Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης : Ανέκδοτα και διάλογοι από την Επανάσταση του 1821

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, το καύχημα του σημερινού ‘Ελληνα και της Ιστορίας του ’21. Έτρεχε σαν άγριο τσακάλι από κορφούλα σε κορφή γιατί τον κυνηγούσαν στο Μοριά οι Τούρκοι με την βοήθεια ακόμη και των δικών του .. φίλων και .. κουμπάρων (βλέπε Απομνημονεύματα), για να του πάρουν το κεφάλι.

Δεν είναι ραχούλα στο Μοριά που να μην είναι θαμμένος εκεί Κολοκοτρώνης… ‘ Ετσι στο τέλος αφού κατάφερε και γλίτωσε απ’ τα κυνηγητά και την βασανισμένη του ζωή, στα 52 του χρόνια μπήκε στην επανάσταση! Και φυσικά μπήκε “στο πόστο που ήρμοζε εις τέτοιον άνδρα”: Να είναι ο αρχηγός του σκλαβωμένου λαού. “Σαν παλικάρι πολεμούσε και σαν φιλόσοφος οδηγούσε..” Και έτσι βοήθησε για την λευτεριά της πατρίδας στα 1821.

25 Μαρτίου 2023 – Μεσολόγγι 1826

Α΄

Τότες ἐταραχτήκανε τὰ σωθικά μου καὶ ἔλεγα πὼς ἦρθε ὥρα νὰ ξεψυχήσω· κι εὑρέθηκα σὲ σκοτεινὸ τόπο καὶ βροντερό, ποὺ ἐσκιρτοῦσε σὰν κλωνὶ στάρι στὸ μύλο ποὺ ἀλέθει ὀγλήγορα, ὡσὰν τὸ χόχλο στὸ νερὸ ποὺ ἀναβράζει· ἐτότες ἐκατάλαβα πὼς ἐκεῖνο ἤτανε τὸ Μεσολόγγι· ἀλλὰ δὲν ἔβλεπα μήτε τὸ κάστρο, μήτε τὸ στρατόπεδο, μήτε τὴ λίμνη, μήτε τὴ θάλασσα, μήτε τη γῆ ποὺ ἐπάτουνα, μήτε τὸν οὐρανό· ἐκατασκέπαζε ὅλα τὰ πάντα μαυρίλα καὶ πίσσα, γιομάτη λάμψη, βροντὴ καὶ ἀστροπελέκι· καὶ ὕψωσα τὰ χέρια μου καὶ τὰ μάτια μου νὰ κάμω δέηση, καὶ ἰδοὺ μὲς στὴν καπνίλα μία μεγάλη γυναῖκα μὲ φόρεμα μαῦρο σὰν τοῦ λαγοῦ τὸ αἷμα, ὅπου ἡ σπίθα ἔγγιζε κι ἐσβενότουνε· καὶ μὲ φωνὴ ποὺ μοῦ ἐφαίνονταν πὼς νικάει τὴν ταραχὴ τοῦ πολέμου ἄρχισε:

Οι Ηρωίδες της Επανάστασης του 1821

Η Επανάσταση του 1821, για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας, δεν είχε γεννήσει μονάχα ήρωες, αλλά και ηρωίδες, τα ονόματα των οποίων συνδέονται με γεγονότα ένδοξα της εποχής.

Οι πρωτεργάτες της ελληνικής επανάστασης του 1821 απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν κυρίως άντρες. Η θέση των γυναικών (και) στη συγκεκριμένη πατριαρχικά οργανωμένη κοινωνία, βρισκόταν στο σπίτι.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες συνέβαλαν σημαντικά σε όλη τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα, με τα δικά τους μέσα και τη γενναία συμπεριφορά τους, η οποία συχνά έφτανε στην αυτοθυσία.

Επανάσταση 1821: Παλιγγενεσία ή συνέχεια;

 Γράφει ο Παντελής Σαββίδης 

ΦΩΤΟ:Φουστανελοφόρος στη μαθητική παρέλαση που έγινε στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ήταν το 1821 η παλιγγενεσία των Ελλήνων –οπότε ξαναγεννήθηκαν (και πώς;)–, ή ήταν η συνέχεια; Ποιοι είναι οι Έλληνες που έκαναν την Επανάσταση; Ποια η σχέση τους με το παρελθόν; Ποιες παθογένειες ανέδειξαν;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Και κάθε φορά που επιχειρείται να δοθεί μια απάντηση υπάρχουν και αμφισβητήσεις. Όταν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για θέματα της επικαιρότητας που μας απασχολούν, θα τα καταφέρουμε με ερωτήματα που παραμένουν διαχρονικά μετέωρα στην Ιστορία;

Ο Κολοκοτρώνης και το συναπάντημα των… συγκινημένων

Κώστας Βενιζέλος   

Τιμούμε τους προγόνους μας για τους αγώνες τους. Τους τιμούμε γιατί τόλμησαν, αναμετρήθηκαν με υπερδυνάμεις της εποχής και κέρδισαν. Τιμάται, γενικώς, η επέτειος της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 με πανηγυρικό τρόπο, με κάποιους να θεωρούν την ημέρα ως ευκαιρία για τη δική τους προβολή.

Συνωστίζονται στις εκδηλώσεις γραβατωμένοι επώνυμοι ( λες και οι υπόλοιποι είμαστε ανώνυμοι), αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του συστήματος, «γαντζωμένοι» σε καρέκλες, που οι πλείστοι θέλουν και τη δόξα αλλά και το χρήμα. Όλοι αυτοί που θέλουν να είναι μονίμως στην πρώτη γραμμή δεν έχουν σχέση με την σημερινή ημέρα. Τιμούν την επέτειο, όπως λένε και προβαίνουν σε βαρύγδουπες ομιλίες ή δηλώσεις, που έχουν την

Γιορτάζοντας την 25η Μαρτίου 1821. Μάθαμε κάτι σαν λαός;

Ο άκρατος τοπικισμός με θλίβει βαθιά, κυρίως γιατί πολεμά το «εμείς» και «τιμά» το «εγώ», όταν η επανάσταση ήταν συλλογικό γεγονός
 
Η διαχρονικότητα ενός λαού, δεν φαίνεται από, ή μόνο από τις μεγάλες του στιγμές στο χωρόχρονο, αλλά κυρίως από τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες παθογένειές του: «Η αρχηγία ενός Ελληνικού στρατεύματος ήταν μια τυραννία, γιατί ο καθένας έκαμνε τον αρχηγό, τον δικαστή, τον φροντιστή. Κάθε Έλληνας είχε και τα καπρίτσιά του και έπρεπε για να κάνεις δουλειά μ’ αυτούς. Άλλον να φοβερίζεις, άλλον να κολακεύεις, άλλον να τιμωρείς, κατά τους ανθρώπους». Αυτό ήταν το συμπέρασμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αναφορικά με το ποίοι είμαστε και με ποιο ”ανθρώπινο υλικό” έπρεπε να αγωνιστεί.

25η Μαρτίου – ΠτΔ: «Τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία»

Μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου 1821 στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατά την δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό. Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Αιγαίο: Η ύποπτη σιωπή της Τουρκίας και η επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων – «Οργασμός ασκήσεων» για κάθε ενδεχόμενο

 Όσο υπήρχε παρουσία Τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο αντίστοιχος αριθμός Μονάδων του Στόλου βρισκόταν εν πλω και σε πλήρη επιφυλακή

Το άτυπο «μορατόριουμ» όπως αρκετοί χαρακτηρίζουν την εικόνα στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι τίποτε άλλο παρά η λογική αντίδραση της Αθήνας στις μηδενικές προκλήσεις της Άγκυρας έπειτα από την 6ηΦεβρουαρίου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

Οι γείτονες  «έκοψαν μαχαίρι» τις υπερπτήσεις μαχητικών και UAV πάνω από Ελληνικά νησιά, ακύρωσε τη ναυτική άσκηση «Mavi Vatan», οι παραβιάσεις στο Ελληνικό FIR έχουν σταματήσει και οι προκλήσεις των περασμένων ετών σε αέρα και θάλασσα αποτελούν παρελθόν. Ανάλογη είναι η εικόνα στα θαλάσσια σύνορα της χώρας αλλά και στα χερσαία όπου παρατηρείται ξεκάθαρη αποκλιμάκωση στις ροές μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε Ελληνικό έδαφος.

Δένδιας για Άγκυρα: “Έχουν μεταβληθεί οι παράμετροι της τουρκικής συμπεριφοράς απέναντί μας”, αλλά ο χρόνος θα δείξει…

Στη διαπίστωση πως «έχουν μεταβληθεί οι παράμετροι της τουρκικής συμπεριφοράς απέναντί μας» προχωρά σε συνέντευξή του, o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Αμέσως μετά την τραγωδία των σεισμών στην Τουρκία και την επίσκεψή μου εκεί, η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο. Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, δεν υπάρχουν υπερπτήσεις, δεν υπάρχει τοξική διατύπωση λόγου, δεν υπάρχει λεκτική επιθετικότητα, δεν υπάρχει απειλή χρήσης βίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Τη νέα αυτή πραγματικότητα, κατά τον υπουργό Εξωτερικών, αποτυπώνει η Κοινή Δήλωση Ελλάδας – Τουρκίας μετά την 4η Συνάντηση Θετικής Ατζέντας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 22 Μαρτίου, όπως άλλωστε και η πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες.

Ένας χρόνος από την υπογραφή των FDI – Ένας χρόνος αργότερα οι ρυθμοί ναυπήγησης δικαιώνουν πλήρως το Πολεμικό Ναυτικό για την επιλογή του

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη σύναψη της σύμβασης πρόσκτησης των τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Ένας χρόνος αργότερα η πρώτη ελληνική φρεγάτα βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο κατασκευής ενώ η δεύτερη φρεγάτα ναυπηγείται με εξίσου γοργούς ρυθμούς. Το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών FDI HN εξελίσσεται απολύτως ομαλά και με χρόνους νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Γαύδος: Σαρώνει το διαδίκτυο η παρέλαση των δύο μαθητών στo ακριτικό νησί

 

Στη Γαύδο δύο μικροί μαθητές παρέλασαν για την 25η Μαρτίου

Στο ακριτικό νησί της Γαύδου γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου.

Δύο μικροί μαθητές κράτησαν την σημαία, παρέλασαν και κατέθεσαν στεφάνι για την εθνική εορτή.

Η απόλυτη συγκίνηση

Τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου οι 2 μαθητές της Γαύδου κρατώντας την ελληνική σημαία.

Αντίστροφη μέτρηση για τα πρώτα Μ-346 στην Καλαμάτα(Βίντεο)

 Έρχονται στην Καλαμάτα τα πρώτα Jet που θα απογειώσουν την εκπαίδευση των νέων Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η έναρξη της νέας εποχής για την εκπαίδευση των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.Μέσα στον Απρίλιο είναι προγραμματισμένο να προσγειωθεί το πρώτο από τα συνολικά 10 Jet τύπου Μ-346 της ιταλικής Leonardo, που πρόκειται να αντικαταστήσουν τα υπέργηρα αεροσκάφη Τ-2, τα οποία αποσύρονται μετά από 50 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση των Ικάρων. Η συμφωνία με τους ισραηλινούς που έχουν αναλάβει και την αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα περιλαμβάνει 3.500 ώρες πτήσης με τα Μ-346 ετησίως.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ο πλέον αδιάρρηκτος πυλώνας εθνικής ισχύος

Tην υπερηφάνεια "που ηγούμαι του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας" και την ευαρέσκεια του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων " για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σας, για το υψηλό ηθικό σας και την ετοιμότητά σας" και για το γεγονός ότι "εκπληρώνοντας την αποστολή σας, με ζήλο και επαγγελματισμό, δίνετε δύναμη σε όλους μας να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος", εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος , στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο ιός… ΣΥΡΙΖΑ εξαπλώνεται: Απαράδεκτες δηλώσεις Νάσου Αθανασίου για τον πρωθυπουργό(Βίντεο)

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Νάσου Αθανασίου κατά του πρωθυπουργού δείχνουν τι μπορεί να πάθει ένας σοβαρός, στο παρελθόν και για όσους τον έχουν γνωρίσει, δημοσιογράφος όταν… μολυνθεί με ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια πλέον εμφανή κόντρα μεταξύ τους για το ποιός θα σηκώσει περισσότερο τους τόνους και τις επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης και κυρίως προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νάσου Αθανασίου ο οποίος μπήκε στο χορό των άθλιων δηλώσεων και αναφορών ακολουθώντας το δρόμο του Πολάκη και του Γκλέτσου και τις δακρύβρεχτες ιστορίες της Ρένας Δούρου.

Πολλά τα… περίεργα για τη Ρωσίδα κατάσκοπο

 Αντώνης Πανούτσος 

Συνήθως η τέχνη μιμείται τη ζωή αλλά ενίοτε συμβαίνει το αντίστροφο. Η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνα Σμέρεβα ή Μαρίας Τσάλλα είναι βγαλμένη μέσα από τις σελίδες του «Η μέρα του τσακαλιού» του Φρέντερικ Φορσάιθ. Η έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου μέσω της ληξιαρχικής πράξης γέννησης ενός βρέφους που έχει πεθάνει και έχει περίπου την ίδια ηλικία με τον πληρωμένο δολοφόνο ή στη συγκεκριμένη περίπτωση κατάσκοπο.

Ο τρόπος δημιουργίας ταυτότητας μπορεί να είναι και το μόνο στοιχείο που βγάζει κάποιο νόημα σε μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε αρχικά από τους Σλοβένους και οι διαρροές της ΕΥΠ στην Ελλάδα αφορούν σενάρια.

Κίνδυνοι και ευκαιρίες από την ηρεμία στο Αιγαίο

Κώστας Υφαντής

Υπάρχουν τρία τουλάχιστον δεδομένα προς αξιολόγηση: Πρώτον η τουρκική ατζέντα στα βασικά της σημεία δεν έχει διαφοροποιηθεί, ή τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο. Οι γνωστές αιτιάσεις της Άγκυρας ως προς την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένουν.

Δεύτερον, η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό, ο οποίος θα ανεβαίνει το επόμενο διάστημα. Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια είναι ορατό το ενδεχόμενο της ήττας του Προέδρου Ερντογάν. Αν συμβεί αυτό, στην Τουρκία θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση τα μέλη της οποίας δεν θα έχουν καμία εμπειρία από διακυβέρνηση.

Το Ιράκ κερδίζει βασική υπόθεση διαιτησίας για το κουρδικό πετρέλαιο κατά της Τουρκίας

Το υπουργείο πετρελαίου του Ιράκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση διαιτησίας στην μακροχρόνια διαμάχη του με την Τουρκία, η οποία επικεντρώνεται στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από την ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή, και δήλωσε ότι θα συζητήσει "μηχανισμούς" για να συνεχίσει να ρέει το πετρέλαιο, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου αποφάσισε υπέρ του Ιράκ την Πέμπτη, δήλωσε το Ιράκ. 

Το υπουργείο "θα συζητήσει μηχανισμούς για την εξαγωγή ιρακινού πετρελαίου μέσω του λιμανιού

Η Άγκυρα προσπαθεί να καθησυχάσει τη Μόσχα: «Δεν κάνουμε κατοχή στη Συρία»…

ΦΩΤΟ:Περιπολία τουρκικού και ρωσικού στρατού στην αλ Νταρμπασίγια της Συρίας (φωτό SOHR)

Η Άγκυρα επανέλαβε ότι ο «μοναδικός σκοπός» του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία είναι να εξασφαλίσει τα σύνορά της χώρας και να καταπολεμήσει την τρομοκρατία για να αποτρέψει περισσότερη ανθρώπινη δυστυχία, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ  κατά την

τηλεφωνική συνομιλία του, το βράδυ της Τετάρτης με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε η παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν το Σάββατο (25/3) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, όπως μεταδίσει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πούτιν για τη «θετική του στάση» σχετικά με την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο χώρες, στη βάση της οικονομικής συνεργασίας που συμφωνήθηκε στο Σότσι, μπορούν να επεκτείνουν τη συμμαχία τους και να κάνουν νέα βήματα στις σχέσεις τους.

Live η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

 

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με την Πλατεία Συντάγματος η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους δημοσιογράφους

 

Ο Διευθυμτής περιεχομένου διαΝΕΟσις, Θοδωρής Γεωργακόπουλος μιλάει στο NaftemporikiTV

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ! Τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου - Αυτοί θα πολεμήσουν - Ψηλά τις σημαίες

 

Σάββας Καλεντερίδης: Τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου! Αυτοί θα πολεμήσουν - Ψηλά τις σημαίες

Ο Γιώργος Καμπάς και ο Ιωάννης Μπαλτζώης για τα Ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 25/03/2023 | OPEN TV

 

Ο Γιώργος Καμπάς και ο Ιωάννης Μπαλτζώης για τα Ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 25/03/2023 | OPEN TV

Aπάντηση της Άγκυρας: «Δεν παραβιάζουμε τα χωρικά ύδατα κανενός – Οι ΗΠΑ είναι ο δύσκολος σύμμαχος»

 


1. Αποκάλυψη:Ο σταθμάρχης χρησιμοποιούσε τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης επί 4 βράδια πριν το δυστύχημα
2. Aπάντηση της Άγκυρας: «Δεν παραβιάζουμε τα χωρικά ύδατα κανενός – Οι ΗΠΑ είναι ο δύσκολος σύμμαχος»
3. Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Ο πρωταθλητής του NFL, Γιώργος Καρλαύτης στο "Στούντιο 4" | 24/03/03/2023 | EΡΤ

 

Ο πρωταθλητής του NFL, Γιώργος Καρλαύτης στο "Στούντιο 4".

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: 21 κανονιοβολισμοί στο Λυκαβηττό για την επέτειο του 1821| 25/3/23 | ΕΡΤ

 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: 21 κανονιοβολισμοί στο Λυκαβηττό για την επέτειο του 1821| 25/3/23 | ΕΡΤ

ΗΠΑ: Νέο «όχι» Μενέντεζ στην πώληση F-16 στην Τουρκία

 

H Τουρκία να πάρει τα αναβαθμισμένα F-16 αλλά να μην τα χρησιμοποιήσει εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ, αναφέρει ο Άντονι Μπλίνκεν.