Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ικανοποιημένοι Ευρωπαίοι οι Έλληνες

Σχόλιο ιστολογίου μας : Είστε σίγουροι ότι ρωτήσατε ...Έλληνες???
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους παρά την κρίση της Ευρωζώνης και τις ανησυχίες για το κοινό νόμισμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης που διεξήχθη από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Μελετών για το Μέλλον (BAT-Foundation for Future Studies) και βασίστηκε σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 15.000 άτομα σε 13 διαφορετικές χώρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι οι Έλληνες, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι οι δεύτεροι πιο ικανοποιημένοι μετά τους Δανούς,  σε ποσοστό 80%...


Η θετικότερη άποψη για τη ζωή εκφράστηκε από τους κατοίκους της Δανίας, καθώς σχεδόν όλοι όσοι ερωτήθηκαν (96%) είπαν ότι είναι ευτυχισμένοι. Αντίθετα οι Γερμανοί (61%) βρέθηκαν στη πολύ χαμηλή τρίτη θέση από το τέλος, δικαιώνοντας τη φήμη τους ως απαισιόδοξοι.

Κάποια πράγματα μένουν ίδια σε όλες τις χώρες: οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες, οι άνθρωποι στην επαρχία πιο ευτυχισμένοι από όσους μένουν στις πόλεις και τα ζευγάρια είναι πολύ πιο ικανοποιημένα με τη ζωή τους από τους εργένηδες, όπως βέβαια είναι και όσοι απολαμβάνουν έναν καλό μισθό σε σχέση με όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.

Αυτό που βρίσκει ιδιαιτέρως θετικό ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος, καθ. Ulrich Reinhardt, είναι το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές σε όλη την Ευρώπη είναι που εκφράζουν τη μεγαλύτερη ευτυχία και, ακόμα και στους αβέβαιους καιρούς μας, συνεχίζουν να προσδοκούν στο μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου