Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Βενεζουέλα: Κρατικοποίηση της βιομηχανίας χρυσού ανήγγειλε ο Chavez

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1262953

Τα σχέδια του για την εθνικοποίηση της βιομηχανίας χρυσού ανήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των αποθεμάτων σε συνάλλαγμα.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Chavez σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει διάταγμα για την ανάληψη των ερευνών και των εξορύξεων από το κράτος.

Θα είναι “ένα διάταγμα για την ανάληψη του κλάδου χρυσού,” ο οποίος παραμένει στα χέρια της “μαφίας και των λαθρεμπόρων,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chavez said.

Η κίνηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal στο οποίο γινόταν αναφορά για μεταφορά αποθεματικών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τράπεζες της Ρωσίας, της Κίνας και της Βραζιλίας και τόνων χρυσού από ευρωπαϊκές τράπεζες στα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ποσότητα χρυσού που θα μεταφερθεί ανέρχεται σε 211 τόνους η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 11 δισ. δολ. ενώ στην κεντρική τράπεζα της χώρας ήδη φυλάσσονται 154 τόνοι.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου