Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Σημαντικά ευρήματα συνδέουν τη Λέσβο και γενικά τον ελλαδικό χώρο με την παγκόσμια αρχαιολογική κληρονομιά


Eντατική μελέτη του αρχαιολογικού υλικού από τα Ροδαφνίδια στο εργαστήριο του προγράμματος στο κλειστό δημοτικό σχολείο του Λισβορίου.

Συνεχίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες, από την ερευνητική ομάδα του προγράμματος Παλαιολιθική Λέσβος του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την επιστημονική διεύθυνση της καθηγήτριας Νένας Γαλανίδου, η εντατική μελέτη του αρχαιολογικού υλικού από τα Ροδαφνίδια στη Λέσβο, στο εργαστήριο του προγράμματος στο κλειστό δημοτικό σχολείο του Λισβορίου. 

Επιχείρηση «ΝΙΚΗ»: Η αποστολή «αυτοκτονίας» από την Ελλάδα την δεύτερη ημέρα της τουρκικής εισβολής


Κωνσταντίνος Βλάχος

Το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 1974 το Μάλεμε, έδρα της Α' Μοίρας Καταδρομών, είχε ραντεβού με την ιστορία. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο «Αττίλας» είχε πατήσει το πόδι του στην Κύπρο. 

Κείται πλησίον...


Λάζαρος Μαυρος

ΑΠΟ ΤΙΣ δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας του ελλα-δικού μας κράτους, Νίκου Δένδια, στη διχοτομημένη Λευκωσία 15ην τρέχοντος, πενήντα χρόνια μετά τον ανεπανόρθωτο εισέτι όλεθρο της ήττας που προκάλεσε στον Ελληνισμό το προδοτικό κακούργημα του αδελφοκτόνου χουντικού πραξικοπήματος, 

Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις


Εάν η Τουρκία επικρατήσει στην Κύπρο και χαθεί η Μεγαλόνησος η ίδια η Ελλάδα θα έχει στρατηγικά ηττηθεί και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

Δρ. Ανδρέας Θεοφάνους, Αρθρογράφος
Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών - Διεθνών Υποθέσεων και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Παν/μιου Λευκωσίας

Μετά από 50 χρόνια ολέθριων υποχωρήσεων η Κύπρος στο παρά ένα της τουρκοποίησης…


Σάββας Ιακωβίδης

Η Ελλάδα έδωσε όπλα στην Ουκρανία και συστοιχία πυραύλων στη Σαουδική Αραβία. Τι έδωσε στην Κύπρο; Στην ΕΕ καταγγέλλει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά σιωπά για την τουρκική κατοχή της ευρωπαϊκής Κύπρου και τη φαρισαϊκή πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών των εταίρων μας. 

Υπάρχει λύση στο Κυπριακό; Κάποιες προϋποθέσεις και ο ρεαλισμός


Με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην Αθήνα για την ανάγκη να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού. 

Τουρκικό θράσος και αναίδεια στην Ε.Ε.: Μας καταγγέλλουν για κατοχή, εθνοκάθαρση και απαγωγή του κράτους


Γιάννος Χραλαμπίδης

Επιστολή του Τούρκου Μόνιμου Αντιπροσώπου σε ευρωβουλευτές και θεσμούς της ΕΕ εξηγεί τους όρους επανέναρξης των συνομιλιών, την τελική λύση και σβήνει τις ψευδαισθήσεις Αθηνών - Λευκωσίας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Απελευθέρωση και επανένωση η μόνη επιλογή – Αποκλειστικά στον «Φ»


Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη αποκλειστικά στον Φιλελεύθερο

ΚΔ: Όχι μόνο συμβολική αλλά περισσότερο ουσιαστική η επίσκεψη Μητσοτάκη


Η ιστορική επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη Έλληνα Πρωθυπουργού στις επετειακές εκδηλώσεις για καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, δεν ήταν μόνο συμβολικής σημασίας αλλά περισσότερο ουσιαστικής.

Αποστολή στην Κύπρο: Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τον βηματισμό τους στον δρόμο επίλυσης του Kυπριακού – Δείτε εικόνες

Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τον βηματισμό τους στον δρόμο επίλυσης του Kυπριακού. Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συμφωνούν ότι «η ακινησία δεν μπορεί να παράγει κίνηση».

Ανταπόκριση από Λευκωσία: Χρήστος Μαζανίτης

Ένοπλες Δυνάμεις: Η Elbit Systems παρουσίασε την πρόταση της για την αναβάθμιση των M113 κσι το σύστημα PULS


Στις 16 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems, σχετικά με το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου «Precise & Universal Launching System (PULS.

Sigma 10514 HN-Ολική επαναφορά της DAMEN στο πρόγραμμα κορβετών του Π.Ν.

Αναστάσιος Παπανδρέου

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις υποψηφιότητες για την απόκτηση κορβετών νέας γενιάς από το Π.Ν. στο πλαίσιο ανανέωσης του γηρασμένου στόλου κύριων μονάδων κρούσης, στο παρόν άρθρο θα ανφερθούμε στην κλάση Sigma 10514 του ολλανδικού ναπηγηκού ομίλου DAMEN.

Ramstein Flag 2024: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις της μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ που θα γίνει στην Ελλάδα. Ερωτηματικό ο ρόλος της Τουρκίας, θα υπογράψει ή θα μείνει εκτός;


«Οικογενειακή» πτήση από τύπους αεροσκαφών που έλαβαν μέρος στην άσκηση “Ηνίοχος 2024”. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Στο Νατοϊκό αεροπορικό στρατηγείο στην Γερμανία στο Ramstein βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο φάκελος της μεγαλύτερης Νατοϊκής άσκησης Ramstein Flag 2024 η οποία ειδικά φέτος αποκτά υψηλό συμβολισμό και στροφή δόγματος καθώς παραμένει ενεργό το μέτωπο της Ουκρανίας.

Τα 24 Rafale προκαλούν «vertigo»: Επιστρέφει στα Eurofighter η Άγκυρα αναζητώντας το «αντίδοτο»


*Του Κώστα Σαρικά

Το ξεκάθαρο ποιοτικό πλεονέκτημα που έδωσε στην Πολεμική μας Αεροπορία η απόκτηση των γαλλικών «game changer» μαχητικών Rafale φαίνεται ότι αποτελεί τεράστιο «πονοκέφαλο» για την τουρκική αεροπορία.

Πρώην επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών Αλβανίας: «Ο Μπελέρης ήταν πράκτορας των Ελλήνων»


Ιούλιος 20, 2024. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και γνωστός διπλωμάτης, Ηρακλί Κοτσολλάρι /Irakli Koçollari, λέει ότι ο Φρέντης Μπελέρης ήταν Έλληνας πράκτορας.

Επέστρεψε στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΜΑΣ

«Η επιστροφή μου στις αλβανικές φυλακές σηματοδοτεί τον τελευταίο κύκλο ενός αγώνα για όλα αυτά τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας για δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης», τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Φρέντι Μπελέρης, σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του, μετά το πέρας της πενθήμερης άδειάς του, στις αλβανικές φυλακές του Φιέρι, όπου και συνάντησε τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας, Πέτρο Γκικουρία. 

Οι Παλαιστίνιοι θα μας λένε τι να λέμε;


Οι Παλαιστίνιοι… Η υπόθεση είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ ο κ. Ιωσήφ Βάγγερ σχολίασε την ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας σε μια συναυλία.

Η καθαρή απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στον Ερντογάν: Όλη η κυβέρνηση μαζί – Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς


File Photo Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε εμμέσως αλλά με σαφήνεια στις αθλιότητες του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Εντρογάν που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια.

Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί - Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε χθες, Σάββατο στο Σουφλί του Έβρου έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Έβρος: Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Συνοριοφύλακα απ’ την τουρκική πλευρά


Ιούλιος 20, 2024. Ελλάδα.

Σοβαρό επεισόδιο στις όχθες του ποταμού Έβρου σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Σουφλίου, με έναν Συνοριοφύλακα να τραυματίζεται από πυροβολισμό ο οποίος προήλθε απ’ την τουρκική πλευρά.

Ερντογάν: Πώς είδαν στην Τουρκία την ομιλία του - Λιγότερο προκλητικός αλλά αδιάλλακτος για το Κυπριακό


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Πώς είδαν τα τουρκικά ΜΜΕ την ομιλία του Τούρκου προέδρου στις εκδηλώσεις για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Συνδέει το Κυπριακό με τη Γάζα - Νέες βολές κατά Δένδια

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στα Κατεχόμενα. AP Photo

Ο Ταγίπ Ερντογάν προέβη ξανά σε προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά μετά την προκλητική φιέστα για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Συνάντηση Μπάιντεν - Νετανιάχου την Τρίτη


Ο Ισραηλινός ηγέτης θα ταξιδέψει για τις ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας

Σειρήνες στο νότιο Ισραήλ - Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τελ Αβίβ - Χούθι


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:03.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν νωρίς σήμερα στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια. Η Εϊλάτ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων από τους Χούθι της Υεμένης. 

Απειλούν οι Χούθι: Χωρίς «κόκκινες γραμμές» η επίθεση που θα εξαπολύσουμε εναντίον του Ισραήλ


Όλες οι ευαίσθητες τοποθεσίες θα είναι στόχος για εμάς, διαμήνυσαν οι Χούθι

Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν 2.0»: Οι αμετακίνητοι και τα χαρτοφυλάκια της νέας Κομισιόν


Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη στο τιμόνι της Κομισιόν για άλλα πέντε χρόνια, χάρη στην υποστήριξη της φιλοευρωπαϊκής πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Κίεβο: Καταρρίφθηκε ένα νέου είδους drone καμικάζι- Πετούσε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος


Ιούλιος 21, 2024. Ελλάδα.

Κίεβο.

Το βράδυ της 20ης Ιουλίου, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν όχι μόνο πυραύλους και drones καμικάζι τύπου Shahed-136 για να επιτεθούν στην Ουκρανία, αλλά και ένα άλλο νέο drone αγνώστου τύπου, γράφει η στρατιωτική πύλη Defense Express.

Oυκρανία: Εξουδετερώθηκε νέα ρωσική επίθεση με drones κατά του Κιέβου


Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 35 από τα 39 drones που εκτοξεύτηκαν και δύο πυραύλους κρουζ. Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε κρίσιμης σημασίας υποδομή στην επαρχία Σοστκίνσκι.

Ρωσία: Αποτρέψαμε στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ από το να παραβιάσουν τα σύνορα


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απέτρεψαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ από το να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ανάλυση Stratfor: Η απόπειρα κατά Τραμπ φέρνει βία – Ποιοι οι πιθανοί στόχοι


Στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια ένας ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, με τη σφαίρα να χτυπά το αφτί του τέως προέδρου.

Πώς αλλάζει το σκηνικό η ίντριγκα στη σχέση Μπάιντεν-Ομπάμα - Ποιες γυναίκες θα νικούσαν τον Τραμπ

Μπάρακ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν AP PHOTO

Πικραμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από την ανοικτή πλέον αμφισβήτηση στο πρόσωπό του αλλά και το έντονο πρέσινγκ που δέχεται για αποχώρηση από την προεδρική κούρσα, παρόλο που ίδιος εξακολουθεί να διαμηνύει ότι θα παραμείνει εντός, δείχνοντας ως «υπεύθυνο» μεταξύ άλλων και τον πρώην πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. 

Τραβάνε τα μαλλιά τους με τον Μπάιντεν - «Μας καταστρέφεις» φωνάζει η Πελόζι αλλά... απτόητος!


Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κούρσα της προεδρίας για τον πλανητάρχη

Δημήτρης Δρίζος

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα στέλνει ξανά μπαλόνια με σκουπίδια


Η Βόρεια Κορέα έστειλε σήμερα μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια προς τη Νότια Κορέα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.