Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τα γαλλικά ΜΜΕ για τις προτάσεις Μέρκελ - Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΔριμεία κριτική στις προτάσεις Μέρκελ-Σαρκοζί εξαπέλυσε η γαλλική αντιπολίτευση, η οποία ζητά ανοιχτή συζήτηση και εξηγήσεις για τη συνταγματική δέσμευση του ‘χρεόφρενου’ που ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες.
Δεν είναι μόνον οι αγορές που δεν πείσθηκαν ιδιαίτερα από τις προτάσεις
Μέρκελ-Σαρκοζί, τα σχόλια στον γαλλικό τύπο και ΜΜΕ είναι από ουδέτερα έως αρνητικά, η δε αντιπολίτευση εκτόξευσε τα πυρά της.
 
«Μέρκελ – Σαρκοζί: Συνάντηση στο ελάχιστο», τιτλοφορεί η Liberation. «Δεν τόλμησαν να προχωρήσουν για τα ευρωομόλογα ούτε να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης.
Ανεπαρκής και η πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη». «Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι ως ‘Μίστερ ευρωζώνη’: μάλλον δεν κινδυνεύουν με ηλεκτροσόκ οι αγορές», ειρωνεύεται σχολιαστής του επαρχιακού τύπου της Νορμανδίας.
 
Για την Αριστερά ήταν «μια συνάντηση κορυφής της ανικανότητας», «Στάχτη στα μάτια και πολύ απογοητευτική», λέει η Μαρτίν Ομπρύ,
«Ο Σαρκοζί έκανε χθές ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω αρνούμενος την έκδοση των ευρωομολόγων», λέει ο Φρανσουά Ολάντ.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση απορρίπτει την ένταξη στο σύνταγμα του ‘χρυσού κανόνα’ (χρεόφρενο) για τον προϋπολογισμό που θα είναι πλέον ‘Το Θέμα’ για τις προεδρικές του 2012.
Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις (Ιούλιος 2011) ο Σαρκοζί ως υποψήφιος πρόεδρος στις νέες εκλογές αγγίζει το 43%, αλλά ο Ολάντ το 57%, χωρίς να είναι ακόμη διασφαλισμένη η υποψηφιότητά του.
Θετικά σχόλια ο Νικολά Σαρκοζί είχε τουλάχιστον από το κόμμα του UMP που χαιρέτησε «το κουράγιο για κοινή δέσμευση των δύο ηγετών»
Και ασφαλώς και η φιλοκυβερνητική Le Figaro επαινεί την προσπάθεια των δύο για την ενίσχυση της οικονομικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη.
 


dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου