Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Economist: «Ωρολογιακή βόμβα» η Γαλλία για την ευρωζώνη

Economist: «Ωρολογιακή βόμβα» η Γαλλία για την ευρωζώνη
Το βρετανικό περιοδικό «Economist» κυκλοφόρησε σήμερα με επτά γαλλικές μπαγκέτες και ένα φυτίλι έτοιμο να πυροδοτήσει τη βόμβα στο εξώφυλλό του.Το βασικό το θέμα είναι η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας, η οποία παρομοιάζεται με ωρολογιακή βόμβα στην ευρωζώνη.

Η αντίδραση της Γαλλίας δεν άργησε να έρθει, από τον υπουργό Βιομηχανίας. Ο Αρνό Μοντεμπούρ αποκάλεσε το περιοδικό «Charlie Hebdo του Σίτι», λοιδορώντας το εξώφυλλό του.

«Πρόκειται για γελοιογραφίες αντάξιες του Charlie Hebdo», είπε ο Αρνό Μοντεμπούρ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, αναφερόμενος στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό που δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ.

Χωρίς να αναφερθεί στον Economist, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στο 0,2% κατά το τρίτο τρίμηνο «δείχνει ότι η Γαλλία είναι μία στέρεη οικονομία, με δυναμικό ανάκαμψης. Αυτό διαψεύδει τους φόβους για ύφεση».

Το βρετανικό περιοδικό γράφει ότι «η Γαλλία μπορεί να μεταβληθεί στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το ευρώ» και ότι «η κρίση μπορεί να ενσκήψει ήδη από το επόμενο έτος».

Η εικονογράφηση του εξωφύλλου περιλαμβάνει επτά γαλλικές μπαγκέτες τυλιγμένες με μία μπλε-λευκή-κόκκινη κορδέλλα, παραπέμποντας σε μασούρια δυναμίτη που συνδέονται με αναμμένο φυτίλι και είναι έτοιμα να εκραγούν.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου