Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Κρεμλίνο: Δεν έχουν καθοριστεί ακόμη ακριβείς ημερομηνίες για την πιθανή συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν


Μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανή, αλλά οι ακριβείς ημερομηνίες για μια τέτοια συνάντηση δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος ομόλογός του Πούτιν θα μπορούσε να επισκεφθεί την Τουρκία τον επόμενο μήνα.

“Μια τέτοια επαφή είναι δυνατή. Δεν έχουν οριστεί ακριβείς ημερομηνίες ακόμη”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν είπε την Παρασκευή μιλώντας για πιθανή επαφή του με τον Πούτιν: “Θα έχουμε ξανά την ευκαιρία για μια κατ’ ιδίαν συζήτηση για αυτό το θέμα. Θα συνεχίσω επίσης να έχω τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί του την επόμενη περίοδο”.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε συνομιλίες την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Το τηλεοπτικό κανάλι A-Haber ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Ερντογάν, μετά τις συνομιλίες του με τον Ζελένσκι, θα μπορούσε να έχει συνάντηση με τον Πούτιν. Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί απαραίτητα στην Τουρκία, αλλά οι ηγέτες θα συναντηθούν αυτοπροσώπως, ανέφερε η έκθεση.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας μιλούν τακτικά τηλεφωνικά. Πιο πρόσφατα, είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες στις 24 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου