Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό "όχι" για τουρκικό διαφημιστικό στο Νομισματικό Μουσείο

Ελληνική άρνηση για τουρκικό διαφημιστικό σποτ εταιρείας καλλυντικών μέσα στο Νομισματικό Μουσείο.
Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σε αίτημα για γυρίσματα τουρκικού διαφημιστικού σποτ στο Νομισματικό Μουσείο.
Σύμφωνα με το σενάριο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μια κοπέλα μπαίνει στο Νομισματικό Μουσείο και με ακροβατικές κινήσεις επιχειρεί και τελικά κατορθώνει να ξεγλιστρήσει από το πλέγμα ασφαλείας των ακτίνων λέιζερ, αρπάζοντας ένα μπουκάλι σαμπουάν της συγκεκριμένης εταρείας.
Το αίτημα για τα γυρίσματα, που θα απέφεραν έσοδα 1.600 ευρώ, απορρίφθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αυτό που ειπώθηκε, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι ότι παρουσιάζεται ως διαβλητός ένα εμβληματικός μουσειακός χώρος, κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Μουσείου.
"Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε μνημεία με μεγάλο συμβολισμό ως εμπορικό περιβάλλον", σημείωσε ο καθηγητής Μανώλης Κορρές.
Το αίτημα συνοδευόταν από τη θετική εισήγηση του διευθυντή του Μουσείου, Γιώργου Κακαβά, ο οποίος είναι ο επικεφαλής και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
"Το διαφημιστικό επρόκειτο να γυριστεί στην είσοδο χωρίς να φαίνονται αρχαιότητες και χωρίς να υπάρχει νύξη για τον χώρο των γυρισμάτων. Ήθελαν μόνο ένα ωραίο κτίριο", υπογράμμισε.
Το δεύτερο αίτημα του Μουσείου που αφορούσε στη δημιουργία τηλεοπτικού μηνύματος για την προβολή του, με αφηγήτρια τη Φωτεινή Δάρρα, έγινε ομόφωνα δεκτό.
Όπως το αντίστοιχο τηλεοπτικό μήνυμα για λογαριασμό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου