Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Αυστρία: Αμφιβολίες ΥΠΟΙΚ για τις προτάσεις Merkel-Sarkozy

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1262504
ΒΙΕΝΝΗ (Dow Jones) – Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι προτάσεις του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy και της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη είναι στην πραγματικότητα εφικτές.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας δήλωσαν την Τρίτη ότι ο συνδυασμός από την ενισχυμένη οικονομική συνεργασία και την αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του ευρώ όπου τρεις χώρες έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα οικονομικής βοήθειας και άλλες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων από τις αγορές.

Μεταξύ των μέτρων που παρουσίασαν είναι πιο συχνές συναντήσεις των ηγετών της ζώνης του ευρώ, συνταγματική ενσωμάτωση των κανονισμών για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για όλα τα κράτη μέλη και εναρμονισμένα φορολογικά πλαίσια για τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter εξέφρασε αμφιβολίες για το αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών.


"Δεν μπορώ να φανταστώ οι φορολογικές και οικονομικές πολιτικές να διαμορφώνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες", δήλωσε μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε ότι μια τέτοια συμφωνία εξακολουθεί να είναι "πολύ, πολύ μακριά".

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου