Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Νέες δηλώσεις Μπερίσα




«Το εθνικό ζήτημα είναι ο πολικός αστέρας του προγράμματος του Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας επικριτικές αναφορές μέσων ενημέρωσης περί ανάπτυξης, εκ μέρους του, εθνικιστικής ρητορικής, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη χώρα.
«Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη προτεραιότητα από το αλβανικό εθνικό ζήτημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το έθνος μας είναι στο επίκεντρο προγραμμάτων εξόντωσης, περισσότερο από κάθε άλλο λαό» είπε ο Μπερίσα σε συγκέντρωση νεολαίων στα Τίρανα, το βράδυ της Παρασκευής.

«Οι Αλβανοί σήμερα είναι ελεύθεροι, αλλά η αλβανοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει σαν σύννεφο στην περιοχή των Βαλκανίων. Κάποιοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους Αλβανούς ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας» υποστήριξε ο Αλβανός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «οι Αλβανοί δεν είναι πια διαθέσιμοι να δεχθούν άλλη θέση, εκτός από αυτή των ελεύθερων πολιτών, όπου και αν ζουν στα πάτρια εδάφη τους. Οι Αλβανοί σήμερα είναι πιο ενωμένοι από ποτέ. Κάθε σπιθαμή αλβανικού εδάφους, είναι έδαφος στην εθνική συνείδηση του κάθε Αλβανού».

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου