Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ο Ομπάμα τρέμει έναν "μοναχικό λύκο" εν όψει της 11ης Σεπτεμβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, λίγες μέρες πριν από τη 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο για το φόβο ενός νέου χτυπήματος, όχι όμως μαζικού και καλά οργανωμένου, αλλά προερχόμενου από ένα άτομο, έναν «μοναχικό λύκο», όπως ήταν ο Μπρέιβικ στο πρόσφατο μακελειό της Νορβηγίας.
«Το πιο πιθανό σενάριο κατά του οποίου πρέπει να προφυλαχτούμε είναι μια επιχείρηση από έναν μοναχικό λύκο και όχι μια μαζική και καλά συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε τρεις πολιτείες της χώρας.
Πρέπει τουλάχιστον να είμαστε σε επαγρύπνηση. Στο εξής δεν μειώνουμε ποτέ τη φρούρηση, αυτό είναι στην ίδια τη φύση της αποστολής μας», τόνισε και ζήτησε να ληφθούν «πολύ ενισχυμένα» μέτρα ασφαλείας και να υπάρχει «αυξημένη επαγρύπνηση», ενώ πλησιάζει η 11η Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «εξετάζουν πιθανούς κινδύνους σε μόνιμη βάση» σχετικά με το ενδεχόμενο επιθέσεων ως απάντηση στην αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.



Σύμφωνα με τον Ομπάμα, οι εκστρατείες που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ έκαναν την Αλ Κάιντα μια «πιο εύθραυστη οργάνωση, με δυνατότητες αρκετά λιγότερες σε σχέση με αυτές που διέθετε πριν από δύο ή τρία χρόνια».
Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε τη Δευτέρα μια περιοδεία με πούλμαν στις Μινεσότα, Αϊόβα και Ιλινόι, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του, 15 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου