Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Η Ευρωπός της Μακεδονίας και της Ευρώπης: Η ιστορία της γενέτειρας του Σέλευκου, στρατηγού του Μεγαλέξανδρου


Στα δυτικά του Κιλκίς εντοπίζεται μια από τις παλαιότερες αναφορές του επιθέτου «ευρωπαίος». Η ιστορία της Ευρωπού ταξιδεύει Κυριακή και Δευτέρα μέσα από την «Κατάρα του πεύκου».

Συμφωνία της Μαδρίτης: Η συμφωνία που “γκρίζαρε” το Αιγαίο

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου 1997, υπογράφεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η  Συμφωνία της Μαδρίτης.

Πεντηκοστός Ιούλιος…


του Λάζαρου Μαύρου 

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΟΣ από χθες Ιούλιος, με πρώτον στο οδυνηρό μέτρημα εκείνον τον ολέθριο του 1974. Του δίδυμου κακουργήματος που υπέστη ο Ελληνισμός στην Κύπρο: Του χουντικού πραξικοπήματος 15.7.1974 και της τουρκικής εισβολής από 20.7.1974. Στις ξεπίτηδες αφύλακτες, προδομένες από τη Χούντα, κυπριακές Θερμοπύλες της Κερύνειας μας…

Θέλουν να αποτύχει η χώρα για να… αυτοδικαιωθούν!

Κώστας Βενιζέλος

«Διέξοδος»  στην πολιτική αμηχανία, στην προσπάθεια να διατυπωθεί οτιδήποτε που δεν θα… παρεξηγηθεί, είναι, τελικά, όλες αυτές οι αναφορές που «στολίζουν» τοποθετήσεις για το Κυπριακό. 

Αρχηγός Στόλου: Επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 ΠΜ [pics]


Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) επισκέφθηκε ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας .

O άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και η Τουρκική «σφήνα»: Η πτήση του Ισραηλινού «γερακιού» πάνω από το Αιγαίο – Έρχονται οι Rampage/Spice και ακολουθεί η αναβάθμιση των Apache


Η νέα εποχή στη γεωστρατηγική σύγκλιση με το Ισραήλ επισφραγίστηκε με τη οριστικοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση των ‘’φονικών’’ πυραύλων Spike N Los, ενώ όπως αποκάλυψε χθες το Newpost θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συμφωνίες

Κώστας Σαρικάς

Οι Τούρκοι περιγράφουν την επίθεση με drone και καμικάζι drone – Θα μπορεί να αντιδράσει η ελληνική αεράμυνα;


Τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για το τουρκικό «τέλειο τρίο».

Διονύσης Αντωνέλλος

Η BAE Systems θα σχεδιάσει το νέο εκτοξευτή των αντιαεροπορικών βλημάτων RIM-162 ESSM


Η BAE Systems ανακοίνωσε ότι απέσπασε σύμβαση ύψους $ 37 εκατομμυρίων, από την κοινοπραξία DOTC (US Department of Defense Ordnance Technology Consortium), για να σχεδιάσει τη νέα γενιά εκτοξευτών των βλημάτων RIM-162 ESSM (Evolved SeaSparrow Missile). 

Πιερρακάκης: Να αρθεί το κρατικό μονοπώλιο στα ελληνικά πανεπιστήμια


«Θα ανοίξουμε την πόρτα και στα μη κρατικά πανεπιστήμια γιατί αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Βορίδης: Ψήφος αποδήμων και ξένα πανεπιστήμια, στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης


Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα που είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης σε δύο διαδοχικές συνεντεύξεις του σήμερα και μίλησε για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, τα ξένα πανεπιστήμια,  αλλά και τη σχέση του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Δένδιας: Να μην συρθούν τα εθνικά θέματα στο βούρκο των λαϊκισμών


«Θα επιδιώξουμε, όπως εμπράκτως αποδείξαμε την προηγούμενη τετραετία, την εθνική συναίνεση ή τουλάχιστον την εθνική συνεννόηση και κατανόηση στις βασικές επιλογές», ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. 

Εναντίον και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων, το τουρκικό “παζάρι” για τα F-16 βρήκε …τοίχο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τον κ. Μενέντεζ να υποχωρήσει και αυτός απάντησε ΟΧΙ…


epa10678167 Senate Minority Leader Mitch McConnell (L) participates in a news conference during which he discussed the US defense budget, following a Republican policy luncheon on Capitol Hill in Washington, DC, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, υποστηρίζει τη θέση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Μήνυμα Γεραπετρίτη στην Άγκυρα: Ο αναθεωρητισμός είναι μη ανεκτός – Μονομερές, αναφαίρετο δικαίωμα η επέκταση στα 12 νμ.


