Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τρόικα: δίνει ατύπως παράταση ολίγων ημερών στην κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=415351&h1=true

Ο επίσημος έλεγχος αρχίζει στις 29 και όχι στις 22 Αυγούστου όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο
Τρόικα: δίνει ατύπως παράταση ολίγων ημερών στην κυβέρνηση
Οι Κλάους Μάζουχ και Πόουλ Τόμσεν


Παράταση ολίγων ημερών στην κυβέρνηση δίνει ατύπως η τρόικα ώστε να προετοιμασθεί για την επίσημη αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής κύριοι Ματίας Μορς (Κομισιόν), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα αρχίσουν τη Δευτέρα στις 29 Αυγούστου τον επίσημο έλεγχο αντί για τις 22 Αυγούστου όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Νωρίτερα, πιθανώς από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, θα πιάσει δουλειά το τεχνικό κλιμάκιο.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν σιγουριά για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας ανεξαρτήτως από το χρόνο ολοκλήρωσης της ανταλλαγής ομολόγων και της ενεργοποίησης του νέου πακέτου στήριξης. Ο χθεσινός συμβιβασμός με τη Φινλανδία για τη παροχή χρηματικών εγγυήσεων «μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» από την Ελλάδα, όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επέλυσε άλλη μια εκκρεμότητα στην πορεία προς την ενεργοποίηση του νέου πακέτου.

Στο στόχαστρο της τρόικας θα μπουν οι γνωστές καθυστρερήσεις στην πορεία του μνημονίου και τα προβλήματα που παρουσιάζονται αναφορικά με μεταρρυθμίσεις-κλειδιά όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο. Παραλλήλως η τρόικα ζητεί ήδη την ταχύτερη προώθηση ορισμένων διοικητικών πράξεων και εγκυκλίων ώστε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το Μεσοπρόθεσμο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο του ελέχγου θα αποτελέσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Η Ελλάδα καλείται να ειπράξει 4,7 δισ. ευρώ ως τα Χριστούγεννα από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίησης της δημόασιας περιουσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου