Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΛΟΝΔΙΝΟ Απέτρεψαν επίθεση σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63309353

  Eπίθεση εναντίον τοποθεσίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο απέτρεψε η βρετανική αστυνομία, αφού εντόπισε μηνύματα στο Twitter και την υπηρεσία μηνυμάτων του Blackberry, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Σκότλαντ Γιαρντ

Φωτογραφία αρχείου από πρόσφατες συλλήψεις υπόπτων
Φωτογραφία αρχείου από πρόσφατες συλλήψεις υπόπτων



Στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα "λάβαμε μέσω Twitter και BBM - η υπηρεσία μηνυμάτων του Blackberry - πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ολυμπιακή τοποθεσία Ουέστφιλντ - εμπορικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο - και η Όξφορντ Στριτ θα ήταν στόχος", δήλωσε η Λιν Όουενς.
Η ίδια δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα γίνονταν στόχος.
Το ολυμπιακό πάρκο, το οποίο βρίσκεται στο Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο, περιλαμβάνει ένα στάδιο, μία πισίνα και ένα ποδηλατοδρόμιο, ενώ πολλοί αγώνες θα διεξαχθούν σε άλλες συνοικίες του Λονδίνου, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.
"Καταφέραμε να ασφαλίσουμε αυτές τις τοποθεσίες και δεν υπήρξαν ζημιές", πρόσθεσε η Όουενς στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του κοινοβουλίου για τις ταραχές. "Μπορέσαμε να αντιδράσουμε διότι παρακολουθούσαμε σε πραγματικό χρόνο το Twitter και το BBM", πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καταδικάστηκαν δύο νεαροί.
Ο ένας εξ αυτών, ο Τζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο "Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουϊτς". Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ, η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον, στη βορειοδυτική Αγγλία, δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο "Ας οργανώσουμε ταραχές".
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι δύο άνδρες "χρησιμοποίησαν το Facebook για να οργανώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας".
Η αστυνομία έδρασε "γρήγορα κλείνοντας αυτές τις σελίδες και διάσφαλισε ότι κανένας δεν θα συμμετάσχει στις ταραχές αυτές. Παρόλα αυτά τα μηνύματα προκάλεσαν μεγάλο πανικό και ένα αίσθημα εξέγερσης στις συνοικές", πρόσθεσε ο ΜακΡομπ.
"Αν θυμηθούμε σε ποιο βαθμό η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να υποκινηθούν οι άνθρωποι να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις (στη διάρκεια των ταραχών της προηγούμενης εβδομάδας), είναι εύκολο να καταλάβει κανείς" για ποιο λόγο οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση, εκτίμησε ο Φιλ Τόμσον αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου