Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Παύλος Μπακογιάννης (1935 – 1989)

Δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμονας και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην Αθήνα.
Ο Παύλος Μπακογιάννης γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στα Βελωτά της Ευρυτανίας. Πατέρας του ήταν ο ιερέας του χωριού Κώστας Μπακογιάννης. Λόγω του εμφυλίου πολέμου, φοίτησε στα γυμνάσια Αγρινίου, Θέρμου, Καρπενησίου και Πάτρας. Η τραγωδία του εμφυλίου, που την έζησε από κοντά σ’ ένα από τα κυριότερα θέατρά της, άφησε στην ψυχή τού νεαρού παιδιού ανεξίτηλα ίχνη.
Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Πάντειο, ενώ παράλληλα υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο Λιμενικό Σώμα. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δυτική Γερμανία και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντίας.

Είκοσι χρόνια από την τραγωδία του «Εξπρές Σάμινα»(Βίντεο)

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 το «Εξπρές Σάμινα», το οποίο είχε ναυπηγηθεί στο Σεντ Ναζέρ της Γαλλίας το 1966, αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά με 533 άτομα, από τα οποία τα 472 ήταν επιβάτες και τα υπόλοιπα 61 πλήρωμα, προκειμένου να εκτελέσει την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Ικαρία – Σάμος – Πάτμος, με τελικό προορισμό τους Λειψούς.

Δεν ολοκλήρωσε ποτέ το ταξίδι του καθώς ανοιχτά της Πάρου έμελλε να γραφτεί μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες της χώρας με απολογισμό 81 νεκρούς. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία μετά τη βύθιση του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα το Δεκέμβριο του 1966 με 247 νεκρούς.

Περίεργη εμφάνιση drone πάνω από το Καστελόριζο – Έπαιζε τουρκικά εμβατήρια - Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία(Βίντεο)

Με έκπληξη είδαν και άκουσαν οι ακρίτες το σκηνικό, χωρίς να γνωρίζουν από που προέρχεται, την ίδια στιγμή που τουρκικό Μέσο παρουσίασε βίντεο από λήψη drone πάνω από το νησί, με την ελληνική σημαία να είναι βαμμένη με κόκκινη μπογιά. 

Ένα… περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στο Καστελόριζο, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα των ακριτών του νησιού, με τις Αρχές να το ερευνούν.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε drone πάνω από το νησί, από τα μεγάφωνα του οποίου μάλιστα ακούγονταν τουρκικά εμβατήρια.

Νέα τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

 Την ίδια ώρα στην εμπρηστική ρητορική επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 Νέα naftex για άσκηση με πραγματικά πυρά εξέδωσε η Τουρκία, δεσμεύοντας περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως τις 4:00.

Αναλυτικά η άσκηση θα λάβει χώρα στην περιοχή που περικλείουν οι παρακάτω συντεταγμένες:

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται

Του Σάββα Καλεντερίδη
Από το pontos-news

Σε μια φάση ιδιαίτερα κρίσιμη για την Κύπρο και την Ελλάδα και ενώ η Αθήνα αναγκάστηκε να προσχωρήσει στη λογική του «διαλόγου» με την Τουρκία, τη στιγμή που τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου βιάζονται εξοφθάλμως βάναυσα από τα τουρκικά σκάφη ερευνών και υποθαλασσίων γεωτρήσεων και οι προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της Ελλάδας συνεχίζονται καθημερινώς, προέκυψε και η κρίση με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δημοκρατία.

Σε παγίδα επιχειρεί να σύρει την Αθήνα η Λιβύη - Πρόταση οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών

Σε διαβήματα για τις συμφωνίες οριοθέτησης που σύναψε η Ελλάδα με Ιταλία και Αίγυπτο προβαίνει η κυβέρνηση Σάρατζ, όπως αναφέρει το Al Jazeera. Την ίδια στιγμή η λιβυκή κρατική εταιρεία πετρελαίου προτίθεται να απευθυνθεί στις μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν πάρει άδειες για έρευνες και εκμετάλλευση κοιτασμάτων στα οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, με το επιχείρημα ότι αυτές αφορούν αμφισβητούμενες περιοχές.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός Εξωτερικών Μουχάμαντ Σαγιάλα, ο ίδιος που έχει υπογράψει το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, ετοιμάζεται να καλέσει σε διαπραγματεύσεις τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Μάλτας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει… 33 χρόνια τουρκικής δημιουργίας vs. 33 χρόνια ελληνικής “φαγούρας” (Βίντεο)

Στη Ελλάδα είμαστε πεπεισμένοι για το δίκαιο των θέσεών μας απέναντι στην Τουρκία. Η δουλειά μας να πείσουμε είναι σαφώς ευκολότερη από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι “χώρα status quo”, χώρα δηλαδή που δεν επιζητεί να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη, επειδή ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε ότι… κατά βάθος η χώρα πέφτει επί έναν αιώνα θύμα μιας γενικευμένης συνωμοσίας εναντίον της που οδήγησε στην απώλεια του αυτοκρατορικού της χαρακτήρα.

Μια κατάσταση την οποία έχει αποφασίσει να ανατρέψει με την ισχύ των όπλων, κινούμενη ως ταύρος

Made in Turkey υλικά για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών!

Από το tourkikanea

Δεν μας είναι ευχάριστη η δημοσίευση αυτή, αλλά επιτέλους φτάνει.

Να σταματήσει να προμηθεύεται το δημόσιο  υλικά Made in Turkey….

Και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον Ελληνικό Στρατό !

Διότι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλαν,  την ώρα που το ναυτικό μας στην μεγαλύτερη του κινητοποίηση αγωνιζόταν για την ακεραιότητα της πατρίδας, κάποιοι άλλοι έκριναν σωστό να παραλάβουν Made in Turkey υλικά για το Ναυτικό Νοσοκομείο  !

Η επίσκεψη Πομπέο δεν χαρίζει εύκολες λύσεις, αλλά προσφέρει ευκαιρίες

Με στόχο να στεριώσουν ακόμη περισσότερο τα θεμέλια μιας στρατηγικής σχέσης που κοιτάζει το μέλλον, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί από την Δευτέρα διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα με διπλό σταθμό. Την Θεσσαλονίκη που κοιτάζει τα Βαλκάνια και την Ανατολική-Κεντρική Ευρώπη και την Κρήτη που στρέφεται στον κρίσιμο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο επίσκεψη του Μ. Πομπέο στην Ελλάδα (η πρώτη Αμερικανού υπουργού εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη) και λόγω της συγκυρίας στα ελληνοτουρκικά αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία λόγω και των μηνυμάτων που εκπέμπει διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα η αμερικανική Διοίκηση για την ανάγκη αποφυγής μονομερών ενεργειών και αναζήτησης λύσης στα θέματα των οριοθετήσεων μέσω του διαλόγου στην βάση του διεθνούς δικαίου.

Η Δύση πήρε χαμπάρι τη συμμαχία ισλαμιστών και εθνικιστών στην Τουρκία

Η ενημερωτική ιστοσελίδα Slate δημοσιεύει εκτενές άρθρο της Ariane Bonzon, με τίτλο: «Στην Τουρκία, η “Γαλάζια Πατρίδα” αποκαλύπτει τη συμμαχία Ισλαμιστών και εθνικιστών» και υπότιτλο: Οι υπερασπιστές αυτού του δόγματος ισχυρίζονται ότι προστατεύει τα συμφέροντα του τουρκικού κράτους και αντικρούουν τις κατηγορίες για επεκτατισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Κατ΄αρχήν, η αρθρογράφος σημειώνει ότι η άποψη πως «Αυτό που συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι το αποτέλεσμα των επεκτατικών νεο-οθωμανικών και ισλαμιστικών στόχων του Recep Tayyip Erdoğan» και η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη, είναι ψευδής ή τουλάχιστον πολύ αποσπασματική.