Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Φλώρινα - Σκοπιανός δημοσιογράφος: «Δεν έδωσα σημασία στις απειλές τους»…

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_17.html#more


Αύγουστος 17, 2011.

Ο δημοσιογράφος του ‘Κανάλ 5’ Γκόραν Μομιρόφσκι/ Горан Момировски (φωτό), που συνελήφθη στην Φλώρινα μαζί με τη δημοσιογράφο Μιλένα Γκεοργκιέφσκα/Милена Георгиевска, ανακρίθηκαν από την αστυνομία στην Φλώρινα περισσότερο από δύο ώρες.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του σκοπιανού καναλιού ο αναφερόμενος δημοσιογράφος θα πει τα εξής:

«Μαζί με μία συνάδελφό μου από την εφημερίδα «Βεστ» παρακολουθούσαμε την προσπάθεια μιας ομάδας «Σλαβο-Μακεδόνων» που γεννήθηκαν στην «Μακεδονία του Αιγαίου» (σ.σ. δεν αναφέρει, βέβαια, Ελλάδα αλλά 'Μακεδονία του Αιγαίου) να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικών γέννησης στο Δήμο της Φλώρινας, που ήταν ανεπιτυχής αφού απορρίφθηκαν καθώς τους παρέπεμψαν στην πρεσβεία στα Σκόπια.


»Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε προς τα Σκόπια, αλλά αστυνομικοί της τροχαίας και των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ελλάδας μας ζήτησαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα της Φλώρινας, όπου ανακριθήκαμε για το έγκλημα ρεκόρ «παραβίασης του δημόσιου χώρου», το οποίο απαγορεύεται στην Ελλάδα.

»Μας είπαν ότι αν ο υπάλληλος του Δήμου αποφασίσει να σας μηνύσει θα καταδικαστούμε σε 10 χρόνια φυλάκιση, γιατί ήταν σοβαρή παράβαση (η βιντεοσκόπηση του εσωτερικού χώρου του ληξιαρχείου Φλώρινας).
Όμως μετά την προβολή της ταινίας αποφασίστηκε να διαγραφεί και επί δύο ώρες μας κράτησαν στο τμήμα, όπου μας προειδοποίησαν ότι αν επαναληφτεί η ενέργειά μας αυτή θα αντιμετωπίσουμε ποινή φυλάκισης 10 ετών».


--
Πηγή: Канал 5 Телевизија

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου