Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΟΣ Γιατί οι Σκωτσέζοι θέλουν να "αποδράσουν" από το Ηνωμένο Βασίλειο(Βίντεο)

Η Σκωτία θέλει να αποδράσει από την "φυλακή" του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς αποτελεί μια τελείως διαφορετική εθνότητα από τους Άγγλους, με ιστορία χιλιάδων χρόνων και διαφορετική φυλετική καταγωγή.
Είναι ένας αρχαίος περήφανος λαός και δεν μπορεί να ανεχθεί να αποτελεί το "δεκανίκι" των Άγγλων που είναι η κυριαρχούσα εθνότητα στην κρατική οντότητα της Βρετανίας, εδώ και τρεις αιώνες όταν το 1707 το βασίλειο της Σκωτίας ενώθηκε με αυτό της Αγγλίας, με την υπογραφή της Ενωτικής Πράξης μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο κρατών και στη δημιουργία του Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας.

Ανακαλύφθηκε στην Αρκτική πλοίο του Franklin μετά από σχεδόν 170 χρόνια(Βίντεο)

Επιμέλεια: Άλκηστις Καραλή
Από το news247
 
Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη την ανακάλυψη του ναυαγίου - θρύλου και δημοσίευσε τα πρώτα ευρήματα.
Ένα από τα πιο περιζήτητα “λάφυρα” της θαλάσσιας αρχαιολογίας και ταυτόχρονα θέμα έμπνευσης για τραγούδια, ποιήματα και μυθιστορήματα ανακαλύφθηκε μετά από σχεδόν 170 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Εφαρμογή της θεωρίας Δεσμών στη Γενοκτονία

Του Ν. Λυγερού

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις μελέτες της Γενοκτονίας είναι η θέση της ιστορίας και των ιστορικών. Και ο λόγος είναι απλός. Η ιστορία αρχίζει μετά το γεγονός και οι ιστορικοί ασχολούνται με την ιστορία του μετά. Έτσι δεν έχουμε στοιχεία για την ιστορία του πριν. Και το ερώτημα μετατρέπεται στο εξής: Ποιος γράφει την ιστορία του πριν και ποιος τη μελετά; Η απάντηση είναι η στρατηγική και οι στρατηγιστές. Συνεπώς μια ολική ανάλυση της Γενοκτονίας πρέπει να έχει στοιχεία και από ιστορία και από στρατηγική. Έτσι εμφανίζεται και η απαίτηση νοητικών σχημάτων που ανήκουν στη στρατηγική. Σ’ αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο επίσης να διαχωριστεί η έννοια του πολέμου από την έννοια της Γενοκτονίας, αφού δεν λειτουργεί σε αυτό το πλαίσιο. Έτσι πρέπει τα νοητικά σχήματα να μην είναι εξ ολοκλήρου στρατιωτικά, ενώ είναι στρατηγικά. Σε αυτό το πεδίο έρχονται διάφορες θεωρίες να ενισχύσουν τα εργαλεία της μελέτης.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο ζεόλιθος στην Αυστραλία"(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Ο ζεόλιθος στην Αυστραλία". 
AHEPA, Sydney. Australia, 
09/09/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στον Σπύρο Παπαστεφάνου. 
SBS Radio Αυστραλίας,
 08/09/2014

Ισχυρή ηλιακή "καταιγίδα" θα πλήξει τη Γη τις επόμενες ώρες - Ποιες οι συνέπειες-Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ NASA

Mία πολύ ισχυρή, η ισχυρότερη των τελευταίων ετών, «καταιγίδα» φορτισμένων σωματιδίων απο τον Ήλιο αναμένεται να πλήξει τη Γη τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τη NASA.
Η «καταιγίδα», που έγινε αντιληπτή από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, προέρχεται από μια ηλιακή έκλαμψη της κατηγορίας Χ1.6, που κορυφώθηκε την Τετάρτη στις 20:45 ώρα Ελλάδος. Η κατηγορία Χ είναι η ανώτερη στη σχετική κλίμακα, ενώ ο αριθμός που ακολουθεί βαθμολογεί την ένταση (π.χ. μια Χ2 έχει διπλάσια ένταση από Χ1).

Συνεκμετάλευση της ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου: Με τα μισά για σιγουριά...

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α.ΣΙΣΙ 
 
Σε συνεκμετάλευση των υδρογονανθράκων των ΑΟΖ Αιγύπτου και Κύπρου προχωρούν οι δύο χώρες, με την Λευκωσία να ακολουθεί την σίγουρη πολιτική του "ας είναι μισά και σίγουρα" παραλλαγή του "κάλλιο πέντε και στο χέρι". Ότι πήγε να κερδίσει η Τουρκία με το καθεστώς του ισλαμιστή προέδρου Μ.Μόρσι, το έχασε με μια...μονοκονδυλιά από τον νυν κοσμικό πρόεδρο Αμιντέλ Αμιντέλ Φατάχ Αλ Σισι .
 

Le Monde: Βρέθηκε ο μεγαλύτερος τάφος στην Ελλάδα -Ενα σπάνιο μνημείο

Δεν υπάρχει ξένο έντυπο και ξένη χώρα που να μη δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για την μεγάλη ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει συχνά εκτενή άρθρα, παραθέτει βίντεο και φωτογραφίες, παίρνει συνεντεύξεις από Ελληνες αρχαιολόγους και ιστορικούς.
Στο παρόν άρθρο, με τίτλο «Γιγαντιαίος τάφος στην Ελλάδα -Τι συμβαίνει στην ανασκαφή», γράφει:
«Ο μνημειώδης τάφος της Αμφίπολης, ο οποίος στεγάζει κατά πάρα πιθανότητα έναν άνθρωπο της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει αρχίσει να ανασκάπτεται από το καλοκαίρι.

Βάζουν σκεπή στον Παρθενώνα

Σε δυόμισι με τρία χρόνια θα δούμε στεγασμένο ένα τμήμα του μνημείου στο πρότυπο των προπυλαίων - Θα τοποθετηθούν επτά μαρμάρινοι δοκοί στην οροφή του δυτικού πτερού .Όψη θα αλλάξει σε περίπου δυόμισι με τρία χρόνια το μνημείο του Παρθενώνα, καθώς προγραμματίζεται η μερική αποκατάσταση της στέγης σε όλο το δυτικό πτερό του ναού, η αποκατάσταση του δυτικού τοίχου του σηκού του, καθώς και η αντικατάσταση του τσιμεντένιου υπέρθυρου της γιγάντιας αρχαίας θύρας στο εσωτερικό.

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από την ανασκαφή του Λέοντα της Αμφίπολης-Το γλυπτό βρέθηκε σε κομμάτια στις όχθες του Στρυμόνα

Πέρασαν πολλές δεκαετίες μέχρι ο Λέων να συνδεθεί με τον τύμβο, να γίνει δηλαδή ο συσχετισμός όλων των κομματιών που βρέθηκαν διάσπαρτα,
Ένα βιβλίο του συγγραφέα Oscar Broneer που εκδόθηκε το 1941, αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ στα Ελληνικά, περιέχει σπάνιες φωτογραφίες από την εύρεση του Λέοντα της Αμφίπολης.

Το επιβλητικό γλυπτό ανακαλύφθηκε σε κομμάτια στις όχθες του Στρυμόνα.

Καθιστό στα πίσω πόδια, αλλά χωρίς γλώσσα, ο Λέων της Αμφίπολης αγγίζει τα 5,30 μ. ύψος. Σύμφωνα με την έως πρότινος επίσημη θεωρία,  φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν του Λαομέδοντα, ναυάρχου του Μεγάλου Αλέξανδρου από τη Λέσβο, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην Αμφίπολη.

ΕΝΦΙΑ: Αντικαταστάθηκε η Μπακογιάννη και άλλοι οκτώ βουλευτές

Άλλαξαν έξι βουλευτές της ΝΔ και αντικαταστάθηκαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφοροποιηθεί - Η αντικατάσταση των απρόθυμων βουλευτών δεν σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ αλλά οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, η επίσημη δικαιολογία της ΝΔ.Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές που μετέχουν στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Στην ψηφοφορία, 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπαν «ναι», 38 δήλωσαν «όχι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΧΑ) και έξι δήλωσαν παρόντες (ΚΚΕ, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου).

Το ΣτΕ «απαγορεύει» τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη» οι καταστηματάρχες, οι έμποροι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έβαλε «λουκέτο» στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.