Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μία φωτογραφία 1000 λέξεις!!!

    Από το newsbomb χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο η φωτογραφία τα λέει όλα
    για το τι γίνετε σήμερα στη βουλή…

Ένταση στη Βουλή Διαμάχη για τα ψηφοδέλτια και σύγκρουση για την δικογραφία Πεπόνη


Εμπλοκή στην διαδικασία της ψηφοφορίας  για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής παρ’ ολίγον να δημιουργήσει η έλευση της συμπληρωματικής δικογραφίας στην Βουλή, ενώ διαμάχη δημιουργήθηκε και για τα ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να διακόψει την συνεδρίαση και να μεταθέσει για αύριο την ψηφοφορία προκειμένου να της δοθεί χρόνος να μελετήσουν τα νέα στοιχεία. Ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε ότι το θέμα είναι παρεμπίπτον και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει δια εγέρσεως. Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

Σε ποια χώρα ήταν πρωθυπουργός ο κύριος Παπαδήμος;

Σε ποια χώρα ήταν πρωθυπουργός ο κύριος Παπαδήμος;
Δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της λίστας, ενώ το Δεκεμβριο του 2010 υπήρξε σχετική επερώτηση του Ν. Νικολοπουλου!
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς τους ισχυρισμούς Παπαδήμου. "Δεν γνώριζα", δήλωσε σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκαρντ.
Ίσως να μην είχε διαβάσει τα δημοσιεύματα, π.χ. εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, για την ύπαρξη της λίστας σε Ελληνικά χέρια.
Ίσως να μην έβλεπε "Mega", για να δει την συνέντευξη Γεωργακόπουλου.
Δεν νοείται όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας να αγνοεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όντας πρωθυπουργός. Και εδώ τα στοιχεία είναι κόλαφος, αφού υπάρχει επερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την λίστα, τον Δεκέμβρη του 2010, πριν ακόμα από τα δημοσιεύματα! Εάν ο κύριος Παπαδήμος υπήρξε πράγματι πρωθυπουργός στην Ελλάδα, για την Ελλάδα, όφειλε να γνωρίζει

"Έχω στο σπίτι μου τα απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας" είπε για να δικαιολογήσει το USB

Tεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνο του για τον ... εαυτό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ομολογώντας ότι έχει "δανειστεί" και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας: Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας, όπως είχε αντίγραφο με την λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος!

Ελληνικοί Θησαυροί 2.000 ετών

Οι κάτοικοι μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας που βρίσκονταν υπό πολιορκία από τον ρωμαϊκό στρατό πριν από 2.000 χρόνια περίπου έθαψαν δύο θησαυρούς στην ακρόπολη– οι θησαυροί αυτοί ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από αρχαιολόγους.
 
Περισσότερα από 200 νομίσματα, κυρίως χάλκινα, βρέθηκαν μαζί με «διάφορα χρυσά, αργυρά και χάλκινα κοσμήματα και γυάλινα αγγεία» μέσα σε αρχαίο φρούριο εντός του οικισμούArtezian στην Crimeaτης Ουκρανίας, σύμφωνα με την δημοσίευση των ερευνητών στην πρόσφατη έκδοση του περιοδικού AncientCivilizations from Scythia to Siberia.

Ελληνικό "όχι" για τουρκικό διαφημιστικό στο Νομισματικό Μουσείο

Ελληνική άρνηση για τουρκικό διαφημιστικό σποτ εταιρείας καλλυντικών μέσα στο Νομισματικό Μουσείο.
Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σε αίτημα για γυρίσματα τουρκικού διαφημιστικού σποτ στο Νομισματικό Μουσείο.
Σύμφωνα με το σενάριο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μια κοπέλα μπαίνει στο Νομισματικό Μουσείο και με ακροβατικές κινήσεις επιχειρεί και τελικά κατορθώνει να ξεγλιστρήσει από το πλέγμα ασφαλείας των ακτίνων λέιζερ, αρπάζοντας ένα μπουκάλι σαμπουάν της συγκεκριμένης εταρείας.
Το αίτημα για τα γυρίσματα, που θα απέφεραν έσοδα 1.600 ευρώ, απορρίφθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Deutsche Welle: Ελλάδα όπως... Ιρλανδία

Αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΕ η "μνημονιακή" Ιρλανδία υπόσχεται να επιστρέψει στις αγορές μέσα στο 2013. Τι μπορεί να διδαχθεί η Ελλάδα από το παράδειγμά της;
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ιρλανδικής προεδρίας στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία ξένων πολυεθνικών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Ακόμα και το μνημονιακό 2012 οι ξένες επενδύσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 30%. Ο απολογισμός του Έντα Κένι:

Χανς Βέρνερ Ζιν: "Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη"

Ποια είναι η άποψη του Γερμανού οικονομολόγου και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο (Ifo), Χανς Βέρνερ Ζιν.
Στην άποψή του υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επανέρχεται ο Γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο (Ifo), Χανς Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Ντόιτσε Βέλε".
Απορρίπτει, παράλληλα, τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ότι η Γερμανία έχει ωφεληθεί από το ευρώ περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες- μέλη της ευρωζώνης.

Παπακωνσταντίνου: "Δεν είμαι απλώς αθώος. Είμαι το θύμα εξόφθαλμης προσπάθειας ενοχοποίησης"(Βίντεο)

Αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου στο ξεκίνημα της ομιλίας του, εξιστόρησε πώς από τη Γαλλία έφτασε στα χέρια του το CD με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.
"Ζήτησα από συνεργάτη μου να καταγράψει τους μεγαλύτερους καταθέτες. Μου ανέφερε ότι το συνολικό ποσό άθροιζε τα 2 δισ. δολάρια και οι περισσότεροι δήλωναν μηδενικές καταθέσεις. Ο συνεργάτης μου μου έδωσε 20 περίπου ονόματα και μου επέστρεψε το CD. Έδωσα στο CD να φυλαχθεί, χωρίς να ενημερώσω για το περιεχόμενο. Στη συνέχεια έδωσα στον κ. Καπελέρη τα στοιχεία για να τα ελέγξει", είπε ο πρώην υπουργός.

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος θα αποκτήσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

Υπέρ της ιδέας ανταλλαγής του σπιτιού όπου γεννήθηκαν ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς, αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο (επί της οδού Κορίνθου 241, μεταξύ Αγίου Νικολάου και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Πάτρας) και το οποίο ανήκει σε ιδιώτες, με ακίνητο του Δήμου, τάχθηκε, κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική πρόταση είχε υποβάλει προς το Δήμο Πατρέων, με έγγραφό του από τις 10/1/2013, ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 2,55% και βρισκόταν στις 114,49 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 44,51 μονάδες με άνοδο της τάξης του 2,37%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στις 142.070,04 ευρώ.

Οριακές διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης 16 περίπου μονάδων.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στον FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη των Τρ. Κύπρου, ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ. Οι τίτλοι των ΕΤΕ, Jumbo και Ελλάκτωρ διαπραγματεύονται χωρίς μεταβολή.

Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Τιτάν (-3,96%), Eurobank (-3.39%), ΟΛΠ (-2,65%), Frigoglass (-2,46%) και Βιοχάλκο (-2,24%).

Ένα UFO στο φεγγάρι(Βίντεο)


Μέσα από τις σκιές του γαλαξία εμφανίζεται ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο και επισκέπτεται την επιφάνεια της Σελήνης,

Τα 500 επαγγέλματα που επιχορηγούνται

Κερδισμένα θα βγουν πεντακόσια επαγγέλματα των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, μέσα από επιδοτήσεις του προγράμματος του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ. Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν σε επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως 300.000 ευρώ.

Ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού σχεδίου μπορούν να διεκδικούν επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στους τομείς που προαναφέρθηκαν ή ακόμη και όσοι επιθυμούν να ασκήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα. Πιο συγκεκριμένα, στη μεταποίηση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ, στον τουρισμό 20.000 έως 300.000 ευρώ και για το εμπόριο – υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Reuters: 46 οικονομολόγοι προβλέπουν πιο δύσκολο το 2013

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι αντιμέτωπες με ένα σκληρότερο 2013 από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, την ώρα που η αναπτυξιακή προοπτική της Ιρλανδίας, που εθεωρείτο το μοναδικό "φωτεινό" σημείο ανάμεσα στις πιο ευάλωτες οικονομίες της 17μελούς ευρωζώνης, ο προβλεπόμενος φέτος ρυθμός ανάπτυξης υποχωρεί, για πρώτη φορά το τελευταίο έτος σχεδόν.

Δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ένα δείγμα 46 οικονομολόγων καταδεικνύει ότι η λιτότητα στις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου ώθησε σε ύφεση πολύ βαθύτερη εκείνης που προέβλεπαν οι κυβερνήσεις, την ώρα που η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο και η βελτίωση στη δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι αργή.

Οι Σομαλοί αντάρτες εκτέλεσαν τον Γάλλο όμηρο

Οι Σομαλοί σεμπάμπ ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν τον Γάλλο όμηρο Ντενί Αλέξ, η απελευθέρωση του οποίου ήταν ο στόχος της αποτυχημένης επιχείρησης Γάλλων κομάντο το περασμένο σαββατοκύριακο.

Η οργάνωση των σομαλών ένοπλων ισλαμιστών ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο όμηρος εκτελέσθηκε στις 16.30 ώρα Γκρίνουιτς χθες, Τετάρτη.

Οι γαλλικές αρχές επιμένουν ότι ο Ντενί Αλέξ σκοτώθηκε κατά την αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσής του.

Λ. Παπαδήμος: «Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ»

«Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης Λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει στο λιτό υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον οποίο Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή προτείνουν για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή.

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρει την ευθύνη στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που ως υπουργός Οικονομικών τότε όφειλε να τον ενημερώσει.

Βίντεο-σοκ δευτερόλεπτα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Λονδίνο...Κασκαντέρ του Τζέιμς Μποντ ο μοιραίος πιλότος

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την πτώση του ελικοπτέρου χθες στο Λονδίνο φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Telegraph. Ενας ποδηλάτης που είδε μπροστά του το ελικόπτερο να συντρίβεται ακούγεται στο βίντεο να προειδοποιεί έναν οδηγό να απομακρυνθεί από το σημείο. Μάλιστα το αυτοκίνητο του οδηγού αρχίζει να φλέγεται και ο ποδηλάτης αρχίζει να φωνάζει: «Βγες από το αυτοκίνητο! Εχει πιάσει φωτιά!».Δεν μπόρεσε να αποφύγει τον θάνατο ο κασκαντέρ του Τζέιμς Μπoντ
Η τελευταία του «σκηνή» ήταν δραματική και περιπετειώδης... Έτσι ακριβώς όπως είχε εκπαιδευτεί να παίζει στις διάσημες ταινίες δράσης που συμμετείχε τα τελευταία χρόνια.

Απίστευτο Ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα για… καυσόξυλα!(Βίντεο)

Άφωνος μένει όποιος πληροφορείται ότι άγνωστοι ξερίζωσαν τα απομεινάρια της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά οδό, για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν πάνω από δύο άτομα, καθώς ο κορμός που ξεριζώθηκε ήταν μεγάλος και πολύ βαρύς. Οι μαρτυρίες σχετικά με το ποιοι κρύβονται από πίσω ποικίλουν. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι πρόκειται για άστεγους που χρησιμοποίησαν το δέντρο για να ζεσταθούν, ενώ άλλοι λένε ότι πρόκειται για τσιγγάνους που συχνάζουν στην περιοχή λόγω ενός παζαριού που πραγματοποιείται εκεί.

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την «κωλοτούμπα» Βενιζέλου

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την «κωλοτούμπα» Βενιζέλου
Αιφνιδιάστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις άκουσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τα… «γυρνάει» και να τάσσεται υπέρ της πρότασης να στηθούν τέσσερις κάλπες. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει στην πρόταση να στηθούν τρεις κάλπες, ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ του να στηθούν τέσσερις κάλπες, "αδειάζοντας" ακόμα και τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία στο Μαξίμου, καθώς κανείς από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν γνώριζε για την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου απόψε στη Βουλή

Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου απόψε στη Βουλή
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Όσο θα πλησιάζει η ώρα για τη μυστική ψηφοφορία στις κάλπες που θα στηθούν (τρεις ή τέσσερις), η ατμόσφαιρα μέσα στη Βουλή θα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς αναμένονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σκοτεινή πορεία της λίστας Λαγκάρντ από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα.
Οι αποκαλύψεις αυτές θα γίνουν κυρίως από το Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συγκεντρώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση αυτών, από των οποίων τα χέρια πέρασε η λίστα (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διώτης, Καπελέρης, στελέχη του ΥΠΟΙΚ και του ΣΔΟΕ).

«Γαλάζια» ανταρσία άλλαξε τη διαδικασία!

«Γαλάζια» ανταρσία άλλαξε τη διαδικασία!
Βουλευτές της ΝΔ διαμήνυσαν ότι θα ψήφιζαν και στις τρεις κάλπες, αρνούμενοι να φορτωθούν αμαρτίες που δεν βαρύνουν ούτε τους ίδιους, ούτε την παράταξη. 
Έως χτες το βράδυ, το σενάριο φαινόταν ξεκάθαρο. Για την παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, θα στήνονταν τρεις κάλπες (μία για κάθε πρόταση) στις οποίες θα γίνονταν τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες. Αυτή ήταν η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά τις πιέσεις Βενιζέλου που απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση αν δεν διασφαλιζόταν η μη παραπομπή του.

Ανατροπή του σεναρίου μετά τις πιέσεις

Ανατροπή του σεναρίου μετά τις πιέσεις
Τελικά 4 κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο αποφάσισε η Βουλή και... ξαφνικά συμφώνησαν όλοι! Σημαντικό ρόλο έπαιξε η δυσφορία Καραμανλή για την επιχείρηση συγκάλυψης, που αποκάλυψε το newsbomb.gr. Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου έκαναν τελικά δεκτή την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου για τέσσερις κάλπες ανά πρόσωπο, ψηφοδέλτιο και ανά αδίκημα.