Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ταραχές από Αφρικανούς λαθρομετανάστες στη Μάλτα

 
Δεκαπέντε αστυνομικοί και τρεις στρατιώτες ένιωσαν στο πετσί τους την πολυπολιτισμικότητα, καθώς τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν άνευ λόγου και αιτίας σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Σάφι της Μάλτας (λίγο έξω από τη Βαλέτα). Οι αρχές ασφαλείας της χώρας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα για να καταστείλουν τα επεισόδια, στα οποία συμμετείχαν περίπου 100 Αφρικανοί μετανάστες, βάζοντας φωτιά στο κέντρο, το οποίο υπέστη σοβαρότατες ζημιές (κάηκαν ακόμα και οχήματα!).


Οι 23 Αφρικανοί «εγκέφαλοι» των επεισοδίων εντοπίστηκαν και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οι αρμόδιοι της χώρας, ήταν σαφείς: οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες, θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν δύο μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη της αίτησης που είχαν υποβάλει για άσυλο, έκατσαν πάνω στο αγκαθωτό σύρμα, για να τους μιμηθούν αργότερα και άλλοι. Στη συνέχεια, πλήθος λαθρομεταναστών άναψε φωτιές, στις οποίες έριξαν κρεβάτια και καρέκλες. Με την εμφάνιση των ΜΑΤ, οι κρατούμενοι ηρέμησαν, για να στασιάσουν και πάλι, πετώντας πέτρες και βρομόνερα από τις τουαλέτες στους αστυνομικούς και στους στρατιώτες, οι οποίοι εισήλθαν στο κέντρο, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, 1535 λαθρομετανάστες έχουν φτάσει από την αρχή του χρόνου στη Μάλτα. 722 εξ αυτών ζήτησαν άσυλο, κάτι που χορηγήθηκε σε 574, ενώ 148 αιτήσεις απορρίφθηκαν, με αρκετούς εκ των τελευταίων να έχουν ασκήσει εφέσεις.

ΠΗΓΗ inews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου