Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Ρωσία συνεχίζει να εξοπλίζει τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=302195

    Η Ρωσία συνεχίζει να παραδίδει όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rosoboronexport, παρά τις διεθνείς πιέσεις για να σταματήσουν οι παραδόσεις αυτές στη Δαμασκό.
 

"Όσο δεν υπάρχουν κυρώσεις ούτε οδηγίες ή διαταγές από την κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε τις συμβατικές δεσμεύσεις μας και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο επικεφαλής του Rosoboronexport Ανατόλι Ισαΐκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
 
Ο Ισαΐκιν ερωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διεθνή αεροπορική έκθεση Maks στο Τζουκόφσκι (προάστιο της Μόσχας) από ένα δημοσιογράφο αν η Ρωσία θα τιμήσει τα συμβόλαιά της για πωλήσεις όπλων στη Συρία.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε πιέσει τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να ταχθούν "με την καλή πλευρά της Ιστορίας" σταματώντας τις ανταλλαγές τους με τη Δαμασκό.
 
Η Κλίντον είχε καλέσει ιδιαίτερα την Κίνα και την Ινδία να επιβάλλουν κυρώσεις στη Συρία στον τομέα της ενέργειας και τη Ρωσία να σταματήσει της πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Δαμασκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου