Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Αντίθετη η Βιέννη με τη συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Την αντίθεσή της στη συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την εγγύηση του δανείου της εξέφρασε η αυστριακή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα απαιτήσει το ίδιο, αν οι χώρες της Ευρωζώνης την εγκρίνουν.


Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, «το μοντέλο εγγυήσεων πρέπει να είναι ανοικτό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Θα διαπιστώσουμε, αν ισχύει αυτό».
Σε συνέντευξή του στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας Helsingin Sanomat, ο Χάραλντ Βάιγκλαιν επισήμανε ότι η συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας, που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, δεν έχει λογική, καθώς άλλες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν στην πραγματικότητα την εγγύηση, ενώ πρόσθεσε, ότι από όσο γνωρίζει, ότι η Αυστρία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει αυτή τη θέση.
«Εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εγγύηση, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην πραγματικότητα, οι άλλες χώρες θα είναι αυτές που θα πληρώσουν. Δεν μπορούμε να δούμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Οι χώρες της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τη συμφωνία σήμερα και αύριο, αναφέρει, το Ρόιτερς, ενώ προσθέτει ότι η Αυστρία αναζητά ένα μηχανισμό, με τον οποίο ορισμένες χώρες θα πάρουν περισσότερες εγγυήσεις από άλλες.
«Ορισμένες χώρες θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε ένα μοντέλο, με το οποίο αυτές οι χώρες θα πάρουν λιγότερες εγγυήσεις (για το δημόσιο τομέα)», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου