Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

25η Μαρτίου στη Μελβούρνη: Η νέα γενιά έδωσε δυναμικό παρών στην παρέλαση - Στο γήπεδο της «Ελλάδας» Μελβούρνης η παρέλαση, η οποία για πρώτη φορά άνοιξε με τμήματα τυμπανιστών

(Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, την Κυριακή ελληνικές σημαίες κυμάτισαν ξανά στον ουρανό της Μελβούρνης, στην παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου. Με επίκεντρο το γήπεδο της «Ελλάδας» στο Άλμπερτ Παρκ, η νεότερη γενιά δήλωσε έδωσε ένα δυναμικό παρών.

Κατά γενική ομολογία, το ξεχωριστό στον φετινό εορτασμό –που έγινε με φόντο το δυστύχημα στα Τέμπη, για τα θύματα του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή–, ήταν η μαζική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών. Σύσσωμη ήταν η συμμετοχή και των ομογενειακών σωματείων.

Η διεθνολόγος Κατερίνα Τιτή στην «Κ»: Το διεθνές δίκαιο αλλάζει υπέρ των Γλυπτών

Φωτ. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA.
Νικόλας Ζώης 

Για την ώρα, η μόνη πρόταση του Βρετανικού Μουσείου είναι για δανεισμό ή ανταλλαγή· αυτό επιδιώκει η Ελλάδα; 

Στο βιβλίο της «Τhe Parthenon Marbles and International Law», που αναμένεται τον Μάιο από τις εκδόσεις Springer, η Κατερίνα Τιτή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ερευνας της Νομικής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), προσεγγίζει τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη σκοπιά του διεθνούς εθιμικού δικαίου. Η αφήγησή της ξεκινά –από πού αλλού– από τον Ελγιν. Υπενθυμίζει ότι ο Βρετανός πρέσβης δεν διέθετε κανένα έγκυρο έγγραφο που να του επιτρέπει την απόσπαση των

Προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, προς Κύπριους και Ελλαδίτες

Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

 Κύριε Πρόεδρε, καλή θητεία, καλή δύναμη, κάθε επιτυχία στο κρίσιμο έργο σας. Από την πρωτεύουσα του ελληνισμού, την Αθήνα, θα μου επιτρέψετε κάποιες σκέψεις-προτάσεις σχετικά με την Κύπρο και την απελευθέρωσή της από τον τούρκικο ζυγό.

    Εφ’  όσον  ο χρόνος έχει αποδείξει την ισχύ της ρήσης του Αντισθένη, «αρχή σοφίας εστί η των ονομάτων επίσκεψις», τότε οφείλουμε να ξανασκεφτούμε πολύ σοβαρά την χρήση εκ μέρους μας κάποιων λέξεων/φράσεων καθοριστικής σημασίας. Και πρώτα απ’ όλα την χρήση της λέξεως: «ελληνοκύπριοι» ή «ελληνοκυπριακή» κοινότητα, πλευρά, διαπραγμάτευση κλπ. Από πότε  οι Έλληνες

Κόκκινες γραμμές, που ισχύουν για όλους

ΑΠΑΝΤΕΣ αναγνωρίζουν ότι ο δρόμος για να αρθεί το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό παραμένει μακρύς και αβέβαιος. Οι δυσκολίες θα παραμείνουν μεγάλες και τα εμπόδια ανυπέρβλητα όσο η τουρκική πλευρά επιμένει σε παράλογες αξιώσεις. Θέτει ζητήματα, που δεν μπορούν να συζητηθούν καν. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επιλογή, που μπορεί κάποια στιγμή να περιληφθεί στην ατζέντα μιας ευρείας συζήτησης  θεμάτων, που αφορούν μια συνολική συμφωνία στο Κυπριακό. Η παρουσία της απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών, Βοηθού Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο έχει επιβεβαιώσει το χάσμα απόψεων που υπάρχει στο Κυπριακό. 

«PROTEAS-1/23»: Αμερικανοκυπριακή ΤΑΜΣ με συμμετοχή ελληνικών Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Βίντεο)

Από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) της Εθνικής Φρουράς και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «PROTEAS-1/23» που αφορούσε στη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Η ΤΑΜΣ «PROTEAS-1/23» πραγματοποιήθηκε σε πεδία ασκήσεων και βολών τόσο στον χερσαίο όσο και στον θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτήν συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΝ και αντίστοιχα τμήματα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ιταλία

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες καθώς και στην διμερή αμυντική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συζήτησαν κατά την κατ' ιδίαν τους συνάντηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Ιταλός ομόλογός του, Τζουζέπε Κάβο Ντραγκόνε.

Η συνάντησή τους έγινε στην Ιταλία, την οποία επισκέφθηκε στις 17 Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Φλώρος κατόπιν πρόσκλησης του Τζουζέπε Κάβο Ντραγκόνε

AAVP-7A1 Ας δούμε μερικούς τίτλους σε ΜΜΕ με το γνωστό κοινό πρόσφατο αμυντικό θέμα αλλά με διαφορετική γωνία …πρόσπτωσης:

 AAVP-7A1

Ας δούμε μερικούς τίτλους σε ΜΜΕ με το γνωστό κοινό πρόσφατο αμυντικό θέμα αλλά με διαφορετική γωνία …πρόσπτωσης:

  1. Η Ελλάδα αγοράζει τα 40 ετών AAV, τα οποία το USMC τα “ξέβρασε”… μετά από δυστύχημα.

  2. Greece buying vehicles that Marines Corps beached after fatal sinking.

  3. Επίσημο! 76 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα εφόδου AAV-7 για την Ελλάδα-γνωστοποίηση στο Κογκρέσο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι φύγαμε από τη… Νορμανδία: Τι αλλάζει και τι πρέπει να αλλάξει η έλευση των τεθωρακισμένων αποβατικών AAV7 που αγοράζουμε από τις ΗΠΑ(Βίντεο)

 ΦΩΤΟ:Το 2019 τα AAV7 εκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνοαμερικανική άσκηση “Μέγας Αλέξανδρος 2019” και οι επιτελείς τότε κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους, θετικές και αρνητικές. Πηγή εικόνας: Γενικό Επιτελείο Στρατού

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Το AAV7, ένα αμφίβιο που έρχεται να λύσει τα χέρια των πεζοναυτών ή μήπως αποτελεί τον προάγγελο μιας ευρύτερης αλλαγής του δόγματος στις αμφίβιες επιχειρήσεις;

Από τις Αποβατικές Ακάτους (ΑΒΑΚ), στο ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο των 29 και κάτι τόνων.

Ωρα αποφάσεων για τα F-35 - Η Ελλάδα θα είναι η 17η χώρα που θα παραλάβει τα μαχητικά αεροσκάφη, το 2027-28

 

Βασίλης Νέδος

ΦΩΤΟ:Το αίτημα που έχει καταθέσει η Αθήνα στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει την προμήθεια, σε πρώτη φάση, 20 μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς. [A.P.]

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας (εκτός απροόπτου στις 22 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί η τελική σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου θα αποφασιστεί αν η Αθήνα θα προτείνει στην κατασκευάστρια εταιρεία των F-35 (Lockheed Martin) να υπολογίσει στην απάντησή της (πιθανότατα την 1η Απριλίου) τη συμπερίληψη προγραμμάτων ασφαλείας εφοδιασμού και πληροφοριών (SSI – Security, Supply, Information) και υποδομών με τη συμμετοχή της ελληνικής

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ από τις ΗΠΑ: Τα FMS… θα αποκτήσουν περιεχόμενο για “Real Strategic” ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ;

Στο προσκήνιο φαίνεται πως επανέρχεται το ζήτημα της απόκτησης οπλικών συστημάτων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από την καθημερινή ειδησεογραφία, αλλά και από δημοσιεύματα αποκαλούμενων ως «συστημικών» μέσων ενημέρωσης. Το πρόβλημα για μια ακόμη φορά, είναι ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολλές μετά από μια 15ετία εξοπλιστικής απραξίας, όμως τα οικονομικά μέσα που διαθέτει η Ελλάδα είναι περιορισμένα. Η λύση ακούει στο όνομα «αυστηρή προτεραιοποίηση»…

ΥΕΘΑ: «ΥΕΘΑ: Εν αναμονή νέας ιταλικής πρότασης για τις κορβέτες – Στην Αθήνα ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας»

Η εκλογική αναμέτρηση θα είναι κρίσιμη, γιατί ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ποιος θέλει να αναλάβει το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη όσον αφορά τη διαχείριση των αλλεπάλληλων, παράλληλων και παγκόσμιας εμβέλειας κρίσεων, που πλέον ξεσπάνε η μία μετά την άλλη, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Θεωρώ ότι θα σκεφθεί ορθολογικά και θα αποφασίσει σωστά. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές με στόχο να είναι το πρώτο κόμμα και να σχηματίσει κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: «Παραλάβαμε τον σιδηρόδρομο υπό διάλυση το 2019» – ΦΩΤΟ

 Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο επικαλούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» τονίζει πως η κυβέρνηση παρέλαβε μια διαλυμένη κατάσταση το 2019  όσον αφορά τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», δημοσιεύονται φωτογραφίες με την κατάσταση των σταθμών που παραδόθηκαν το 2019, με την αλλαγή της κυβέρνησης, σε σχέση με την τωρινή κατάσταση.

"Μαρία Τσάλλα": "Χειρίστρια" Ελλήνων η κατάσκοπος

Η Ρωσίδα Ιρίνα ή η "Ελληνίδα Μαρία" δεν είναι κατάσκοπος αλλά "χειριστής" Ελλήνων, που μπορεί να έχουν στρατολογηθεί ως κατάσκοποι.

Η 35χρονη Ιρίνα "κάηκε" τον Ιανουάριο του 2023 από τη ρωσική μυστική υπηρεσία FSB, διάδοχο της KGB, ενώ η 32χρονη "Μαρία Τσάλλα"… "επικαιροποιήθηκε" δύο μήνες μετά από την ΕΥΠ.

Γιατί τώρα; Στόχος αυτής της καθυστερημένης "κατασκοπευτικής" ανακοίνωσης η αποστολή μηνύματος στη Ρωσική πλευρά για την αποκάλυψη της δράσης της Ρωσίδας "Illegal" και κυρίως η προσπάθεια… απενεργοποίησης των Ελλήνων αξιωματούχων που δεν αποκλείεται να είχε στρατολογήσει και χειριζόταν. Η πληροφορία για την "Μαρία Τσάλλα" προήλθε από την Αγγλική ΜΙ6 προς την Ελληνική ΕΥΠ.

Γιάνης Βαρουφάκης: Πρόσκρουση στη λογική από κεκτημένη ιδεολογία

 Δέσποινα Κονταράκη 

Το ερώτημα ακούστηκε με τον γνωστό, επιπόλαιο αυθορμητισμό: Τι δουλειά είχε ο Βαρουφάκης στα Εξάρχεια; Η βαθύτερη σκέψη πίσω από τη συγκεκριμένη απορία συνδέεται με την ίδια ακριβώς νοοτροπία που γεννά την ερώτηση που ακούν συνέχεια οι γυναίκες-θύματα βιασμού: Τι δουλειά είχε τέτοια ώρα εκεί έξω; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία: Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάθε δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει, ό,τι ώρα θέλει, με όποια παρέα θέλει. Στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι, στην Αίγινα, στον Κολωνό, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά. Αβατα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, αν εξαιρέσουμε το Αγιον Ορος, στο οποίο, παρεμπιπτόντως, ο Βαρουφάκης, επίσης, δικαιούται να πάει.

Ο Πολάκης επανήλθε με φόρα κατά δημοσιογράφων και Υπουργών - Είναι ταυτισμένος με τον Τσίπρα, λέει η ΝΔ

Σφοδρές αναταράξεις στο πολιτικό προσκήνιο προκαλεί ο Παύλος Πολάκης, με την επιστροφή του τόσο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις κατηγορίες που αρέσκεται να εξαπολύσει μέσω των social media.

Με την επιστολή μετάνοιας του Παύλου Πολάκη και το ομόφωνο «πράσινο φως» της Πολιτικής Γραμματείας, «κλείδωσε» ότι ο Χανιώτης βουλευτής θα είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ήδη αντιδράσεις από την κυβέρνηση, ενώ και ο ίδιος ο κ. Πολάκης, μετά την πρώτη ήπια ανάρτησή του, πήρε ξανά το «κουμπούρι» του και επιτέθηκε μέσω Twitter στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δεν αρέσει η αξιοκρατία

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ, για την καρατόμηση του τέως αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Σκούμα.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζεται πώς, «ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθεια του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Έχει δαιμονοποιήσει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των συνόρων και το έργο της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δυσφημίζοντάς την διεθνώς». Επιπλέον, όπως αναφέρει ανακοίνωση, «και τώρα, τελείως συμπτωματικά, επαναλαμβάνει τα περί Greek mafia, αποκρύβοντας δολίως ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου τα έστειλε στη Δικαιοσύνη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του, φρόντισε με τις πλημμέλειές του να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι. Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ

Η ουδέτερη Ελβετία ετοιμάζεται για τα χειρότερα- ασκήσεις προσγείωσης σε αυτοκινητοδρόμους

Τα αεροσκάφη της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν και θα προσγειωθούν ξανά από τους αυτοκινητόδρομους, όπως έκαναν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

 Αυτό προκύπτει από μια ομιλία του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Πίτερ Μερτς και την οποία ανέφερε σήμερα η Schweiz am Wochenende.

Μιλώντας στο Bottighofen, ο Μερτς μίλησε για την ανάγκη ανοικοδόμησης της χαμένης τεχνογνωσίας των ενόπλων δυνάμεων, του πιο σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους στον κόσμο, του F-35, των drones και του πολέμου στην Ουκρανία, μια σύγκρουση που οδήγησε επίσης σε αλλαγή γνώμης στον ελβετικό στρατό.

«Θυμάται κανείς από εσάς ότι οι πιλότοι μαχητικών απογειώνονταν περιστασιακά και προσγειώνονταν σε αυτοκινητόδρομους;» ρώτησε ο στρατηγός δύο αστέρων, «σκοπεύουμε να το κάνουμε ξανά».

«Ευσπλαχνικό» το σχέδιο Βρετανίας για απέλαση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, λέει η Μπράβερμαν

 Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν, υπερασπίστηκε από το Κιγκάλι, το σχέδιο απέλασης στη Ρουάντα των αιτούντων άσυλο που φτάνουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς το «ανθρωπιστικό» και «ευσπλαχνικό».

Οι Συντηρητικοί θεωρούν προτεραιότητά τους την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, κάτι που ήταν και μια από τις βασικές υποσχέσεις του Brexit. Όμως ο αριθμός των μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη με μικρές λέμβους αυξάνεται: από τις αρχές του έτους έχουν ήδη φτάσει στα παράλια της Αγγλίας περίπου 45.000 άνθρωποι, έναντι 28.526 το 2021.

Αποκλειστικά υπεύθυνη η ΡΑΣ για την εκπαίδευση και πιστοποίηση Σταθμαρχών και μηχανοδηγών

 

Διαβάστε το thread στο twitter και βγάλτε τα συμπεράσμά σας για το αν λέει αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Ο διαμελισμός της Τουρκίας - από τον Αντώνη Κοκορίκο

 

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος για το διαμελισμό της Τουρκίας

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο Ελληνοαμερικανός Jake Sotiriadis Air Force Intelligence Officer είναι ο προσκεκλημένος του Καφέ της Κυριακής 19 Μαρτίου.

Καταζητούμε τον Πούτιν ως εγκληματία αντί τον Ερντογάν

 
Γιαννος Χαραλαμπίδης : Καταζητούμε τον Πούτιν ως εγκληματία αντί τον Ερντογάν

Σάββας Καλεντερίδης: Τί είναι η Ελλάδα; Μπανανία; (18-3-2023)

Σάββας Καλεντερίδης: Τί είναι η Ελλάδα; Μπανανία;

Άγγελος Συρίγος, τελικά, μπορεί να συλληφθεί ο Πούτιν; ή άλλη μία κίνηση χωρίς ουσία από την Δύση

 

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Το ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Πούτιν, αφορά παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσία.

Έκλεισε ξαφνικά το ελληνικό σχολείο Κεστεκίδειο στις Βρυξέλλες – Γιατί κρίθηκε ακατάλληλο | Οι Δεκατιανοί

 

1. To άνοιγμα της Τουρκίας στην Αίγυπτο και τον ρόλο των εκλογών στα ελληνοτουρκικά
2. Έκλεισε ξαφνικά το ελληνικό σχολείο Κεστεκίδειο στις Βρυξέλλες – Γιατί κρίθηκε ακατάλληλο

Αλ. Μητρόπουλος: 75 δισ. πήρε από τις συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου | Καλημέρα | 19/03/2023

 


1. Αλ. Μητρόπουλος: 75 δισ. πήρε από τις συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου
2. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Ο Πολακισμός είναι η βασική συνιστώσα και κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ
3. Το σχόλιο Καλλιακμάνη για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το παρασκήνιο γύρω από αυτή

Τουρκία: Η ηρεμία στο Αιγαίο πριν τις εκλογές & η μάχη Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου

 

Η Τουρκία θα αναβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αίγυπτο σε επίπεδο πρεσβευτή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο.

Μίνα Γκάγκα: Υπάρχει έλλειψη στα νησιά σε παθολόγους και ογκολόγους | Τώρα μαζί 19/03/2023 | OPEN TV

 


1. Καλεντερίδης και Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά και τις σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου
2. Μίνα Γκάγκα: Υπάρχει έλλειψη στα νησιά σε παθολόγους και ογκολόγους

Τζο Μπάιντεν: Εγκληματίας πολέμου ο Βλάντιμιρ Πούτιν

 

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγόρησε τον Πούτιν ότι είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει τα στρατεύματά του στην Ουκρανία, ενώ ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.