Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ισπανία: Με διαδηλώσεις υποδέχονται τον Πάπα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=302313

    Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν απόψε το κέντρο της Μαδρίτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας (JMJ) και την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στην Ισπανία, που ξεκινά αύριο Πέμπτη, αλλά και να υπερασπιστούν το λαϊκό κράτος.
Περίπου 140 οργανώσεις της αριστεράς, ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή για την προάσπιση του λαϊκού κράτους, απηύθυναν κάλεσμα για διαμαρτυρία, στο οποίο ανταποκρίθηκαν και μέλη του κινήματος των "αγανακτισμένων".

Statoil: κοίτασμα-μαμούθ στη Βόρεια Θάλασσα

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου ανακάλυψε η νορβηγική πετρελαϊκή Statoil στη Βόρεια Θάλασσα. Το κοίτασμα βρίσκεται ανάμεσα στις πλατφόρμες Άλντους και Αβάλντνες στην Ουτσίρα και υπολογίζεται ότι κρύβει μεταξύ 500 εκατομμύρια και 1,2
Statoil: κοίτασμα-μαμούθ στη Βόρεια Θάλασσα
δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Οριακά κέρδη στο φίνις για τον Dow

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1263057

Dow11.410,064,13 0,04%  
  Nasdaq2.511,48-11,97 -0,47%  
Η Wall Street σήμερα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς Dow Jones και S&P 500 διέγραψαν τις απώλειες που σημείωναν λίγο πριν το κλείσιμο. Στον αντίποδα, ο Nasdaq έκλεισε με πτώση υπό το βάρος των αποτελεσμάτων της Dell η μετοχή της οποίας υποχώρησε πάνω από 10%.

Η έναρξη των συναλλαγών βρήκε τους δείκτες να σημειώνουν άνοδο που ξεπέρασε προσωρινά το 1% λόγω των αποτελεσμάτων εταιρειών λιανικών πωλήσεων Target και η Staples και παρά την ανακοίνωση της αύξησης των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ κατά 7,2% σε ετήσια βάση.
 
Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 4,28 μονάδων (0,04%) στις 11.410,21 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 11,97 μονάδων (-0,47%) φτάνοντας τις 2511,48 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 1,12 μονάδων (0,09%) στις 1193,88 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 12 με αρνητικό ενώ μία παρέμεινε αμετάβλητη. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η American Express στα $45,86 με άνοδο 0,97 δολ. ή σε ποσοστό 2,16%. Ακολούθησε η Verizon Communications Inc με κέρδη 2,06% στα $35,60 και η Coca Cola στα $69,30 με άνοδο 1,66%.

Τουρκία: Θέσεις του PKK βομβάρδισαν τουρκικά μαχητικά

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Θέσεις των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ χτύπησαν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη λίγες μόλις ώρες μετά την ενέδρα των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά την οποία τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τα αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις περιοχές Καντίλ και Ζαπ, στο βόρειο Ιράκ, όπου διατηρεί βάσεις το PKK.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-Τουρκικά F-16 βομβαρδίζουν το Β. Ιράκ. Χτυπούν στόχους του PKK

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7653

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα είχε στείλει μήνυμα ότι θα "μιλήσει" μετά από το τέλος του Ραμαζανιού. Οι επιθέσεις των Κούρδων και η εκατόμβη νεκρών στρατιωτών όμως προκάλεσε ήδη την αντιδρασή της.

Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.)

Και το ελληνικό κράτος...κοιμάται...

Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) διέπονται από τον Κανονισμό (ΕΚ) 510/2006 του Συμβουλίου της 20ης Μαρτίου 2006 σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.
Λέγοντας "oνομασία προέλευσης" εννοούμε το όνομα μιας περιοχής, ενός συγκεκριμένου τόπου ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μιας χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται για την περιγραφή ενός γεωργικού προϊόντος ή ενός τροφίμου που κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή, τον συγκεκριμένο τόπο ή τη συγκεκριμένη χώρα, του οποίου η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται ουσιαστικά ή αποκλειστικά στο ιδιαίτερο γεωγραφικό περιβάλλον που περιλαμβάνει τους εγγενείς φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες, του οποίου η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία πραγματοποιούνται στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή.

Ελληνικό γιαούρτι από Τούρκο «Τσομπάνη» !!!


Σχόλιο ιστολογίου μας:

Αυτό το γνωρίζουν οι Ελληνικές αρχές;

Οι Έλληνες ομογενείς τι κάνουν;

Με ποιο δικαίωμα αυτός ο Τούρκος «Τσομπάνη»

Χρησιμοποιεί το GREEK!!!



Δείτε εδώ το σαίτ του  Τούρκου «Τσομπάνη» με το Ελληνικό γιαούρτι!!!
που παράγετε στην Νέα Υόρκη!!!

«Σαρώνει» στην αμερικανική αγορά

Η μόδα που κατακτά την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακούει στο όνομα «γιαούρτι αλά ελληνικά». Θα περίμενε κανείς οι ελληνικές εταιρείες να κατέχουν τα σκήπτρα στη συγκεκριμένη αγορά, ωστόσο «νικητής» αναδεικνύεται με διαφορά η εταιρεία «Τσομπάνη» που ανήκει στον μόλις 39 ετών Τούρκο επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.

Ορδές λαθρομεταναστών εισβάλλουν στην Ιταλία

immigrantsΜε σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί ιθύνοντες τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των Αφρικανών λαθρομεταναστών, οι οποίοι καταφτάνουν καθημερινά πλέον στην ιταλική νήσο Λαμπεντούσα (124 μίλια στα ανοικτά της Τυνησίας), μέσα σε ξύλινα σκάφη γεμάτα κόσμο. Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες, έχουν καταφτάσει εκεί 3000 άτομα, στην πλειοψηφία τους βορειοαφρικανοί, αλλά και Σομαλοί και Τυνήσιοι.

Ταραχές από Αφρικανούς λαθρομετανάστες στη Μάλτα

 
Δεκαπέντε αστυνομικοί και τρεις στρατιώτες ένιωσαν στο πετσί τους την πολυπολιτισμικότητα, καθώς τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν άνευ λόγου και αιτίας σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Σάφι της Μάλτας (λίγο έξω από τη Βαλέτα). Οι αρχές ασφαλείας της χώρας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα για να καταστείλουν τα επεισόδια, στα οποία συμμετείχαν περίπου 100 Αφρικανοί μετανάστες, βάζοντας φωτιά στο κέντρο, το οποίο υπέστη σοβαρότατες ζημιές (κάηκαν ακόμα και οχήματα!).


Οι 23 Αφρικανοί «εγκέφαλοι» των επεισοδίων εντοπίστηκαν και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οι αρμόδιοι της χώρας, ήταν σαφείς: οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες, θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ 17-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε .ΔΡΟΥΓΟΣ
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

*ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΧΑΟΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.
*Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΕΝΩ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΤΑΦΙ.
*ΠΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΑΡΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ…
*ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Θέλουν…κότσια τα “υπερόπλα” και δεν υπάρχουν!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εάν ψάξετε θα βρείτε πάρα πολλές ελληνικές εφευρέσεις που στα μουλωχτά εξαφανίστηκαν και βρέθηκαν σε ξένα χέρια και να τα αγοράζουμε σε 5πλασια τιμή μετέπειτα......ξέρετε ποιος ήταν ο εφευρέτης του πρώτου τύπου Radar ?? Ο Παύλος Σαντορίνης στην Αερ. Βάση στο Καβούρι .....
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ούτε επιστήμονες είμαστε, ούτε “στρατηγοί”! Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία αν είναι δυνατόν έγγραφα που στηρίζουν τα ρεπορτάζ που κάνουμε. Το λέμε αυτό για να αναφερθούμε στις δύο περιπτώσεις σημαντικών ερευνητικών αμυντικών προγραμμάτων που έγιναν από Έλληνες και που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Εμπρησμοί δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων στο Βερολίνο

Σχόλιο ιστολογίου μας :  Αυτή είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα είδηση ........και καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι για μεγάλα......πλησιάζει και ο δικός μας Σεπτέμβριος......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σημαντική αύξηση από τις αρχές της εβδομάδας παρουσίασαν οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, 17 οχήματα, τα περισσότερα πολυτελή, κάηκαν τη νύχτα της Τρίτης.

Εμπρησμοί δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων στο Βερολίνο

Σχόλιο ιστολογίου μας :  Αυτή είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα είδηση ........και καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι για μεγάλα......πλησιάζει και ο δικός μας Σεπτέμβριος......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σημαντική αύξηση από τις αρχές της εβδομάδας παρουσίασαν οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, 17 οχήματα, τα περισσότερα πολυτελή, κάηκαν τη νύχτα της Τρίτης.

Γαλλία: Εξετάζεται η αύξηση φορολογίας για τα μεγαλύτερα εισοδήματα

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1262980

Την αύξηση της φορολογίας για υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα εξετάζει η Γαλλία σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Προϋπολογισμού, Valerie Pecresse.

“Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας για την εξέταση νέων μέτρων στα μεγαλύτερα εισοδήματα. Τίποτα δεν έχει αποφασισθεί ακόμα, βρισκόμαστε σε συζητήσεις,” σημείωσε η Pecresse μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

“Οι προσπάθειες θα είναι εξισορροπημένες. Θα ζητήσουμε περισσότερα από αυτούς που έχουν περισσότερα,” δήλωσε η υπουργός προσθέτοντας πως η Γαλλία στον επόμενο προϋπολογισμό θα πραγματοποιήσει περισσότερες περικοπές από τα 3 δισ. ευρώ που έχουν ήδη ανακοινωθεί.


Πηγή:www.capital.gr

Τυνησία: Η χώρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τυνησία: Η χώρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Συρία
Η Τυνησία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Συρία για διαβουλεύσεις, μετέδωσε σήμερα το τυνησιακό πρακτορείο TAP.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Διέρρευσε στον ρωμαίικο τύπο το πρακτικό της συνάντησης του Ρωμιού ηγέτη με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2009

  Η Νοτιοκυπριακή Ρωμαίικη Διοίκηση ταράζεται με ένα έγγραφο που διέρρευσε στον ρωμαίικο τύπο.

Δύο ανακοινώσεις για δημοσιεύματα για ευθύνη του Προέδρου Χριστόφια Και η έκρηξη στο Μαρί διχάζει το ΔΗΚΟ Άλλου ύφους ανακοίνωση από αυτή του Κολοκασίδη

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Και η έκρηξη στο Μαρί διχάζει το ΔΗΚΟ


Στην ανάγκη πλήρους και λεπτομερούς διερεύνησης όλων των πτυχών της τραγωδίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί αναφέρεται το ΔΗΚΟ, σε γραπτή ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του κυπριακού Τύπου (στην εφημερίδα "Σημερινή") σχετικά με έγγραφο που τηρήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ τον Αύγουστο του 2009.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΜΕ, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Πρόεδρος και γνώριζε, και δεν γνώριζε!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ολίγον έγκυος δηλαδής.......????
Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210990&-V=articles

Απαράδεκτη πρακτική, που εφαρμόζεται εδώ και βδομάδες, θεωρεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, την αποσπασματική διαρροή εγγράφου, αλλά ''και το ότι κόμματα και πολιτικοί ανάγουν εαυτόν σε δικαστές, δικάζουν και καταδικάζουν''. Μ’ αυτό τον τρόπο, σημείωσε, γίνεται προσπάθεια να υποκατασταθεί η διερευνητική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.