«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η έμπρακτη διάθεση συνεργασίας και διαλόγου παραμένει πυξίδα μας στις σχέσεις με την Τουρκία», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Μυστήριο με το τηλεφώνημα Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη…


Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, αντί να σηκωθεί να πάει στην Άγκυρα και να απαιτήσει από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να άρει το βέτο του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τηλεφωνεί στην …Αθήνα! 

Μέχρι που μπορούν να υποχωρήσουν;

Η είσοδος του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Του Παντελή Σαββίδη

Πώς προετοιμάζεται η Αθήνα για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν


Αλεξία Τασούλη

Υπουργείο Εξωτερικών: Χαμηλές οι προσδοκίες και ίσως φρούδες ελπίδες 

Τα μέτωπα του Ερντογάν ενόψει Βίλνιους και τα σενάρια


Κωνσταντίνος Φίλης

ΟΕρντογάν έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα. Το βασικότερο αφορά στην ένταξη της Σουηδίας ως 32ου μέλους της Συμμαχίας, γεγονός που αναπόφευκτα συνδέεται με το θέμα των F16, τον διακαή πόθο της Άγκυρας, χωρίς ωστόσο να έχει βελτιωθεί για την ίδια το κλίμα στο Κογκρέσο που έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Κρίσιμη μέρα για το ΝΑΤΟ

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

H πιο μεγάλη ώρα για τη νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι μεθαύριο Δευτέρα, αφού σε μία ύστατη προσπάθεια για να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε Τουρκία και Σουηδία θα συναντηθούν στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, υπό τον γ.γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ουκρανία: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρομαχικά διασποράς σε ρωσικό έδαφος


Δέσμευση του υπουργού Αμυνας της χώρας ότι το «επικίνδυνο δώρο» που θα λάβει από τις ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά και μόνο με σκοπό την απελευθέρωση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.

Επίσκεψη Ζελένσκι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Απίστευτη πρόκληση στη Σμύρνη: Έκαναν πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα στον ιστορικό ναό του Αγίου Βουκόλου [βίντεο]


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο από πάρτι με ηλεκτρονική μουσική που διοργανώθηκε στον ιστορικό ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, που χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο από τον μητροπολιτικό Δήμο.

Διαδηλώσεις στο Πακιστάν… πάτησαν τη σουηδική σημαία και την έκαψαν


«Σε πολλές πόλεις του Πακιστάν έγιναν διαδηλώσεις που καταδίκασαν την καύση του ιερού Κορανίου στη Σουηδία», γράφει αραβικό ειδησεογραφικό μέσο.

Ιούλιος 7, 2023. Ελλάδα.

Χιλιάδες Πακιστανοί διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις για να καταδικάσουν την πυρπόληση ενός αντιγράφου του ιερού Κορανίου στη Σουηδία στα τέλη του περασμένου μήνα. Οι διαδηλωτές έκαψαν και ποδοπάτησαν σουηδικές σημαίες.

Ερντογάν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι


«Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Κωνσταντινούπολη.

Κρεμλίνο: Δεν έχουν καθοριστεί ακόμη ακριβείς ημερομηνίες για την πιθανή συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν


Μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανή, αλλά οι ακριβείς ημερομηνίες για μια τέτοια συνάντηση δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί την Κίνα – «Να προσέχει» διότι η κινεζική οικονομία «εξαρτάται» από τις δυτικές επενδύσεις


Το μήνυμά του στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Όταν η Αριστερή διανόηση συναντά έναν Βοσκό


ο Τραμπάκουλας απ' το Λέτσοβο: Όταν η Αριστερή διανόηση συναντά έναν Βοσκό

«Κρυμμένος» σε σκοτεινό λαβύρινθο εταιρειών ο σφετεριστής των ε/κ περιουσιών


«Κρυμμένος» σε σκοτεινό λαβύρινθο εταιρειών ο σφετεριστής των ε/κ περιουσιών

Έτσι θα σπάσει ο τσαμπουκάς του Ράμα (7-7-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Έτσι θα σπάσει ο τσαμπουκάς του Ράμα

Πλησιάζει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μίλησε ο πρωθυπουργός | Οι Δεκατιανοί


1. Πλησιάζει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μίλησε ο πρωθυπουργός
2. Διεθνή Νέα: Τραγωδία στη Βραζιλία - Συνάντηση Ζελένσκι–Ερντογάν – Η Wagner και το φυσικό μαύρισμα

Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη | ACTION 24


Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη | ACTION 24

Απίστευτη πρόκληση στη Σμύρνη – Οργάνωσαν πάρτι μέσα σε Ορθόδοξη εκκλησία | Καλημέρα | 08/07/2023


Απίστευτη πρόκληση στη Σμύρνη – Οργάνωσαν πάρτι μέσα σε Ορθόδοξη εκκλησία | Καλημέρα | 08/07/2023

Ιατρίδης και Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 08/07/2023 | OPEN TV


Ιατρίδης και Εγκολφόπουλος για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 08/07/2023 | OPEN TV