Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Γαλάζια» ανταρσία άλλαξε τη διαδικασία!

«Γαλάζια» ανταρσία άλλαξε τη διαδικασία!
Βουλευτές της ΝΔ διαμήνυσαν ότι θα ψήφιζαν και στις τρεις κάλπες, αρνούμενοι να φορτωθούν αμαρτίες που δεν βαρύνουν ούτε τους ίδιους, ούτε την παράταξη. 
Έως χτες το βράδυ, το σενάριο φαινόταν ξεκάθαρο. Για την παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, θα στήνονταν τρεις κάλπες (μία για κάθε πρόταση) στις οποίες θα γίνονταν τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες. Αυτή ήταν η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά τις πιέσεις Βενιζέλου που απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση αν δεν διασφαλιζόταν η μη παραπομπή του.

Σαφής στόχος της συγκεκριμένης μεθόδευσης ήταν να μαντρωθούν οι «πράσινοι» και «γαλάζιοι» βουλευτές. Αφού θα γίνονταν τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είχαν κάθε δυνατότητα να κρατήσουν τους βουλευτές τους μακριά από τις «επικίνδυνες» κάλπες, επιβάλλοντάς τους να ψηφίσουν μόνο τη δική τους πρόταση. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο, επιχείρησαν να καταργήσουν στην πράξη τη μυστικότητα της ψηφοφορίας!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, η μεθόδευση προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, που οδήγησε και στην τελική αναδίπλωση των κομμάτων της κυβέρνησης. Ετσι –υπό το βάρος των «γαλάζιων» αντιδράσεων- καταλήξαμε στην ανατροπή του σκηνικού, στις τέσσερις κάλπες και στην ταυτόχρονη ψηφοφορία.
Ενώ, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος είχε συντονίσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να ψηφίσει μόνο στην πρώτη ψηφοφορία και να απέχει από τις άλλες δύο, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ αρνήθηκαν να πράξουν το ίδιο, διαμηνύοντας ότι θα συμμετάσχουν σε όλες τις ψηφοφορίες! Διαμηνύοντας, παράλληλα, σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να υποθηκεύσουν το πολιτικό τους μέλλον, παίρνοντας στους ώμους τους τη "ρετσινιά" της συγκάλυψης καταστάσεων που δεν βαρύνουν ούτε τους ίδιους, ούτε καν την παράταξη!
Σε αυτές τις εξελίξεις, ήταν καταλυτική και η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, που εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τη μεθόδευση των πολλαπλών ψηφοφοριών, όπως πρώτο αποκάλυψε το newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου