Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Πιστοί στις παραδόσεις τους οι Τούρκοι: Σκλαβοπάζαρο με 12χρονα κοριτσάκια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εξαιρετικά αφιερωμένο στις Ελληνίδες που κάθονται και βλέπουν ακόμα τα διάφορα .......Ezel και δεν συμμαζεύεται τουρκικά σκουπίδια ......
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/12_17.html

Μία απίστευτη ιστορία ενός σύγχρονου βάρβαρου νυφοπάζαρου, με θύματα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12 έως 14 ετών αποκαλύπτει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Cumhuriyet» στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό αυτό διαδραματίζεται στις επαρχίες της κεντρικής Ανατολίας. Άνδρες που έχουν χηρέψει, στήνουν τα μικρά κοριτσάκια των χωριών στις κεντρική πλατεία και τα αγοράζουν έναντι αμοιβής ως συζύγους.
Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, η τιμή αγοράς κυμαίνεται από 500 έως και 4.000 ευρώ και είναι χιλιάδες τα κορίτσια που παντρεύονται κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της 14χρονης μητέρας, της Κ.Α., η οποία απέκτησε σύζυγο έναντι τιμήματος 4.000 ευρώ, αλλά και της 13χρονης – επίσης – μητέρας, της N.C., από την πόλη Urfa, η οποία πωλήθηκε έναντι τεσσάρων αγελάδων!


Ένας από τους άνδρες που παντρεύτηκαν έτσι και διατηρεί την ανωνυμία του δήλωσεστην εφημερίδα: «Στην πόλη που ζούμε, κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά την Τουρκία και ξέρουν σε κάθε σπίτι τι κορίτσια υπάρχουν. Μαζί με αυτούς πάμε στο χωριό και μας τοποθετούν στη σειρά όλα τα κορίτσια. Διαλέγουμε ένα, μετά τα κορίτσια φεύγουν, έρχονται οι γονείς για το παζάρι στην τιμή και ό,τι εγκρίνεις, παίρνεις. Τα κορίτσια δεν μπορούν να φέρουν αντιρρήσεις για το γάμο».
Ένα κοριτσάκι και μητέρα που παντρεύτηκε το 2009, είπε στην εφημερίδα: «Εδώ και δύο χρόνια δεν βλέπω τους γονείς μου. Τους έχω επιθυμήσει. Όταν παντρεύτηκα, δεν ήξερα καν ποιος ήταν ο γαμπρός. Σύντομα έμεινα έγκυος και πέρυσι γέννησα ένα κοριτσάκι. Όσο ήμουνα έγκυος, παρακαλούσα να είναι αγόρι, γιατί τα βάσανα στα κορίτσια αρχίζουν με τη γέννησή τους. Φοβάμαι η κόρη μου να μη γίνει σαν εμένα».
Από το Δικηγορικό Σύλλογο μιας από τις πόλεις που κατάγονται οι γαμπροί ο δικηγόρος, Özer Akpınar είπε ότι «αυτού του είδους οι γάμοι είναι σύνηθες φαινόμενο, είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την χώρα. Αυτοί οι παράνομοι γάμοι αποκαλύπτονται, όταν στις γέννες τα κορίτσια αποβάλλουν ή όταν αυτά αρρωσταίνουν και μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία».
Οι γιατροί εκτιμούν ότι αυτές οι καταστάσεις οδηγούν τις νεαρές κοπέλες σε κατάθλιψη και σε απόπειρες αυτοκτονίας.
Το πιο ανησυχητικό, πάντως, είναι ότι οι Αρχές, αν και γνωρίζουν αυτή την κατάσταση από πρώτο χέρι, δεν έχουν κάνει, μέχρι στιγμής, απολύτως τίποτε, ώστε να τις αποτρέψουν.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου