Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Την ανάκληση του Έλληνα Πρεσβευτή στα Τίρανα Νικόλα Πάζιου ζητούν οι Βορειοηπειρώτες

Την ανάκληση του Έλληνα Πρεσβευτή στα Τίρανα Νικόλα Πάζιου ζητούν οι Βορειοηπειρώτες από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Βέβαια, μέχρι στιγμής, δεν...έχει υπάρξει καμία αντίδραση.Οι Βορειοηπειρώτες εξοργίστηκαν από τη δήλωση του κ. Πάζιου στην αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare, ότι "η ερμηνεία θεμάτων του παρελθόντος (δηλαδή του Βορειοηπειρωτικού, σύμφωνα με τα συμφέροντα, καθώς και η γνωστή πρακτική εθνικιστικών στοιχείων να χρησιμοποιούν στην ιστορία για τις σκοπιμότητες τους, όχι απλά δεν είναι ωφέλιμη αλλά εμπεριέχει και κινδύνους."

Κόλαφος για ΥΠΕΞ από ΕΛΑΣ: "Ουδέποτε μας ρώτησαν για την ασφάλεια του Πούτιν

Eκτεθειμένη αφήνει η ηγεσία της ΕΛΑΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος η οποία ματαιώθηκε επειδή υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ απάντησαν ότι «Λόγω Πάσχα ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας του Ρώσου προέδρου". Αυτό τουλάχιστον βεβαιώνουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται ότι «Ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, ούτε ζητήθηκε η συνδρομή του για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών ασφαλείας».

Πιο ηχηρές απουσίες δεν γίνονται!ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

- 34 οι απόντες από το ΠΑΣΟΚ - 14 από τη ΝΔ
- Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Γ. Χαραλαμπόπουλος, Α. Νταλάρα , Ο. Ρενταρή
- Πως δικαιολόγησαν την στάση τους κατά της τροπολογίας βουλευτές της ΝΔ
- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά με ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ. Όμως τα όσα καταγράφηκαν δημιουργούν πολλά ερωτήματα, αφού οι απουσίες και από τα δυο μεγάλα κόμματα ήταν πολλές και δεν ήταν μόνο πρωτοκλασσάτα ονόματα αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας εν δυνάμει.

Κυπριακό έδαφος τα κατεχόμενα, διαμηνύει η Μόσχα

Μόσχα: Πολλαπλά μηνύματα προς την Άγκυρα στέλνει η Μόσχα με την ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των τουρκικών αιτιάσεων αναφορικά με τα δήθεν δικαιώματα που έχει η Άγκυρα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τη Μόσχα πριν από λίγες ώρες και με σκληρή γλώσσα εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης χαρακτήρισε κυπριακό έδαφος υπό τουρκική κατοχή τη βόρεια Κύπρο.

Με αφορμή το ζήτημα των ιδιοκτησιών στη βόρεια Κύπρο, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Ρώσους πολίτες να απέχουν από την αγορά ακινήτων στο έδαφος της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου που είναι κατεχόμενο μέρος από την Τουρκία και αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα.

Ν.Λυγερός "Στρατηγική Βόρειος Ήπειρος"

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Στρατηγική Βόρειος Ήπειρος"
στην εκδήλωση με θέμα "Η Βόρειος Ήπειρος
Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον"
Divani Caravel Hotel, αίθουσα Ολυμπία, Αθήνα
08/04/2012

Η Αλήθεια του Εσταυρωμένου, κρατά άσβεστο το άδολο Φως το Ελληνικό «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία...»

Η Αλήθεια του Εσταυρωμένου, κρατά άσβεστο το άδολο Φως το Ελληνικό

Μόνο η Ελληνική φυλή μπόρεσε να νιώσει τόσο έντονα την μυστηριακή οδό του φωτός, του μαρτυρίου και της Αναστάσεως. Ήταν η αποθέωση μίας οδού που γνώριζε καλά. Μόνον ο Χριστός μέσα στις χιλιετίες είχε μεγαλύτερο βάρος, μεγαλύτερο Χρέος από αυτό που κληροδοτεί ο Ελληνισμός στα παιδιά του: Την διαφύλαξη και την μεταλαμπάδευση του Φωτός. Γι' αυτό και οι Έλληνες ένιωσαν την Σταύρωση του Κυρίου ως την υπέρτατη προσφορά στο Θείο και την Ανάσταση ως απόλυτη Αλήθεια.

Ψηφίζουν για τον κομματικό ''επιούσιο''



Τα του οίκου τους θα τακτοποιήσουν τη Μεγάλη Δευτέρα τα κόμματα της Βουλής, για να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις των κόμματων εξουσίας για τα δάνεια από τις κρατικές τράπεζες. Μάλιστα έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Στα άκρα η κόντρα Καμμένου-Μουρούτη

Στα άκρα η κόντρα Καμμένου-Μουρούτη
Σφοδρή επίθεση κατά του δικομματισμού για την τροπολογία που απελευθερώνει την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα, «φωτογραφίζοντας» τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Μουρούτη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος.
Με έμμεση πλην σαφή αναφορά στην πρόσφατη αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» που είχε δημοσιεύσει το μισθό του κ. Μουρούτη, ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση λέγοντας: «κύριε Υπουργέ Εσωτερικών, ΜΗ εκλεγμένε, δίνετε τις επιχορηγήσεις όχι για να πληρωθούν οι επιχειρήσεις στις οποίες χρωστούν τα κόμματα αλλά για να πληρώσετε 8.500 ευρώ σε επαγγελματίες συκοφάντες. Αντίπαλοί τους είναι όποιοι δεν συμφωνούν με το Μνημόνιο. Για να πληρωθούν αυτοί που παίρνουν είκοσι φορές περισσότερα από έναν σκληρά εργαζόμενο εργάτη. Αυτοί που έχουν στα χέρια τους και τα κονδύλια εκείνα που αγοράζουν τις φυλλάδες που τους κάνουν τη δουλειά!».

«Συνταγματική εκτροπή η ενοικίαση μέσων και προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.»

Για απόλυτη παρακμή και επικίνδυνη συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο ο Κώστας Ησυχος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την υπουργική απόφαση περί παροχής υπηρεσιών ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. προς τρίτους, με την καταβολή ανταλλάγματος, την οποία αποκάλυψε χθες το Πρώτο Θέμα.

«Η απόλυτη παρακμή: το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιχειρησιακά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενοικίαση στην οικονομική ελίτ της χώρας» υπογραμμίζει το στέλεχος του ΣΥΝ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βάζει ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία.

"Κοροϊδία" με την επιστράτευση

Επτά μέρες μετά την εξαγγελία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι θα προχωρήσει σε 48ωρη απεργία την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη, αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί ήταν πολιτικά αποτυχημένοι.

Χθες Κυριακή, η κυρία Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλοντας ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ναυτικών, ενώ κατήγγειλε ότι οι ναυτικοί εκβιάζουν με νέες απεργίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να πλήξουν την βιομηχανία του τουρισμού και την εθνική οικονομία.

Ακόμη δεν έχουν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές Coca-Cola με ζιζανιοκτόνο

Αυτή η χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική -και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα-, είναι άγνωστο πώς αναμίχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οπως αποδεικνύεται από επίσημο δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, τα εν λόγω κουτιά εντοπίστηκαν έπειτα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, καθώς διαπίστωσαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Η κοινή γνώμη αξιώνει από την ΝΔ... "Μαζέψτε" Χαλά και Βλάχο, όπως τον Λυμπερόπουλο!

Παρά την ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι συνδικαλιστές δεν αλλάζουν την απόφαση για απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, που θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ.

"Η απεργία συνεχίζεται" επισήμανε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Οι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι η απόφαση για υλοποίηση της απεργίας ελήφθη ομοφώνως.

Ένοχος κρίθηκε εκ νέου ο Π. Ψωμιάδης

Ένοχος κρίθηκε εκ νέου ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη γνωστή υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατά τη νομαρχιακή του θητεία. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Ήταν η τρίτη φορά που ο Π. Ψωμιάδης δικάστηκε γι' αυτή την υπόθεση. Είχαν προηγηθεί δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, αλλά κατόπιν προσφυγής του στον 'Αρειο Πάγο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο 5μελές Εφετείο. Βάσει της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, είχε τεθεί τον περασμένο χρόνο σε αργία από τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη.

Επιμένει στο «όχι» μέχρι... παραιτήσεως

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένει στην άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς τη «χαριστική βολή στην αξιοπιστία των κομμάτων». Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι η τροπολογία δεν εγκρίθηκε από κανένα κυβερνητικό όργανο, ως εκ τούτου δεν συνιστά δεσμευτική κυβερνητική πολιτική, ωστόσο σημειώνει ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, σχετικά με τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων:

Διάγγελμα Παπαδήμου μετά τη διάλυση της Βουλής

Διάγγελμα θα απευθύνει το βράδυ της Μ.Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, o πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την επίσκεψή του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το θρίλερ της προκήρυξης των εκλογών λαμβάνει τέλος τη Μεγάλη Τετάρτη. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες. Για τότε προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει θεσμικά σχετικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό τον Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και βεβαίως η απαραίτητη θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής.