Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πως να τραβάς την «προσοχή»...(«συνωστίζοντας» πχ την μισή Αθήνα...)

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα. Όλες και όλοι καλοντυμένοι. Και «ακριβοντυμένοι». Είχαν πληρώσει «τσουχτερά» τη συμμετοχή τους στο «πριβέ σεμινάριο».
Μπροστά μπροστά πρώτη θέση ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα ένας τύπος με λαμέ κίτρινο σακάκι και η συνοδός του με παρόμοια στυλιστικά ενδυματολογικά γκάτζετ πάνω της. Έξι θέσεις πιο πέρα, επίσης ξεχώριζε μια κοπέλα με ιδιαιτέρως αισθησιακό μπούστο και γενικότερη εμφάνιση.

15 Δεκεμβρίου: Ημερίδα διεξόδου από την κρίση


Στη δημοσιότητα η έρευνα ανάγνωσης του Δίσκου της Φαιστού

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έχουν πραγματοποιηθεί για την ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού από την ερευνητική ομάδα του δρα Γκάρεθ Όουενς, και του Τζον Κόουλμαν, καθηγητή Φωνητικής στη Σχολή Γλωσσολογίας, Φιλολογίας και Φωνητικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναρτήθηκαν στο δικτυακό ιστότοπο του TEI Κρήτης http://www.teicrete.gr/daidalika και είναι ελεύθερα για μελέτη και ανάγνωση.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε στη δήμαρχο Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, ο δρ. Γκάρεθ Όουενς, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων και συντονιστής του Ιδρύματος για το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης - Έρασμος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πληρώνουμε για να φρουρούν και τους πρώην!

Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, ένας μικρός στρατός αστυνομικών συνεχίζει να φρουρεί δεκάδες πρώην υπουργούς και βουλευτές.
Στη λίστα με τα πρόσωπα αυτά την οποία φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά, περιλαμβάνονται πρόσωπα που στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Παπουτσής, που διαθέτει δέκα αστυνομικούς, όσους και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το κόμμα του οποίου δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή.

ΥΠΕΘΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΥΠΕΞ "Δεν γνωρίζουμε τίποτα για έρευνα στο Πολεμικό Μουσείο" - Η κατάντια του ΥΠΕΞ

Ψευδόμενο συλλαμβάνεται το ΥΠΕΞ αναφορικά με την υπόθεση του βιβλίου του αγωνιστή του ΡΚΚ που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον το θέμα αφορά άμεσα την ίδια την κυβέρνηση.
Δεν έφτανε η μέχρι ... παρεξήγησης λεκτική "θώπευση" του Αχμέτ Νταβούτογλου από τον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο, σε όλες τους τις επαφές, αλλά υπακούοντας την επιθυμία του πρώτου να "καταδικάσει τους τρομοκράτες" (όπου "τρομοκράτες" οι αγωνιστές του ΡΚΚ) το ΥΠΕΞ με την περίφημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γ.Δελαβέκουρα, είπε και ψέματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να κατευνάσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου..

Νέες δηλώσεις Μπερίσα




«Το εθνικό ζήτημα είναι ο πολικός αστέρας του προγράμματος του Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας επικριτικές αναφορές μέσων ενημέρωσης περί ανάπτυξης, εκ μέρους του, εθνικιστικής ρητορικής, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη χώρα.
«Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη προτεραιότητα από το αλβανικό εθνικό ζήτημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το έθνος μας είναι στο επίκεντρο προγραμμάτων εξόντωσης, περισσότερο από κάθε άλλο λαό» είπε ο Μπερίσα σε συγκέντρωση νεολαίων στα Τίρανα, το βράδυ της Παρασκευής.

Ελληνική μέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ελληνική μέρα για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν η χθεσινή και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, χτύπησε το «Closing Bell», δηλαδή το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης. Ο κ. Χατζηδάκης, στην καθιερωμένη τελετή, ήταν πλαισιωμένος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γεώργιο Μέργο, τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νικόλαο Μαντζούφα, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργο Ηλιόπουλο, τον πρόεδρο του Invest in Greece, Αριστείδη Συγγρό, τον εκτελεστικό διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ανδρέα Ταπραντζή, τον πρόεδρο της Capital Link Νίκο Μπορνόζη και στελέχη των εισηγμένων εταιρειών.

Νέο "ηλεκτροσόκ" για τα νοικοκυριά

Ηλεκτροπληξία... στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις.

Παράδοξα και παράλογα του νέου φορολογικού

Εκτός από τις σημαντικές αλλαγές που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο υπάρχουν και τα παράδοξα αλλά και τα παράλογα που παρουσιάζει το Real.gr με την συνδρομή του φοροτεχνικού Νίκου Μανωλίτση.

Διαβάστε ΕΔΩ 7 συγκεκριμένα παραδείγματα που αφορούν μεταξύ άλλων, μισθωτούς με το ίδιο ετήσιο καθαρό εισόδημα, αλλά με τον πρώτο να είναι πατέρας τριών παιδιών και τον δεύτερο δύο παιδιών.

Αλ. Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας

Με δηλώσεις του στα «Νέα» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναλύει τις προοπτικές που ανοίγονται μετά την απόφαση του Eurogroup.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: "Όσο η ύφεση καλπάζει, τα ημίμετρα για το χρέος θα διαρκούν, το πολύ τρεις μήνες. Η επικοινωνιακή ευεξία της συγκυβέρνησης και της σιαμαίας διαπλοκής για λίγες μόνον ημέρες. Όπως και με το PSI.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ Αρνήθηκε ακόμα και την άδεια εξόδου από την φυλακή - Ο ήρωας 4 πολέμων και η καταδίκη του


Από το  defencenet

Aρνήθηκε να συνδιαλλαγεί με το σύστημα έστω και για μία άδεια εξόδου από την φυλακή ο έγκλειστος επί 38 χρόνια κινηματίας στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε να του δώσει τρίωρη άδεια για να μεταβεί στην κηδία του γιού του, σήμερα, συνοδευόμενος από αστυνομικους, αλλά ο 90χρονος γέροντας απέρριωε την "προσφορά" επιμένοντας ότι "Μου χρωστάνε μια συγγνώμη. Αν δεν μου την δώσουν δεν βγαίνω". Να σημειώσουμε πάντως ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτης για ανθρωπιστικούς λόγους υποχώρησε από την πάγια αρχική θέση να ζητήσει χάρη για να αφεθεί ελεύθερος να παρακολουθήσει την κηδεία.

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Ταμήλο

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Ταμήλο
Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει μπει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος
ο οποίος συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας όταν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε υποεπιτροπή της Βουλής που αφορούσε τους υδάτινους πόρους, «αγανάκτησε» επειδή τραβούσε σε μάκρος, χωρίς όμως η επιτροπή να είναι, όπως τόνισε, αμειβόμενη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αφοπλιστικά ειλικρινής –ως προ τν πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει η πλειονότητα των Ελλήνων βουλευτών στις επιτροπές- κ. Ταμήλος ελέγχεται από τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

Καταργούν την υποχρεωτική θητεία στον Στρατό για οικονομία;

Καταργούν την υποχρεωτική θητεία στον Στρατό για οικονομία;
Απίστευτο και όμως αληθινό! Στην έκθεσή της η Κομισιόν, μία ημέρα μετά το Eurogroup, απαίτησε από την Ελλάδα να καταργήσει την υποχρεωτική θητεία στον Στρατό της για να εξοικονομήσει και άλλα χρήματα!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες, ώστε να μην «επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας». Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε «λειτουργικές δαπάνες … και περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών που  μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»!!!

Σταματάει οριστικά στην Πάτρα η "Ολυμπία Οδός"! - Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Κοινοπραξία

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Δημόσιο και τους παραχωρησιούχους για τους «παγωμένους» οδικούς άξονες έρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν ότι επίκεινται ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, σε κάθε περίπτωση το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων είναι σαφώς πιο συγκρατημένα, καθώς η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τόσο την Ιόνια Οδό όσο και τον Ε65 εξακολουθεί να αντιτίθεται σε περικοπή του κατασκευαστικού τους αντικειμένου, όπως γράφει στην "Καθημερινή" ο Γιώργος Λιάλιος.

Έρχονται χιόνια από την Κυριακή

Έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, το σαββατοκύριακο προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από σήμετα και για λίγες ώρες, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση ενώ θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Η Moody’s υποβάθμισε EFSF και ESM

Στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας των μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης (ESM, EFSF) προχώρησε ο οίκος Moody’s.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος, οι αξιολογήσεις τόσο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) όσο και του μόνιμου (ESM) υποβαθμίζονται στην κλίμακα Aa1 (από Aaa), ενώ παράλληλα και οι προοπτικές τους (outlook) διαβαθμίζονται ως αρνητικές.

Έρχονται νέα μέτρα σε δύο δόσεις

Της Δήμητρας Καδδά από το capital.gr

Νέα μέτρα το Μάρτιο του 2013, για να κλείσει το κενό των €6,4 δισ. τη διετία 2015-2016, και εάν αυτά δεν επαρκούν νέες παρεμβάσεις έως τέλος Αυγούστου (που περιλαμβάνουν πρόσθετη κατάργηση φοροαπαλλαγών και επτώσεων, και χρονική επέκταση παρεμβάσεων περιορισμένης ισχύος, π.χ. μείωση αριθμού συμβασιούχων, που έληγε το 2014), προβλέπει το νέο προσχέδιο του μνημονίου.

Προβλέπει ακόμη τις ρήτρες λήψης πρόσθετων μέτρων, επιτροπεία του λογαριασμού καταβολής των δόσεων, αλλά και τη ρήτρα πρόσθετης περικοπής δαπανών σε περίπτωση απόκλισης του στόχου των αποκρατικοποιήσεων, με ανώτατο πλαφόν 1 δισ. ευρώ ετησίως.