Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

2013 ΕΥΧΕΣ


Άλλο ΑΟΖ, άλλο…

Του Ν. Λυγερού


Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό υπάρχουν ακόμα πολιτικοί που μπερδεύουν τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι προωθούν τις ΕΟΖ που ξέρουμε ότι καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Θεωρώντας ότι έχουν να παίξουν ένα ρόλο στον τομέα της ενέργειας και της ναυτιλίας, ενώ είναι κατεξοχήν τομέας που σχετίζεται άμεσα με την ΑΟΖ. Επιπλέον ξέρουμε ότι οι ΕΟΖ που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο αυτές που προϋπήρχαν πριν την ένταξη της Πολωνίας και της Ουγγαρίας και θα έχουν κλείσει όλες το 2017 το αργότερο.

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου

Του Ν.Λυγερού

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου δεν πρέπει να γίνεται ποτέ εις βάρος του πληθυσμού και του περιβάλλοντος, αλλιώς δεν έχει καμία διαχρονική αξία και κατά συνέπεια είναι μια πολυπλοκότερη μορφή εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας. Και καμιά οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την πράξη. Όταν επιπλέον συμβαδίζει με την επιπολαιότητα και την αλαζονεία, τότε πρέπει να πάψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί η καταστροφή μπορεί να είναι εκθετική. Επίσης δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε χρυσωρυχεία μια χρυσόσκονη που υπάρχει παντού, επειδή το επιτρέπει τεχνητά το χρηματιστήριο. Διότι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το επέτρεψε μπορεί και να πάψει να το επιτρέπει, ενώ τα έργα και οι υποδομές θα υπάρχουν.

Στα υψηλά ημέρας η Wall Street

Dow12.967,5229,41 0,23%  



  Nasdaq2.960,31-25,60 -0,86%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:52

Στα υψηλά ημέρας κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση για το 2012 καθώς απομένουν μόνο λίγες ώρες για την εκπνοή της προθεσμίας για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ και ενώ ο πρόεδρος Barack Obama αναμένεται να παραχωρήσει ομιλία σχετικά με το ζήτημα στις 20.30 ώρα Ελλάδος.

Στο μεταξύ, το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, κάνει λόγο επίτευξης προσωρινής συμφωνίας δύο από τους άξονες της οποίας αποτελούν η παράταση επί ένα έτος των κρατικών παροχών για την ανεργία και η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για την ακίνητη περιουσία. Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία και μερίδα των Ρεπουμπλικάνων δηλώνουν έτοιμοι να υπερψηφίσουν την πρόταση για το δημοσιονομικό πρόβλημα, προσθέτει το Reuters.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό ενώ ακόμα και αν καταλήξουν σε κάποια συμφωνία την τελευταία στιγμή, αυτό θα αφορά μόνο τα πιο επείγοντα μέτρα και όχι μια πολιτική απάντηση στο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων όπως τονίζουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ηγετικά στελέχη της Γερουσίας προσπάθησαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου να βρουν μια λύση χωρίς επιτυχία. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός, Harry Reid, δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων με συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ίσως βγει η Ιταλία από το ευρώ

Την προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ότι αν δεν εγγυηθεί το ιταλικό χρέος, διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παράλληλα, ανέφερε ότι αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, πρόκειται να ζητήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, με στόχο τη διερεύνηση ρόλος που διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στην πτώση της κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο «συνωμοσίας».

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΑΓΙΣ «Εάν προκληθεί ο τουρκικός Στρατός θα το μετανιώσει Κύπρος και Ευρώπη»!!!


Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαγίς, απειλώντας Κύπρο αλλά και Ευρώπη, εάν τολμήσουν να δοκιμάσουν την ισχύ του τουρκικού Στρατού.

Σύμφωνα με το newsit Κύπρου ο  Μπαγις, δεν δίστασε να απειλήσει ανοικτά τον και τον πρεσβευτή της Κύπρου ενώπιων της Ιρλανδικής Βουλής.

ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ 4 Τούρκοι αξιωματικοί της ΤΗΚ συνελήφθησαν στο Χαλέπι σε αποστολή στοχοποίησης αεροδρομίου


Τέσσερις Τουρκοι στελέχη-αξιωματικοί της τουρκικης Αεροπορίας, συνελήφθησαν ενώ προέβαιναν σε στοχοποίηση στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, σύμφωνα με δηλώσεις  Ρώσου αξιωματούχου στο RIA NOVOSTI.
Όπως αναφέρεται οι τέσσερις συνελήφθησαν πριν λίγες ώρες, τη νύχτα της 31 ης Δεκεμβρίου από μονάδα προστασίας του αεροδρομίου ενώ είχαν πλησιάσει την περίμετρο, προφανώς εκτελώντας αποστολές στοχοποίησης.

Πραξικόπημα στο Ιράκ - Κατεπνίγη εν τη γενέσει του - Οι Ιρακινοί "δείχνουν" ΗΠΑ, Σ.Αραβία, Κατάρ

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ επιχείρησαν να καλύψουν τα νώτα τους εν όψει της τελικής φάσης του δράματος στην Συρία με μια κίνηση που δείχνει πόσο έχουν θορυβηθεί από την (πολιτική) αποτυχία τους να ελέγξουν το Ιράκ μόλις εννέα χρόνια μετά την εισβολή του 2003 και την ανατροπή του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεϊν: Σημαντικά και έγκυρα αραβικά ΜΜΕ καταγράφουν απόπειρα πραξικοπήματος στην Βαγδάτη προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση Μαλίκι από τις ΗΠΑ, μέσω επιχείρησης των συμμάχων των ΗΠΑ, σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.

Συγκινητικό γράμμα 6χρονης στον Άι Βασίλη: Κάνε να βρει δουλειά η μαμά μου

Η οικονομική κρίση αποτυπώνεται στα χριστουγεννιάτικα γράμματα των παιδιών
"Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, θα ήθελα ένα δεντρόσπιτο και μια δουλειά για τη μαμά μου για να μη στεναχωριέται...," Ειρήνη 6 χρονών.
Και, όμως, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα. Τη χαρά, τη θλίψη αλλά και την… οικονομική κρίση! Και αυτό φαίνεται από τα γράμματα που στέλνουν προς τον Άγιο Βασίλη!
Για φέτος, λοιπόν, αυτό που ζητάνε από τους αγαπημένο τους "χοντρό κύριο, με την άσπρη γενειάδα είναι" –εκτός βέβαια από παιχνίδια- μια δουλειά για τους γονείς τους, περισσότερα χρήματα αλλά και να μην στεναχωριέται κανείς".

Η Αραβική Άνοιξη έμεινε στα λόγια

Το NEWS 247 προσπαθεί να κατανοήσει τι ακολούθησε την Αραβική Άνοιξη. Οι ανατροπές δικτατόρων άνοιξαν το δρόμο προς τον εκδημοκρατισμό. Τι συμβαίνει σήμερα σε Τυνησία, Λιβύη και Αίγυπτο.
Κανείς δεν περίμενε ότι με τον θάνατο του  νεαρού άνεργου πτυχιούχου πανεπιστημίου Μοχάμεντ Μπουαζίζι  στο Σίντι Μπουζίντ  στις 17η Δεκεμβρίου 2010,  που αυτοπυρπολήθηκε όταν η αστυνομία του απαγόρευσε να πουλάει φρούτα στο δρόμο χωρίς άδεια, θα βιώναμε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον 21ο αιώνα, την εξέγερση στον Αραβικό κόσμο, γνωστή και ως Αραβική Άνοιξη.

Τους... πάγωσε η κρίση - 8 στους 10 δεν έβαλαν πετρέλαιο

Σοκ με το πετρέλαιο θέρμανσης. Οκτώ στους 10 καταναλωτές δεν αγόρασαν φέτος πετρέλαιο και στράφηκαν υποχρεωτικά σε φθηνότερες λύσεις για να ζεσταθούν, όπως τζάκια, σόμπες και pellet, με αποτέλεσμα το νέφος στην Αθήνα να αυξηθεί και να φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» είναι αποκαλυπτικά. Μόνο οι 2 στους 10 καταναλωτές κατάφεραν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τις περισσότερες φορές οι παραγγελίες δεν ξεπερνούσε τα 300 λίτρα. Και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, η περίοδος διάθεσης πετρελαίου ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου και ο απολογισμός δείχνει μείωση στις πωλήσεις έως και 75% σε σχέση με πέρυσι.

Παράταση μέχρι 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Παράταση μέχρι 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες
Το 80% έχει εξοφλήσει μέχρι στιγμής τα τέλη -  Αγγίζουν τις 100.000 αυτοί που παρέδωσαν πινακίδες.
Παρατείνεται μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δίνεται παράταση μέχρι την ίδια ημερομηνία και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
Νωρίτερα ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης είχε δηλώσει ότι παράταση θα δωθεί μόνο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι για την κατάθεση πινακίδων.

Οι Γερμανοί αφήνουν συμπατριώτη τους να πεθάνει λόγω... αργίας!!!

Οι Γερμανοί αφήνουν συμπατριώτη τους να πεθάνει λόγω... αργίας!
Εδώ και μερικές μέρες ένας Γερμανός πολίτης δίνει τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. 
Το ελληνικό δημόσιο έσπευσε προπαραμονές Χριστουγέννων να τον σώσει με πτήση C130 από την Κρήτη προς την Αθήνα. Οι ιατροί έκαναν το δικό τους χριστουγεννιάτικο θαύμα και τον κράτησαν στη ζωή. Τώρα, έχοντας ξεφύγει προσωρινά από τον άμεσο κίνδυνο, χρειάζεται αίμα, εγχείριση, αλλά και ειδική φροντίδα.
Ο ασθενής, που έχει διαρκώς στο πλευρό του την επίσης Γερμανίδα σύζυγο του, δεν διαθέτει ούτε τα μέσα ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και τα χρήματα που απαιτούνται. Τι το πιο λογικό από το να αποταθεί στη Γερμανική Πρεσβεία για βοήθεια...

Ο πλανήτης υποδέχεται το 2013

Μπορεί η Ελλάδα να  απέχει λίγες ώρες ακόμα από το νέο έτος όμως στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία γιόρτασαν ήδη το 2013!

Η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, Όκλαντ, υποδέχτηκε το νέο έτος με πυροτεχνήματα από τον ουρανοξύστη δίπλα από το λιμάνι της πόλης.

Στην Αυστραλία το «αντίο» στο 2012 έδωσε η διάσημη τραγουδίστρια Kylie Minogue, σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Σίδνεϊ την οποία παρακολούθησαν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

Αισιόδοξοι οι FT για την ελληνική οικονομία το 2013

Οι «Financial Times» προβλέπουν ότι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας θα σταματήσει το 2013.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η εφημερίδα παρατηρεί πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη το 2011, στη συνέχεια το 2012, το 2013 και τώρα το 2015.

Οι λόγοι για τους οποίους ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα τη χρονιά που μας έρχεται  - σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - είναι τρεις.

Διοικητής της Δίωξης και 7 αστυνομικοί στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

Τους επτά έχουν φτάσει οι αστυνομικοί, εκ των οποίων δύο διοικητές Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, που εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε συνεργασία με κύκλωμα εμπόρων.

Bιοπαλαιστής «χάρισε» 1,3 εκατ. € στη γυναίκα του Γιάννου!!!

