Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κλιμακώνει τη σύγκρουση με τους κορυφαίους ο Βενιζέλος

Να… ξεμπερδέψει με τους κορυφαίους στην πορεία προς το Συνέδριο και να στηριχθεί σε μια νέα ηλικιακά γενιά, έχει αποφασίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπεριλάβει στη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που θα συγκροτήσει την ερχόμενη εβδομάδα τους έως τώρα κορυφαίους, ενώ δεν θα απευθύνει καμία ειδική πρόσκληση σε στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί (όπως π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου) προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΚΟΕΣ.


Εκτός Γραμματείας θα παραμείνει, για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος και πιθανόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν στην ΚΟΕΣ θα συμμετάσχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με την ιδιότητα του πρώην Γραμματέα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να ακολουθήσει με συνέπεια τον δρόμο της ανανέωσης, με επίκεντρο τα στελέχη που αναδεικνύονται στη Βουλή (Γιάννης Μανιάτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου) και τα οποία προγραμματίζει να προτείνει στον επικείμενο ανασχηματισμό και για κυβερνητικές θέσεις. Έστω και αν αυτό οδηγήσει σε μεγαλύτερη και οξύτερη σύγκρουση με μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ.

Πάνω από 800 μέλη

Η ΚΟΕΣ που θα συγκροτηθεί την επόμενη εβδομάδα θα αριθμεί πάνω από 800 μέλη, με θεσμική κυρίως ιδιότητα, όπως τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Γραμματείς, πρώην βουλευτές κ.ο.κ., γεγονός που θα επαναφέρει στο προσκήνιο πολλά από τα στελέχη του λεγόμενου «παλαιού ΠΑΣΟΚ».

Περισσότερο ενδιαφέρον εμφανίζει, πάντως, η σύνθεση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, που θα αριθμεί 25-30 στελέχη, που θα αντικαταστήσει όλα τα σημερινά όργανα. Γραμματεία που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα (ή δεν γνωρίζουμε) αν θα είναι εκλεγμένη ή εάν διοριστεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που είναι και το πιθανότερο.

Και η ΚΟ

Στον προγραμματισμό της Ιπποκράτους είναι επίσης και η σύγκλιση της ΚΟ, η οποία δεν αποκλείεται επίσης να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου