με την ευρωστία της παγκόσμιας οικονομίας στο επίκεντρο των ανησυχιών των διεθνών χρηματιστηριακών ιδρυμάτων οι δείκτες
«Αλαλούμ» στα διεθνή χρηματιστήρια
διέγραψαν τρελή κούρσα, διογκώνοντας επί της ουσίας την ανασφάλεια των επενδυτών και όχι μόνο.

Πνίγουν τον λαό για να σώσουν τις τράπεζες!

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Το newsbomb.gr δεσμεύθηκε, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, να τα βάλει με τους ισχυρούς. Να σπάσει αποστήματα. Και είναι πανθομολογούμενο ότι το μεγαλύτερο απόστημα, αυτό που ουσιαστικά έχει οδηγήσει την οικονομία του τόπου στο χείλος του γκρεμού και τα εκατομμύρια των Ελλήνων στην εξαθλίωση, είναι το αδίστακτο και αδηφάγο τραπεζικό κύκλωμα.

Διψήφιο έλλειμμα για το 2011 βλέπει η Credit Suisse!

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς νέα μέτρα έτσι ώστε να καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα με βάση και τις προσταγές της Γερμανίας και του συνόλου της Ευρωζώνης για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

Αντιδρούν όλοι πλην Ελλάδας στα γαλλογερμανικά σχέδια

Της  Σοφία Βούλτεψη
Από το elzoni
 
Με τον γαλλογερμανικό άξονα να λαμβάνει αποφάσεις που θα επιβληθούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, με τις αγορές να αντιδρούν αρνητικά στα όσα αποφάσισαν κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι Μέρκελ και Σαρκοζί – καθώς όλα αφορούν στο μέλλον και τίποτε δεν αφορά στην σημερινή κρίση χρέους – και με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει χρήματα για να δανείσει στους Φιλανδούς προκειμένου να της τα… ξαναδανείσουν, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα.

Και σα να μην έφθανε αυτό, στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης (που δεν είναι ακριβώς αυτό που προτείνουν οι ηγέτες των δύο μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης), Γαλλία και Γερμανία έστειλαν χθες επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με την οποία τον διατάσσουν (σα να τον έχουν ήδη διορίσει επικεφαλής της ευρωζώνης) «στο μέλλον, οι πληρωμές από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής να αναστέλλονται προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν θα συμμορφώνονται με τις συστάσεις της διαδικασίας για τα υπερβολικά ελλείμματα».

«Ντόμινο εγγυήσεων» μετά την ελληνοφιλανδική συμφωνία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Μετά τη συμφωνία με τη Φινλανδία, οι Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία ζητούν εγγυήσεις για τη δανειοδότηση της Ελλάδας. Η συμφωνία με τους Φινλανδούς «τελεί υπό την έγκριση των υπολοίπων κρατών-μελών της ευρωζώνης», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως δεν ανησυχεί για την εξέλιξη της συμφωνίας, καθώς, όπως σημειώνει, κάθε χώρα μπορεί να παίρνει τις δικές της αποφάσεις.

«Τρέχει» να προλάβει τις εξελίξεις η κυβέρνηση και να ηρεμήσει άλλες χώρες που ζητούν εγγυήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Στη γωνία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση μια μέρα μετά τη συμφωνία για τη Φινλανδία να δοθούν από την Ελλάδα εγγυήσεις ώστε να συμμετάσχουν στο δανεισμό της χώρας μας.

Σας ευχαριστούμε


Η προσωρινή «στάση» στις σημερινές μας αναρτήσεις οφείλετε σε τεχνικούς λόγους του bloger που μας φιλοξενεί.
Σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα σας.
Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε αληθινή ενημέρωση.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Handesblatt: Η SEC κατέστρεψε 9.000 έγγραφα για να σώσει τις Lehman, Deutsche και Goldman

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΜία φοβερή αποκάλυψη που εμπλέκει τις αμερικανικές χρηματιστηριακές εποπτικές αρχές με κορυφαίες αμερικανικές και γερμανικές τράπεζες κάνει η Handesblatt, η οποία σε άρθρο της αναφέρει τη πως η SEC, αρμόδια χρηματιστηριακή εποπτική αρχή των ΗΠΑ κατέστρεψε με δόλο περίπου 9.000 έγγραφα που περιλάμβαναν στοιχεία που 'έκαιγαν' συγκεκριμένες τράπεζες.
Στο άρθρο της η Handesblatt αναφέρεται συγκεκριμένα στις Lehman Brothers, Goldman Sachs και Deutsche Bank και σημειώνει πως είναι η αποκάλυψη όσων αναφερόταν στα 9.000 έγγραφα που καταστράφηκαν θα έφερνε τις τράπεζες σε πολύ δύσκολη θέση.

XrimaNews.gr

Ημέρα τρόμου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Πανικό στις αγορές προκαλεί η αναθεώρηση των προβλέψεων της Morgan Stanley για την παγκόσμια ανάπτυξη. Βουτιά στο χρηματιστήριο Αθηνών. Σφαγή και στα ευρωπαϊκά. Νέο ρεκόρ στην τιμή του χρυσού

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να επιδεινώνεται εκ νέου δραματικά.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Κατρακυλούν τα χρηματιστήρια - Σε ύψη ρεκόρ ο χρυσός

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63313309

  Τη μεγαλύτερη πτώση μέσα σε μια ημέρα από το Μάρτιο του 2009 σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με αιχμή εκείνες των τραπεζών, εν μέσω φόβων για γενίκευση της ύφεσης

«Τρόμος» στην Φρανκφούρτη
«Τρόμος» στην Φρανκφούρτη

Πτώση 3,38% στο Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2038217


Εντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ανάλογες τάσεις να επικρατούν και στις διεθνείς αγορές εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία.
Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 976,62 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 3,38%.

41 στους 59 οικονομολόγους συνιστούν ευρωομόλογο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=302597

    Η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων και αναλυτών που μετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Reuters εκτιμούν ότι η έκδοση ευρωομολόγου είναι η καλύτερη -αν όχι και η μοναδική- λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει τη γηραιά ήπειρο.
 

Kύπρος: Εως αρχές Οκτωβρίου η πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο

 
Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως γνωστοποίησε η Κύπρια υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου, μετά τη συνάντησή της με διευθυντικά στελέχη της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.


Η υπουργός δεν προσδιόρισε την ακριβή ημερομηνία έναρξης της γεώτρησης και απέφυγε να απαντήσει στο αν συμφωνήθηκε με την αμερικανική εταιρεία η ημερομηνία της δεύτερης γεώτρησης.
Σε ανακοίνωσή της άφησε να εννοηθεί ότι στη συνάντηση με τα στελέχη της Noble συζητήθηκε έμμεσα το ζήτημα των τουρκικών απειλών. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και κάλεσε την ’γκυρα, εφόσον θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, «να λογικευθεί».