Περισσότερο τα έμπλεξε ο Γιάννος Παπαντωνίου τα πράγματα με τις περίφημες καταθέσεις της συζύγου του στην Ελβετία παρά τα αποσαφήνισε με την πολυσέλιδη απάντηση που έστειλε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά την περιουσιακή κατάσταση νυν και πρώην πολιτικών.

Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του κ. Κώστα Σημίτη όχι μόνο δεν πείθει με την, καταφανώς έωλη, επιχειρηματολογία του, αλλά κινδυνεύει πλέον να βρεθεί κατηγορούμενος για περισσότερες υποθέσεις απ’ όσες εμπλέκεται, καθώς ομολογεί, μεταξύ άλλων, ότι έχει υποπέσει σε φοροδιαφυγή από πώληση ακινήτων!

Αινιγματική σιωπή από τις εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου

Εύλογα ερωτηματικά προκαλούνται από την αινιγματική σιωπή των δυο εξαδέλφων του Γιώργου Παπακωνσταντινου οι οποίες ακόμη δεν έχουν πάρει θέση για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι δραστήριες δικηγόροι, συγγενείς του πρώην Τσάρου της ελληνικής οικονομίας , με συμμετοχές στα διοικητικά συμβούλια γνωστών εταιρειών είναι κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου και σύζυγοι επιχειρηματιών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε συμβόλαια και μπίζνες εκατομμυρίων.

Tον παραπέμπουν σαν «κοινό εγκληματία»

Καταπέλτης είναι η πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με τις υπογραφές 71 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στο κείμενο της πρότασης, ζητείται η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ αναφέρεται ακόμη ότι είναι υπό έρευνα η συμπεριφορά του πρώην υπουργού για τη βλάβη που προκάλεσε στο Δημόσιο προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συγγενικά του πρόσωπα.

Πάτρα: Σπίτια πάνω στον γιαλό και βίλες μέσα στο δάσος - 60 αυθαίρετα στον αιγιαλό και 18 σε δάση

Η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαίρετης δόμησης σε δάση και αιγιαλούς γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου. Ηδη, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.047 αυθαίρετα σε 12 νομούς και έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία φθάνει ώς τον ακριβή εντοπισμό τους στον χάρτη. Η τεχνική υπηρεσία της συγκεκριμένης Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει μια ακόμα πρωτιά, καθώς με ίδια μέσα δημιούργησε ένα λογισμικό που θα μπορούσε να κρίνει τη «βαρύτητα» του κάθε αυθαιρέτου, ώστε να καθορίζεται η προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις.

Συνέλαβαν στο αεροδρόμιο την πρέσβειρα της Αιγύπτου

Λάρνακα: Επεισόδιο με την πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Μένα Μαχρούς Μπακχούμ σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν η πρέσβειρα φέρεται να αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αιγύπτια πρέσβειρα μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο για να συνοδεύσει μέλη της οικογένειάς της, που θα αναχωρούσαν για τη χώρα τους. Επέμενε, ωστόσο, να εισέλθει στην αίθουσα αναχώρησης των επιβατών και όταν οι αστυνομικοί της εξήγησαν πως κάτι τέτοιο απαγορευόταν, φέρεται να τους έβρισε και να χειροδίκησε εναντίον τους.

Πτωτικά το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς

Λευκωσία: Σε πτωτική πορεία κινείται τη Δευτέρα μέχρι αυτή τη στιγμή το ΧΑΚ με το Γενικό Δείκτη στις 12:49 να υποχωρεί στις 115,15 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,92%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 44,41 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,89%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται μέχρι αυτή την ώρα στις 131.558 ευρώ.

Με κέρδη 33,4% έκλεισε για το Χ.Α. το "επεισοδιακό" 2012

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή κλεισίματος εντός του 2012 «έγραψε» τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κινούμενος ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση του έτους και παρά τις πιέσεις στις τράπεζες.

Μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι και «άλμα» 90,6% από τα χαμηλά που σημείωσε στις αρχές Ιουνίου, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. «αποχαιρέτισε» το 2012 με συνολικά κέρδη 33,43%.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, Ο ΜΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ



 Σχόλιο από ALEXANDER



Από φίλο και αναγνώστη μας λάβαμε το συγκεκριμένο άρθρο πού είναι δημοσίευση του έγκυρου blog   visaltis .

Μια άλλη άποψη για τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.    

Διερωτηθήκαμε ποτέ αν τα Χριστούγεννα αποτελούν αποκλειστικά γιορτή των χριστιανών ή αν δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιγραφή θρύλων και ιστοριών, ηθών και εθίμων παλαιότερων λαών και θρησκειών;

AΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

 Tης Δρ. Ερατώ Ζέλλιου – Μαστοροκώστα, 
 τ. Προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως
 από το visaltis

Η γενετική, αρχαιολογικά ευρήματα και η μυθολογία-ιστορία διαψεύδουν την ινδοευρωπαϊκή θεωρία

  Το δεύτερο ήμισυ του 18ου και τις αρχές του 19ου αι. αναπτύχθηκε από τον Γάλλο Coeurdoux (1767), τον Άγγλο William Jones (1786) και από τους Γερμανούς Fr. Schlegex (1772-1829) και Fr. Bopp (1791-1867) η θεωρία των Ινδοευρωπαίων, η οποία εξυπηρετούσε τις αποικιοκρατικές χώρες. Κατά την θεωρία αυτή άνθρωποι από την Ινδία προχώρησαν προς την Ευρώπη και την 3η π.Χ. χιλιετία έφθασαν στα Ουράλια όρη και άλλοι προχώρησαν προς την Δ. Ευρώπη και άλλοι από το 2000 π.Χ. άρχισαν να κατεβαίνουν στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου ως Ίωνες, το 1800 π.Χ. ως Αχαιοί και το 1100 π.Χ. ως Δωριείς.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ ΗΠΑ: Στέλνουν εσπευσμένα ειδικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Εμπλοκή με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις για τη σταθερότητα στην Αφρική με ΗΠΑ και Γαλλία να στέλνουν εσπευσμένα στρατεύματα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η οποία βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου πολέμου με δυνάμεις των ανταρτών να προελαύνουν προς την πρωτεύουσα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έδωσε επειγόντως εντολή σε αμερικανικά στρατεύματα τα οποί σταθμεύουν στο γειτονικό Τσάντ να οδεύσουν προς την Μπανγκούι (Bangui ) την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής δημοκρατίας προκειμένου να εκκενώσουν το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ   και τους οικείους τους λόγω των μαχών αλλά και του γεγονότος ότι οι αντάρτες που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται 183 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα.

ΕΞΑΩΡΗ ΣΦΟΔΡΗ ΜΑΧΗ Συριακά άρματα μάχης εισέβαλαν στην Ιορδανία με την κάλυψη επιθετικών ελικοπτέρων


Εξάωρη μάχη μεταξύ του ιορδανικού Στρατού και συριακών μονάδων με την εμπλοκή επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-24 Hind , εξοπλισμένων Μil Mi-8 στην οποία ενεπλάκη και μία ιορδανική ταξιαρχία αρμάτων μάχης διεξήχθη στα σύνορα των δύο χωρών την περασμένη νύχτα.
Το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε αργά χθες τη νύχτα όταν βλήματα από την πλευρά της Συρίας, έπεσαν στο έδαφος της Ιορδανίας. Οι Ιορδανοί ανταπέδωσαν με βολές αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109, αλλά αντίθετα με άλλες περιπτώσεις το συριακό πυροβολικό δεν σίγησε, αλλά επέμεινε και άρχισε μια ανταλλαγή πυροβολικού την οποια ακολούθησε βολές από μονάδες πεζικού των Σύρων οι οποίοι ήταν σαφές ότι προσπαθούσαν να εμπλέξουν τους Ιορδανούς σε μείζονα απάντηση.