Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ορδές λαθρομεταναστών εισβάλλουν στην Ιταλία

immigrantsΜε σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί ιθύνοντες τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των Αφρικανών λαθρομεταναστών, οι οποίοι καταφτάνουν καθημερινά πλέον στην ιταλική νήσο Λαμπεντούσα (124 μίλια στα ανοικτά της Τυνησίας), μέσα σε ξύλινα σκάφη γεμάτα κόσμο. Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες, έχουν καταφτάσει εκεί 3000 άτομα, στην πλειοψηφία τους βορειοαφρικανοί, αλλά και Σομαλοί και Τυνήσιοι.
Από την αρχή του χρόνου, 52000 λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στην ιταλική επικράτεια από τη Βόρειο Αφρική. Σύμφωνα με ειδικούς στην Ιταλία, οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή στην περιοχή, επιτείνουν το πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες. Η δε δικαιολογία κάποιων, οι οποίοι επικαλούνται τις ταραχές στη Λιβύη δεν ευσταθεί, καθώς όπως λένε οι Ιταλοί, μόνο ένας μικρός αριθμός εξ όσων έφτασαν στην γειτονική μας χώρα, είναι Λίβυοι υπήκοοι, αν και πολλά από τα σκάφη έχουν αποπλεύσει από εκεί (κάτι που αποδεικνύει την κατάρρευση της δημόσιας τάξης και τον πλημμελή έλεγχο των συνόρων, ελέω «επανάστασης» και γεωπολιτικών μεθοδεύσεων των δυτικών).
Την Τρίτη το βράδυ, η ιταλική ακτοφυλακή, σταμάτησε ένα πλοίο με 300 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και την αρμόδια Αρμοστεία (UNHCR), σχεδόν 2000 λαθρομετανάστες έχουν πνιγεί από την αρχή του χρόνου, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία. Από την άλλη, τα προβλήματα στην Λαμπεντούσα, η οποία κατακλύζεται από λήθη τριτοκοσμικών, είναι ανυπέρβλητα, με τους μόνιμους κατοίκους να τραβούν τα μαλλιά τους. Προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τους υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει νέα κέντρα υποδοχής στην ιταλική ενδοχώρα και ότι θα επισπεύσει μια συμφωνία επαναπατρισμού με την Τυνησία. Την ίδια ώρα όμως, εξέγερση κρατούμενων λαθρομεταναστών σημειώθηκε σε κέντρο κράτησης στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημίες. Λαθρομετανάστες έβαλαν εκεί φωτιά στα στρώματά τους και προκαλώντας την παρέμβαση των αρχών ασφαλείας.

ΠΗΓΗ elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου