Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Είμαι εξισλαμισμένος Έλληνας του Πόντου. Υπάρχουν και άλλοι. Πρέπει να μάθουν την αλήθεια

Ταμέρ Τσιλινγκίρ LIVEMEDIA.GR
Ήδη αρκετοί Τούρκοι ανακαλύπτουν την ελληνική τους ταυτότητα.

Δημοσθένης Γκαβέας
Από το huffingtonpost.gr

 
Ως εξισλαμισμένος Έλληνας του Πόντου αυτοπροσδιορίζεται ο Tamer Cillingir (Ταμέρ Τσιλινγκίρ),Τούρκος συγγραφέας και ακτιβιστής ο οποίος πλέον ζει στην Ελβετία. Ο κ. Τσιλινγκίρ έπειτα από μακρά έρευνα έγραψε στα τουρκικά το βιβλίο («Η αλήθεια του Πόντου») «Pontos Gerçeği: 1914-1923 Yılları Arasında Karadeniz’de Yaşananlar, εκδ. Ragıp Zarakolu» όπου σε αυτό αναφέρεται στη γενοκτονία που υπέστη ο ελληνικός πληθυσμός από τους νεότουρκους. Σε εμάς περιγράφει τα γεγονότα εκείνης της εποχής, τα ψέματα που εξακολουθεί να λέει το τουρκικό κράτος και παράλληλα τα συνδέει με το σήμερα, αφού άλλωστε πρόκειται για μια πληγή που δεν έχει επουλωθεί. Ο κ. Τσιλινγκίρ μας περιγράφει πως εκτουρκίστηκαν μετά τις σφαγές, τον εκτοπισμό και τις ανταλλαγές πληθυσμών, οι εναπομείναντες Έλληνες του Πόντου.

Ο Ερντογάν στις πύλες της Ευρώπης - «Απειλεί» από Ανδαλουσία έως και Βιέννη


Σχόλιο από ALEXANDER 

Oι δηλώσεις του σουλτάνου είναι προ δεκαημέρου όταν οι ευρωπαίοι σφύριζαν αδιάφορα(και ορισμένοι σφυρίζουν ακόμα)
Τώρα ο τούρκος πήρε το σπαθί του...
Πρώτος στόχος η Ανδαλουσία...
 
Εάν ισχύει αυτό που επιμένουν να διαμηνύουν οι Τούρκοι, ότι δηλαδή η Άγκυρα πάντοτε κάνει όσα λέει, τότε οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν
Κι όμως, υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη κυβερνώντες και φορείς πολιτικής που εξακολουθούν, εν έτει 2020, να συμπεριφέρονται ωσάν η τουρκική προκλητικότητα να μην τους αφορά.

Αν μπορούσαν θα μας εξαφάνιζαν! Οι Τούρκοι απαγορεύουν σε Έλληνα να πατήσει στην γη των προγόνων του, συγκλονιστική ιστορία

Πρέπει να την διαβάσετε !!!
 
Ως persona non grata για την Τουρκία θεωρείται ο γνωστός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης, όπως ανακάλυψε ο ίδιος οδεύοντας πριν από λίγες ημέρες με προορισμό τη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, μέσα από μια επιστολή που έστειλε στο pontos-news.gr, κάνει γνωστή την περιπέτεια που είχε στα σύνορα και εξηγεί πώς οι Τούρκοι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία και δεν του επέτρεψαν να πατήσει ξανά στη γη των προγόνων του.
Γράφει ο Πόντιος αθλητής: «Την Τρίτη 21/7/2020, για προσωπικούς λόγους, θέλησα να ταξιδέψω στη γειτονική χώρα, στην Τουρκία. Πήγα μέχρι τα σύνορα, στους Κήπους του Έβρου.

Πήλιο: «Άναψε φωτιές» η συναυλία οθωμανικής μουσικής εν μέσω Τουρκικών απειλών(Αφίσα)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διοργάνωση Συναυλίας του Εργαστηρίου Οθωμανικής μουσικής στο Χόρτο Πηλίου, στο πλαίσιο του τοπικού φεστιβάλ, η οποία διοργανώνεται στις 25 Ιουλίου, εν μέσω πολεμικών απειλών και έντονων Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, τον Έβρο και την ανατολική Μεσόγειο.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί είναι εκείνοι που αντέδρασαν έντονα, τονίζοντας οτι είναι ατυχής η συγκυρία, παρότι πρόκειται αποκλειστικά για μία πολιτιστική εκδήλωση, η οποία θα διοργανωθεί στο υπαίθριο θέατρο

Μετά το σόου στην Αγία Σοφία η Τουρκία προκαλεί ξανά: Να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά το προκλητικό και προσβλητικό σόου του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία που λειτούργησε χθες ως τζαμί.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και κατηγορεί τη χώρα μας πως «τάσσεται κατά του Ισλάμ».

Le Figaro για Τουρκία: «Η κοσμική χώρα του Κεμάλ Ατατούρκ έφυγε» - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Η κοσμική χώρα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που μετέτρεψε το τζαμί σε μουσείο το 1934, πέρασε», σημειώνει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, της οποίας το σημερινό πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Στην Αγία Σοφία επίδειξη ισλαμικής δύναμης του Ερντογάν».

Όπως επισημαίνει το άρθρο με τίτλο «Το τέλος του Ατατούρκ», ο Ερντογάν «ο κατακτητής« με την κίνησή του αυτή εξασφάλισε για τον εαυτό του ένα θεαματικό «χτύπημα» που θα μείνει στην ιστορία.

«Η βασιλική είναι το σύμβολο του χριστιανικού παρελθόντος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι την κατάκτησή της από τους Οθωμανούς. Ο νέος σουλτάνος έχει χτυπήσει διπλά: δημιουργεί μια πολιτική εκτροπή και, πάνω απ' όλα, βλέπει την ολοκλήρωση, μετά από δεκαοκτώ χρόνια βασιλείας, του ισλαμο-εθνικιστικού του ονείρου».
«Το μήνυμα είναι σαφές...»

Παρομοιάζει τον Τούρκο πρόεδρο με τον Μεχμέτ Β', ο οποίος το βράδυ της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης το 1453, περπάτησε προς τη χριστιανική βασιλική για να την μετατρέψει στο μουσουλμανικό τελετουργικό. «Το μήνυμα είναι σαφές: η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα είναι το νέο μοντέλο για τη σύγχρονη Τουρκία. Η κοσμική χώρα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που μετέτρεψε το τζαμί σε μουσείο το 1934, πέρασε», αναφέρει.

Berliner Zeitung: Φιάσκο το σόου Ερντογάν – Είναι το σύμβολο της αποτυχίας του

Υπό τον τίτλο «Ο Ερντογάν θέλει απλώς να αποπροσανατολίσει» η Berliner Zeitung στην ηλεκτρονική της έκδοση σχολιάζει μεταξύ άλλων: Η πρώτη προσευχή μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Το τηλεοπτικό αυτό σόου είναι το πραγματικό μήνυμα του Ερντογάν που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει έτσι από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα στη χώρα.

Διότι ακόμη και στην κατά 99,9% μουσουλμανική Τουρκία η πολιτική σε επίπεδο συμβόλων δεν γεμίζει στομάχια.

Αγία Σοφία: Με κατάρες το κήρυγμα του ιμάμη – Τι συμβολίζει το οθωμανικό ξίφος(Βίντεο)

Ενδεικτική των νεοοθωμανικών επιδιώξεων του Ερντογάν η κίνηση του ανώτατου ιμάμη να ανέβει στον άμβωνα της Αγία Σοφίας με το οθωμανικό ξίφος.
Δυόμιση ολόκληρες ώρες κράτησε το σόου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία, η οποία και επισήμως μετατράπηκε σε τζαμί.
Ολόκληρη η τελετή του ανοίγματος του χριστιανικού ναού ως τζαμί και η πρώτη προσευχή ήταν γεμάτη συμβολισμούς για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την υπεροχή του Ισλάμ και κυρίως την υπεροχή του ίδιου του Ερντογάν.

Η καρδιά των 300 του Καστελόριζου "φωνάζει" Ελλάδα!

Όπου και να κοιτάξει κανείς στο Καστελόριζο, αντιλαμβάνεται ότι το νησί “φωνάζει Ελλάδα”.
Λέγοντας το νησί φυσικά εννοούμε τους 300 κατοίκους του, που παρά τις αντιξοότητες και τις συνεχείς εντάσεις, παραμένουν στωικοί, ψύχραιμοι και κυρίως ασφαλείς, κάτω από την “ομπρέλα” των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει “ανοίξει” στην ευρύτερη περιοχή.
Το γεγονός μάλιστα ότι διανύουμε το τέταρτο 24ωρο μετά την παράνομη έκδοση navtex από την Τουρκία για έρευνες και το Oruc Reis, παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, δίνει αισιοδοξία στους κατοίκους.

Κύπρος: Πράσινο φως για τον κομβικό σταθμό μετατροπής υψηλής τάσης EuroAsia Interconnector

Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο χαρακτηρίζει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου την έκδοση της τελικής άδειας οικοδομής για τον κομβικό σταθμό μετατροπής υψηλής τάσης (HVDC Converter Station) EuroAsia Interconnector που θα συνδέει ενεργειακά την Κύπρο με το Ισραήλ & την Κρήτη/Αττική.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας EuroAsia Interconnector Limited, επίσημο φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος EuroAsia Interconnector PCI 3.10 Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, η έκδοση της σχετικής άδειας δίνει το πράσινο φως για την κατασκευή του σταθμού μετατροπής HVDC, για τον οποίο η Siemens έχει επιλεγεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης.

“Γιατί μου φαίνεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο… σε βάρος της;”

Δεν είμαι “ειδικός”, δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με θέματα διπλωματίας και διεθνών σχέσεων. Με λίγα λόγια στο συγκεκριμένο θέμα των θαλασσίων ζωνών είμαι ένας “απλός πολίτης” και η ενημέρωση που έχω είναι αυτή που δυνητικά έχουν όλοι (μιλάω για όσους δεν αρκούμαστε απλά στα δελτία ειδήσεων).


Του Νίκου Γκίκα (Γεωγράφος – Προγνώστης καιρού)
Από το  defence-point
Θέλω να κάνω μια ερώτηση, η οποία απορρέει από μια απλή συζήτηση που είχαμε εδώ, τις προάλλες. Ισχύει (ή δεν ισχύει) το γεγονός ότι ΑΟΖ δικαιούνται και τα νησιά (όσο μικρά κι αν είναι), αρκεί να είναι κατοικημένα και διατηρούν οικονομική δραστηριότητα;

Τουρκική NAVTEX: Το πρώτο μήνυμα εστάλη στην Άγκυρα - Η κίνηση ματ της Αθήνας και οι πρώτες κρίσιμες ώρες στην «σκακιέρα» του Αιγαίου

Του Κώστα Σαρικά
Από το newpost

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας για διεξαγωγή ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν καταφέρει να πάρουν τακτικό πλεονέκτημα.
Με υψηλό ηθικό και έχοντας ήδη ‘’στηθεί’’ ιδανικά σε τακτικό επίπεδο πάνω στο χάρτη το Πολεμικό Ναυτικό περιμένει αν τελικά η Άγκυρα αποφασίσει να βγάλει το ORUC REIS από τον κόλπο της Αττάλειας και που σκοπεύει να το στείλει τέσσερα 24ωρα μετά την έκδοση της παράνομης Τουρκικής navtex.

Αρχισυντάκτης Γενί Σαφάκ : ¨Εμείς είμαστε οι Σελτζούκοι-αρχίζει η ανερχόμενη εποχή της Τουρκίας¨

Σήμερα είναι η μέρα που καταρρέουν τα σχέδια που έκαναν εκείνοι που προσπαθούσαν να συρρικνώσουν την Τουρκία και να την κομματιάσουν.

Σήμερα είναι η μέρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται στην Αγία Σοφία, φέρνοντας μια υπέροχη ιστορία μέχρι σήμερα και ανακοινώνουν στον κόσμο την πολιτική μας κληρονομιά.
«Εμείς» είμαστε και Οθωμανοί και Βυζαντινοί. Είμαστε οι Σελτζούκοι, είμαστε η Τουρκία.