Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Αντικαταστάθηκε η Μπακογιάννη και άλλοι οκτώ βουλευτές

Άλλαξαν έξι βουλευτές της ΝΔ και αντικαταστάθηκαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφοροποιηθεί - Η αντικατάσταση των απρόθυμων βουλευτών δεν σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ αλλά οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, η επίσημη δικαιολογία της ΝΔ.Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές που μετέχουν στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Στην ψηφοφορία, 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπαν «ναι», 38 δήλωσαν «όχι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΧΑ) και έξι δήλωσαν παρόντες (ΚΚΕ, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου).
Η είδηση ωστόσο δεν είναι η υπερψήφιση της τροπολογίας για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά τα «τραύματα» που προκάλεσε στα κόμματα της συγκυβέρνησης η προσπάθεια φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και κυρίως τα ονόματα εκείνων των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν, με κορυφαίο αυτό της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Οι αντιδράσεις που συμπυκνώνονται στην ατάκα της βουλευτή της ΝΔ Άννας Καραμανλή «να πάει να γ... ο Χαρδούβελης» συνεχίστηκαν και σήμερα. Για να υπερψηφιστεί η τροπολογία η ΝΔ χρειάστηκε να αντικαστήσει πέντε βουλευτές που εκδήλωσαν... απροθυμία να ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε να επιστρατεύσει δύο βουλευτές που αντικατέστησαν ισάριθμους συναδέλφους τους οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα καταψηφίσουν τα προωθούμενα σχέδια για τον ΕΝΦΙΑ.

Από την σύνθεση της ΝΔ αντικαταστήθηκαν οι Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Μάξιμος Σενετάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μισέλ Ασημακοπούλου, συνολικά δηλαδή έξι βουλευτές αν συνυπολογιστεί και η Άννα Καραμανλή. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Συγγρού, η αντικατάστασή τους σχετίζεται με προσωπικούς τους και όχι πολιτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος λείπει στην Αμερική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και ο κ. Σενετάκης εγχειρίστηκε πρόσφατα προκειμένου να αντιμετωπίσει ρήξη χιαστών. Ο κ. Αυγενάκης λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποθέσεων που τον «καθήλωσαν» στην Κρήτη. Η κυρία Μπακογιάννη βρίσκεται στην Λωζάννη για εκδήλωση των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ η κυρία Ασημακοπούλου βρίσκεται στα Ιωάννινα λόγω των δικαστικών εξελίξεων για την υπόθεση με τον σύζυγό της. 

Από το ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκε ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος είχε προειδοποιήσει πως θα καταψηφίσει. Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους και ζήτησε την αντικατάστασή του, όμως από το κοινοβουλευτικό επιτελείο του κόμματος υπενθύμιζαν πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έλλειπε και από την ψηφοφορία του Δεκεμβρίου όταν είχε έρθει η αρχική ορφή του ΕΝΦΙΑ. Τέλος έλλειπε και ο κ. Δημήτρης Σαλτούρος ο οποίος όμως επικαλέστηκε προσωπικά ζητήματα και επισήμανε πως θα ψήφιζε την τροπολογία.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου