Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Αποφασισμένοι για «φόρο Τόμπιν» οι Γαλλογερμανοί ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΞΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63311351

  Βερολίνο και Παρίσι δια των υπουργών επί των οικονομικών τους θα υποβάλουν στις αρχές Σεπτεμβρίου τις προτάσεις τους για τη θέσπιση φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Αποφασισμένοι για «φόρο Τόμπιν» οι Γαλλογερμανοί



Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν και της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα θέσουν "στις αρχές Σεπτεμβρίου" στο τραπέζι προτάσεις για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τον οποίο επιθυμούν το Παρίσι και το Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
"Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν" από τη σύνοδο κορυφής Σαρκοζί-Μέρκελ την Τρίτη, "οι Φρανσουά Μπαρουέν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα κάνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου στους ομολόγους τους μια πρόταση για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές", προστίθεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν "πολύ σύντομα (...) για να υλοποιήσουν τις φιλόδοξες αποφάσεις που ελήφθησαν" από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ "πρωτίστως όσον αφορά την εναρμόνιση του φόρου στις εταιρείες" στις δύο πλευρές του Ρήνου, αλλά και για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, προσθέτει το υπουργείο.

Το σχέδιο αυτό επιβολής φόρου "που προωθήθηκε από τη Γαλλία τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στους κόλπους της G20", της οποίας προεδρεύει φέτος η Γαλλία, "αποτελεί το αντικείμενο ενδελεχών εργασιών με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών", υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Κατά την ολοκλήρωση της διμερούς τους συνόδου κορυφής για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσαν ότι θα προτείνουν το Σεπτέμβριο η ΕΕ να θεσπίσει έναν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ωστόσο ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος δεν αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τον φόρο αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου