Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΕΔΕ: Από ιατρικό λάθος ο θάνατος του 11μηνου βρέφους στην Κρήτη

Σε ιατρικό λάθος αποδίδεται ο θάνατος του 11μηνου βρέφους του ζεύγους Κοσμαδάκη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από επέμβαση ρουτίνας, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στο ΠΑΓΝΗ από τον καθηγητή Ουρολογίας, Φραγκίσκο Σοφρά και το οποίο παραδόθηκε την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το πόρισμα, το παιδί πέθανε από σήψη και σηπτική καταπληξία, λόγω ισχαιμικής νέκρωσης και διάτρησης του εντέρου, αλλά και μη έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της σήψης.

CNN: "Το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης"(Βίντεο)



Το ρεπορτάζ του CNN για την ελληνική μεσαία τάξη (Greece's disappearing middle class) κάνει τον γύρο του κόσμου τον τελευταίο μήνα.
Σύμφωνα με το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, η ελληνική μεσαία τάξη μετατρέπεται πλέον σε τάξη νεόπτωχων μέσα στη δύνη της οικονομικής κρίσης και υπό το βάρος των νέων μέτρων λιτότητας.
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της ιστοσελίδας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει χιλιάδες "κλικ" (views) κάθε μέρα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα πρώην ευκατάστατων Ελλήνων, οι οποίοι είδαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια τη ζωή τους να καταρρέει και να αλλάζει άρδην.

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου

Δυο συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ και ένας δάσκαλος συνελήφθησαν, την Παρασκευή, για τα επεισόδια της Πέμπτης και την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου, στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά και οι τρεις προσήχθησαν μετά τα όσα έγιναν έξω από κτίριο της ΔΕΘ όπου θα διεξαγόταν ελληνογερμανικό συνέδριο, όταν συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ προπηλάκισαν τόσο του Γερμανό πρόξενου στη Θεσσαλονίκη όσο κι άλλων μελών της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Όμως η προσαγωγή έγινε σύλληψη όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει Ρουπακιώτη: Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του

Μπορεί οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μαξίμου, αλλά για τη Δημοκρατική Αριστερά, δεν τίθεται θέμα.
Αυτό που επιθυμούν, μάλιστα, είναι να πέσουν οι τόνοι από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πολιτικές διαφωνίες του υπουργού Δικαιοσύνης με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Όπως τόνισαν ηγετικά στελέχη του κόμματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο κ. Ρουπακιώτης περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση».

Φρικτό έγκλημα στην Ιεράπετρα: Του έβγαλαν τα δόντια και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι!

Το θύμα είναι περίπου 60 ετών και τον βρήκε νεκρό, σε μια λίμνη αίματος στις 12:00 το μεσημέρι ο γιος του, κοντά στο φράγμα Μπραμιανών. Το θύμα που έμενε στο χωριό Στόμιο, διατηρούσε θερμοκήπιο κοντά στο φράγμα Μπραμιανών, στο οποίο είχε και  αλλοδαπούς εργάτες.
Λίγο πριν το φονικό, καυγάδισε με έναν από αυτούς για οικονομικές διαφορές. Έναν Πακιστανό εργάτη...

Αργότερα, βρέθηκε νεκρός απ' το γιο του, με μια σακούλα στο κεφάλι.

Spiegel: Οι Κροίσοι της Ελλάδας ζούν στον κόσμο τους και δεν πληρώνουν φόρους!

- Ρεπορτάζ - καταπέλτης του γερμανικού περιοδικού για την "αφασία" ζάμπλουτων ελλήνων
- Το περιοδικού γράφει ότι ζούν ζωή μέσα στην χλιδή και δεν πληρώνουν φόρους
- Πως ζει το 1% των ελλήνων
Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως "η φιλανθρωπία, αν και ελληνική λέξη, δεν είναι διαδεδομένη στην πράξη" και "η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους", το περιοδικό περνάει γενεές δεκατέσσερις με πολύ κομψό ομολογουμένως τρόπο, τους πάμπλουτους Έλληνες.

Η εμπειρία της ακριτικής Χάλκης μέσα από τα μάτια του μοναδικού γιατρού(Βίντεο)

Ένα από τα πιο "περιζήτητα" πρόσωπα της ακριτικής Χάλκης είναι αδιαμφισβήτητα ο αγροτικός γιατρός. Οι λόγοι ευνόητοι αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί και τον μοναδικό γιατρό για τους λιγοστούς Χαλκίτες.
Η αναλογία ένας προς 150 περίπου ντόπιους κατοίκους είναι αρκετή για να κατανοήσει κανείς πως αυτομάτως βρίσκεται στο επίκεντρο της μικρής τοπικής κοινωνίας.
Οι δυσκολίες για τον Σταμάτη Παπασάββα επίσης ευνόητες δεδομένου ότι ουσιαστικά πρέπει να είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Δεν υπάρχει άλλωστε κάποιος άλλος γιατρός για να συνδράμει σε ό,τι προκύψει παρά μόνο μία νοσηλεύτρια, η Καθολική.

“Μια τρομακτική νύχτα στην Γάζα”. Ένας Παλαιστίνιος περιγράφει

Ο Ibrahim, ένας οικογενειάρχης από την Παλαιστίνη, περιγράφει  την νύχτα των βομβαρδισμών της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου

“Μπαμπάκα, τι είναι αυτοί οι οι τρομακτικοί ήχοι;”. Αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία του 3χρονου γιου μου απο τους φρικτούς βομαβαρδισμούς και τις επιθέσεις των Ισραηλινών στρατιωτικών μαχητικών το βράδυ της Τετάρτης, 14 Νοεμβρίου.
Δεν είχα λόγια να του εξηγήσω. Το Ισραήλ είχε μόλις ξεκινήσει μία τραγική επίθεση ενάντια της Λωρίδας της Γάζας. Το απόγευμα ήμουν με την γυναίκα μου, τον γιο και την κόρη μου, εκτός σπιτιού, προσπαθώντας να φάμε βραδινό σε κάποια συνοικία της Γάζας. Μόλις ξεκινήσαμε να τρώμε, η επίθεση ξεκίνησε και η γυναίκα μου φώναζε “σε παρακαλώ πρέπει να φύγουμε γρήγορα”. Επικρατούσε χάος στους δρόμους της Γάζας. Ο ουρανός έβρεχε βόμβες και ο ήχος απλωνόταν σε όλη την Λωρίδα.

Πέταξαν καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας στο Πολυτεχνείο(Βίντεο)

Επίθεση με καφέδες και μπουκάλια δέχτηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στο Πολυτεχνείο όπου κατέθεσε στεφάνι για τον εορτασμό της 39ης επετείου από την εξέγερση.
Διαδηλωτές "εγκλώβισαν" τον υφυπουργό Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, σε γραφείο της Διοίκησης, και τελικά φυγαδεύτηκε από άνδρες της προσωπικής του φρουράς.
Ο υφυπουργός Παιδείας δέχτηκε επίθεση με μπουκάλια και καφέδες κατά την αποχώρησή του από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Κάνει πίσω η κυβέρνηση, επανέρχεται το "184" για τον ΕΟΠΥΥ

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, για την επαναφορά της τηλεφωνικής γραμμής "184" για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ  και το σχέδιο ανασυγκρότησης και αξιολόγησης των διαγνωστικών κέντρων.

Επανέρχεται το "184" για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, η τηλεφωνική γραμμή που θα χειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ και θα έχει χρέωση αστικής μονάδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε την Παρασκευή τις  66 δράσεις και ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του Οργανισμού.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός, είπε χαρακτηριστικά, ότι "ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, που μπορεί να βγάλει χρήματα καμία εταιρεία".

Απώλειες σημειώνει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει στην τελευταία συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:04, βρισκόταν στις 119,83 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,82%, ενώ πτώση σε ποσοστό 0,71%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 46,19 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 263.599,68 ευρώ.

Μεταβλητότητα στις τράπεζες, κάτω από τις 800 μονάδες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στάση αναμονής εκ μέρους των επενδυτών υποδηλώνει η κίνηση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Παρασκευή, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας – και στην ειδησεογραφία που το συνοδεύει.

Με εναλλαγές προσήμου κάτω από τις 800 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, σε στενό εύρος διακύμανσης που δεν ξεπερνά μέχρι στιγμής τις 12 μονάδες.

Ο δείκτης των τραπεζών, ο οποίος στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις (εκ των οποίων οι 4 πτωτικές) «μετράει» συνολικές απώλειες 23,9%, επίσης εναλλάσσει πρόσημο,  σε εύρος διακύμανσης άνω του 5%.

Γιατί δεν χρεοκοπήσαμε τελικά στις 16 Νοεμβρίου(Βίντεο)

Η δήλωση του πρωθυπουργού στις αρχές του Οκτώβρη ήταν κατηγορηματική. Χωρίς της δόση τα αποθεματικά  έχουν εξαντληθεί δήλωσε. Τι άλλαξε και δεν χρεοκοπήσαμε
Δεν είναι η πρώτη φορά  που συμβαίνει αυτό. Με απειλές χρεοκοπίας  και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ο λαός οδηγήθηκε στις κάλπες, βουλευτές υπέγραψαν μνημόνια και το έργο επαναλαμβάνεται.
Τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος , η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη  Σαμαρά με αποδέκτες  Ευρωπαίους και ΔΝΤ, ότι αν δεν καταβληθεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, τουλάχιστον η δόση των 31, 5 δισ .ευρώ, τα αποθεματικά στα ταμεία τελειώνουν.

Economist: «Ωρολογιακή βόμβα» η Γαλλία για την ευρωζώνη

Economist: «Ωρολογιακή βόμβα» η Γαλλία για την ευρωζώνη
Το βρετανικό περιοδικό «Economist» κυκλοφόρησε σήμερα με επτά γαλλικές μπαγκέτες και ένα φυτίλι έτοιμο να πυροδοτήσει τη βόμβα στο εξώφυλλό του.Το βασικό το θέμα είναι η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας, η οποία παρομοιάζεται με ωρολογιακή βόμβα στην ευρωζώνη.

Η αντίδραση της Γαλλίας δεν άργησε να έρθει, από τον υπουργό Βιομηχανίας. Ο Αρνό Μοντεμπούρ αποκάλεσε το περιοδικό «Charlie Hebdo του Σίτι», λοιδορώντας το εξώφυλλό του.

Τον σκότωσε και τον τσιμέντωσε!

Τον σκότωσε και τον τσιμέντωσε!
Ο δράστης μαχαίρωσε 4 φορές στην πλάτη το θύμα και στη συνέχεια άνοιξε λάκκο, όπου τον έθαψε και τον κάλυψε με τσιμέντο.

Τη δολοφονία ενός 20χρονου Ρουμάνου ομολόγησε το πρωί ένας 28χρονος Έλληνας, ο οποίος παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αρτέμιδας.

Ο 28χρονος δράστης αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι την περασμένη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, μέσα στο ξυλουργείο του πατέρα του, σκότωσε τον 20χρονο Ρουμάνο υπάλληλό του.

Στο εδώλιο ξανά ο Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο εδώλιο ξανά ο Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί εκ νέου ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ.
Και αυτό διότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία χαρακτηρίζει νομικά εσφαλμένη τη δικαστική απόφαση που απάλλαξε τον Κώστα Βαξεβάνη από την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Σενάρια ανασχηματισμού

Σενάρια ανασχηματισμού
Όλα δείχνουν πως αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Άλλωστε και τα όσα τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν εντός της κυβέρνησης (έσχατο παράδειγμα η –για άλλη μια φορά- διαφοροποίηση του εκ της ΔΗΜΑΡ προερχόμενου υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη) αναδεικνύουν τις δυσλειτουργίες και την αδυναμία εμφάνισης μιας κυβέρνησης με στοιχειώδη συνοχή.

Είναι πολύ πιθανό το ζήτημα του ανασχηματισμού να απασχολήσει και την επόμενη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης.

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Παράνομα τα εργασιακά μέτρα

Παράνομα θεωρεί τα εργασιακά μέτρα του μνημονίου η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στην οποία προσέφυγε η ΓΣΕΕ ζητώντας την απόσυρση των «σκληρών και άδικων» ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, το ανώτατο ελεγκτικό όργανο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η τριμερής Επιτροπή Συνδικαλιστικής Ελευθερίας, διαπίστωσε ότι υπάρχουν «πολλαπλές, σοβαρές και εκτεταμένες παραβιάσεις των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας για την προστασία της συλλογικής αυτονομίας, του απαραβίαστου των όρων των ΣΣΕ και των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ».

Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» άσκησε η Εισαγγελία


Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης «Corpus Christi» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, έπειτα από έρευνα που διενήργησε.

Η δίωξη αφορά σε κατηγορίες για τα αδικήματα της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Η υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία, έπειτα από μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η επίθεση στους Γερμανούς αξιωματούχους

Το γύρο του κόσμου έκαναν οι πρωτοφανείς εικόνες από τα επεισόδια και τους προπηλακισμούς κατά του Γερμανού προξένου και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας αίσθηση στη διεθνή κοινή γνώμη αλλά και έναν… διπλωματικό μαραθώνιο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και να πέσουν οι τόνοι από το σοβαρότατο αυτό συμβάν.

Η επίθεση διαδηλωτών-μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά του πρόξενου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ.Wolfgang-Obermaier, το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο  του συνεδριακού κέντρου "Ν.Γερμανός"

Βρήκαν τους δολοφόνους του άτυχου φαρμακοποιού στο Ρέντη

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά, που είχε γίνει στις 13 Ιουνίου 2012, κοντά στο φαρμακείο του, στη συμβολή των οδών Παντελή Νικολαΐδη και Περικλέους, στην περιοχή του Ρέντη και η οποία είχε προκαλέσει σάλο, λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας του θύματος.

Γι' αυτό τον λόγο, οι έρευνες είχαν στραφεί στην εξέταση και άλλων κινήτρων, αλλά τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία.

Λαγκάρντ: Συμφωνία στις 20 Νοεμβρίου για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπογράμμισε σήμερα την ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Μανίλα στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ασία, συντόμευσε το ταξίδι της στην περιοχή για να παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών της ευρωζώνης στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Kατέρρευσε οροφή νοσοκομείου

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες από την κατάρρευση της οροφής στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η πτώση των τσιμεντένιων τμημάτων έγινε αργά την νύχτα, ενώ το πρωί από εκείνο το σημείο διέρχονται ή περιμένουν δεκάδες άνθρωποι, οπότε είναι βέβαιο πως – στην καλύτερη περίπτωση – αντί των εξωτερικών ιατρείων θα κατέληγαν σε κάποιο θάλαμο νοσηλείας.

Όμιλο ΜΜΕ ετοιμάζει ο ΣΥΝ

Ενιαίο όμιλο για τα κομματικά Μέσα ετοιμάζει ο Συνασπισμός, επιδιώκοντας να αποκτήσουν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να βρεθούν μαζί σε έναν όμιλο η ιστορική εφημερίδα του χώρου «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και οι ιστοσελίδες των δύο Μέσων, ενώ στόχος είναι η δημιουργία νέου ενημερωτικού portal με ηλεκτρονική διεύθυνση www.avginews.gr.

Στην εφημερίδα «Αυγή» ο ΣΥΝ είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 40%, ενώ αμιγούς ιδιοκτησίας του κόμματος είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105,5», με την άδεια λειτουργίας του μάλιστα να ανήκει στην Κουμουνδούρου.

Οι αλλαγές σε εφάπαξ, ενοίκια και αποζημιώσεις

Οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών οι αλλαγές που θα ενσωματώνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος. Όσοι προσδοκούν εφάπαξ, ακόμα και μετά από μακρά αναμονή, κινδυνεύουν από απόλυση ή έχουν μικροεισοδήματα από ενοίκια μάλλον θα βρεθούν προ νέων δυσάρεστων εκπλήξεων. Εκτός κι αν οι αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται λειάνουν κάποιες από τις προωθούμενες διατάξεις.

Κλιμακώνει τη σύγκρουση με τους κορυφαίους ο Βενιζέλος

Να… ξεμπερδέψει με τους κορυφαίους στην πορεία προς το Συνέδριο και να στηριχθεί σε μια νέα ηλικιακά γενιά, έχει αποφασίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπεριλάβει στη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που θα συγκροτήσει την ερχόμενη εβδομάδα τους έως τώρα κορυφαίους, ενώ δεν θα απευθύνει καμία ειδική πρόσκληση σε στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί (όπως π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου) προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΚΟΕΣ.

Μένει μέχρι να φύγει - Νέες δηλώσεις του Αντ. Ρουπακιώτη

Ο Πρωθυπουργός ήταν στην Μάλτα όταν πληροφορήθηκε από στενό του συνεργάτη για τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον της Κυβέρνησης ο Αντώνης Ρουπακιώτης. «Πάρε μου τον Κουβέλη» είπε εκνευρισμένος ο Αντώνης Σαμαράς στον συνεργάτη του και απομακρύνθηκε για να μιλήσει με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

Ο Φώτης Κουβέλης ήταν ενήμερος για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου – Ένας πολύτιμος μύθος…

Από το pare-dose

Στις αρχές του 1973 το χάσμα μεταξύ κράτους και φοιτητών μεγαλώνει, ενώ η κόντρα μεταξύ τους εντείνεται. Η Χούντα των Συνταγματαρχών στην προσπάθεια της να περιορίσει τους φοιτητές βάζει σε εφαρμογή το διάταγμα 1347, που επιτρέπει την άρση της αναβολής στράτευσης για τους φοιτητές που απέχουν από τα μαθήματα ή προτρέπουν συναδέλφους τους σε αποχή. Ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Η φοιτητική ανησυχία αρχίζει να μεγαλώνει και στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται στο κτίριο της Νομικής φοιτητικές συνελεύσεις, με κύριο αίτημα την κατάργηση του μέτρου της στράτευσης, ενώ στις 14 Μαρτίου ακολουθεί και δεύτερη.

Ανανέωσαν τα χαμηλά τριών μηνών οι δείκτες της Wall Street

Dow12.542,38-28,57 -0,23%  



  Nasdaq2.836,94-9,87 -0,35%  

Η Wall Street χθες
Αντέστρεψαν μεγάλο μέρος των απωλειών την τελευταία ώρα των συναλλαγών οι δείκτες της Wall Street, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποφύγουν το αρνητικό πρόσημο καθώς ο αντίκτυπος του τυφώνα στα οικονομικά μεγέθη και η απειλή του "δημοσιονομικού γκρεμού" τροφοδότησαν την επενδυτική νευρικότητα.

"Δυστυχώς, εκτιμώ πως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε για λίγο καιρό μερικά κακά νούμερα λόγω του τυφώνα. Ο λόγος είναι ατυχής καθώς θα θέλαμε να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα και μόλις αρχίζαμε να διακρίνουμε θετικές τάσεις", σχολιάζει ο Mike Shea, managing partner της Direct Access Partners.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 28,50 μονάδες (-0,23%) κλείνοντας στις 12.542,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 9,80 μονάδων (-0,35%) και έκλεισε στις 2.836,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,10 μονάδων (-0,16%) κλείνοντας στις 1.353,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 15 με αρνητικό και 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Cisco Systems κλείνοντας στα 17,9413 δολάρια με άνοδο 0,2805 δολ. ή σε ποσοστό 1,59%. Ακολούθησαν η Coca Cola με κέρδη 1,17% και κλείσιμο στα 36,43 δολάρια και η Bank of America Corp, η οποία έκλεισε στα 9,09 δολάρια με άνοδο 1,11%.